nivea-njega-nakon-brijanja

IZBJEGNITE UPALE KOŽE I PRIŠTIĆE

Njegujuće brijanje za glatke noge
Naviknite noge i pazuha na redovito brijanje uz naše savjete i trikove. Tako ćete izbjeći upale kože i prištiće.

BRIJANJE I NJEGA: IZBJEGNITE UPALE KOŽE I PRIŠTIĆE

[Osjećaj svilenkasto glatkih nogu jednostavno je božanstven. Nažalost, tu radost znaju pokvariti iritacije kože, upale uslijed brijanja i prištići. Kako se ubuduće ne biste susretali s takvim nelagodama, ovdje smo za vas saželi brojne korisne savjete i trikove.No text in field]

Njega prije i poslije brijanja

Svako brijanje za vašu kožu predstavlja mali test opterećenja. Mikroozljede je pri tome gotovo nemoguće izbjeći. Takve ozljede mogu dovesti do iritacija kože, upala uslijed brijanja i prištića. U svakom slučaju – ne baš ugodan osjećaj! Kako biste vješto izbjegli takve reakcije, prije brijanja pripazite na sljedeće.

Pažljivo odaberite odgovarajući brijač i gel za brijanje ili posebnu kremu za tuširanje. Pazite i na smjer brijanja. Kako savršeno obrijati noge u samo nekoliko minuta, pročitajte u članku „Brijanje nogu“.


Kako priviknuti kožu na brijanje

Svaka koža različitim intenzitetom reagira na brijanje. Ako ste skloni kožnim osipima i iritacijama kože, osigurajte svojoj koži postupno privikavanje na takvo opterećenje. Uz pravilnu njegu, većina kožnih problema može se potpuno izbjeći.

Koristite gel ili pjenu za brijanje

Kako bi se vaše noge lakše prilagodile na brijač, upotrijebite gel ili kremu za brijanje, npr. NIVEA Protect & Shave gel za brijanje. Mnogi proizvodi sadrže umirujuće i hidratantne sastojke koji njeguju kožu prije brijanja.

Obilato nanesite gel ili pjenu i pustite da djeluje na koži oko 1 – 2 minute, što će znatno omekšati vaše dlačice. Tako pripremljenoj koži brijanje će biti dječja igra i vaša koža neće ni primijetiti taj postupak.


Brijanje u smjeru rasta dlačica

Za posebno glatke noge, noge brijte u smjeru suprotnom od rasta dlačica. Nažalost, takav postupak ne odgovara svim tipovima kože i kao posljedica se javlja crvenilo. Stoga, prvi put brijanje vršite u smjeru rasta dlačica, dakle od koljena prema gležnju.

Takvo je brijanje u odnosu na brijanje suprotno od smjera rasta dlačica manje temeljito, no barem se isključuju neželjene nuspojave.

Piling prije brijanja može pomoći

Ako do sada niste redovito uživali u osvježavajućem učinku pilinga, sada ćete ga sigurno naučiti cijeniti. Stare stanice kože uklanjaju se blagim mehaničkim djelovanjem, čime se naknadno rastućim dlačicama olakšava put prema površini. Tako će urastanje dlačica zauvijek biti iza vas.

Za piling su pogodni posebni proizvodi sa sitnim piling zrncima i dragocjenim sastojcima. Alternativa je i uporaba lufa spužve s kojom se može postići sličan učinak. Za najbolje rezultate napravite piling prije brijanja.

Za iznimno osjetljivu kožu neka između pilinga i brijanja prođe određeno vrijeme, kako kožu ne biste izložili pretjeranom stresu.

Izbjegnite suhoću nogu

Kod temeljito glatkog brijanja, koža i pore se omekšavaju toplom do vrućom vodom što ih čini podatnima. Dlačice na nogama potom se mnogo lakše uklanjaju.

Međutim, nedostatak primjene tople vode je isušivanje kože. Stoga nakon brijanja ponovno hidratizirajte kožu na nogama. To će je opet umiriti. Pažljivo odaberite što nježniji proizvod, kao što je NIVEA After Shave losion za tijelo nakon brijanja. Na taj način spriječit ćete svrbež, a koža će ponovno postati elastična i glatka.

Izbjegavajte losione za tijelo koji sadrže puno parfema jer oni djeluju nadražujuće.

Was ist Rasurbrand?

Rasurbrand ist vor allem Männern ein Begriff, allerdings können auch Frauen davon betroffen sein.
Rasurbrand entsteht, wenn sich die mikrofeinen Verletzungen der Haut nach der Rasur entzünden: Gerötete Stellen, Juckreiz oder auch Pickel sind die Folge.

Wie lange dauert Rasurbrand an?
Wie lange Rasurbrand andauert, lässt sich nicht pauschal sagen. Ist Ihre Haut empfindlicher, kann dieser gereizte Hautzustand bei Ihnen länger anhalten als bei einer Haut, die regelmäßige Rasuren gewöhnt ist.


Was können Sie bei Rasurbrand tun?
Sollten Sie bereits unter Rasurbrand leiden, stellen Sie das Rasieren so lange ein, bis die Rötungen und Entzündungen wieder abgeklungen sind. Unterstützen Sie die Selbstheilungskräfte Ihrer Haut mit regenerierenden Salben.

Trebam li zbog upale kože uslijed brijanja posjetiti liječnika?

Ako upala kože potraje dulje od tjedan dana ili vam se na koži pojave relativno veliki i bolni upaljeni prištevi, preporučuje se posjet liječniku. Vaša koža bit će vam zahvalna!


Upala uslijed brijanja i urasle dlačice?

Ponekad upala uslijed brijanja i urasle dlačice dolaze u paketu. Skraćena dlačica ne raste prema van, već pod kožu i može dovesti do nastanka upaljene kvrge.


Kako izbjeći upalu uslijed brijanja?

U većini slučajeva, uzrok upale uslijed brijanja je nedovoljna njega ili izostanak njege nakon brijanja. Stoga svoju kožu na nogama i ispod pazuha nakon brijanja razmazite blagim losionom koji će joj vratiti vlažnost, kao što je losion za kožu nakon brijanja NIVEA After Shave.

Ako ništa više ne pomaže…

Ako nadražaji kože i upale uslijed brijanja potraju dulje i ako se ni nakon naših savjeta ne poprave, posjetite dermatologa.
On će vam sa sigurnošću reći što je uzrokovalo vašu reakciju.

Ako ste u nedoumici, obustavite sve metode uklanjanja dlačica i dajte svojoj koži dovoljno vremena za oporavak. Priuštite svojoj koži samo najbolju njegu nakon brijanja kao što je NIVEA After Shave losion za kožu nakon brijanja.

Visokovrijedni sastojci avokado ulja obnavljaju i optimalno opuštaju kožu. Posebno blagu njegu pružit će vam proizvodi za bebe, kao što su NIVEA Pure & Sensitive proizvodi, jer su vrlo nježni prema koži.

NIVEA proizvodi za njegujuće brijanje