BEIERSDORF PRUZA DEZINFICIJENS

Beiersdorf je osigurao 500 tona dezinfekcijskog sredstva u Europi

Hamburg, 19. ožujka 2020. – Beiersdorf je povećao proizvodnju medicinskog dezinfekcijskog sredstva u svojoj proizvodnoj mreži u Europi kako bi pomogao zajedničkoj borbi protiv pandemije koronavirusa. Kao prvi korak, Beiersdorf AG osigurat će 500 tona prijeko potrebnog dezinfekcijskog sredstva ključnim javnim hitnim službama i njihovom osoblju. Medicinska sredstva za dezinfekciju ruku proizvode se u tvornicama poduzeća u Hamburgu, Waldheimu (Saska/Njemačka) i Tres Cantosu u okolici Madrida, u Španjolskoj.
U bliskoj suradnji s lokalnim vlastima, distribucija će se najprije vršiti u klinikama i bolnicama, liječničkom osoblju i osoblju za njegu bolesnika, kao i drugim javnim službama prema njihovim konkretnim potrebama. Cilj je osigurati najbržu i najučinkovitiju isporuku dezinfekcijskoj sredstva izravno iz tvornica osoblju hitnih službi.
Beiersdorf je već prošli tjedan ispunio tehničke preduvjete za proizvodnju dezinfekcijskoj sredstva u proizvodnim pogonima i sada započinje sa serijskom proizvodnjom.


PODRSKA U BORBI PROTIV COVID-19

BEIERSDORF – PROIZVOĐAČ BRANDA NIVEA POVEĆAVA SVOJ MEĐUNARODNI PROGRAM POTPORE NA 50 MILIJUNA EURA

Hamburg, 29. ožujka 2020. – Beiersdorf AG danas je najavio hitni međunarodni program potpore u iznosu od 50 milijuna eura za pomoć zajednicama u borbi protiv pandemije virusa COVID-19.


Stefan De Loecker, izvršni direktor poduzeća Beiersdorf: „Prošlo je tek dva mjeseca otkako je naša prva donacija stigla u Wuhan. COVID-19 je od tada prerastao u globalnu krizu. U ovome smo zajedno. Kao poduzeće želimo usredotočiti svoj doprinos na nekoliko osobito ranjivih skupina u našim zajednicama kako bismo im pružili podršku i zaštitili ih.”


Grupacija Beiersdorf izdvojila je stoga 50 milijuna eura za pomoć u kriznom upravljanju, osobito namijenjenu epicentrima bolesti, kao i regijama sa slabim javnim zdravstvenim sustavima. Grupacija će se udružiti s međunarodnim organizacijama i lokalnim vlastima kako bi pružila podršku osobama kojima je pomoć potrebna.


Hitne mjere uključuju sljedeće:


Donacija 1.000.000 litara dezinfekcijskog sredstva. Beiersdorf je aktivirao tvornice na pet kontinenata kako bi proizvodio dezinfekcijsko sredstvo. Zahvaljujući tome udvostručujemo donaciju koju smo najavili prije dva tjedna.


Donacija od najmanje 5.000.000 NIVEA proizvoda za njegu kože i ruku liječničkom osoblju diljem svijeta, čija koža je trenutačno osobito ugrožena.


Izravna financijska potpora nevladinim organizacijama, međunarodnim organizacijama, kao i lokalnim partnerima Grupacije Beiersdorf, koji su trenutačno suočeni s vlastitim ozbiljnim izazovima.


Budući da se zaposlenici poduzeća Beiersdorf okupljaju i zajedno pomažu lokalnim zajednicama, Beiersdorf se obvezuje udvostručiti osobne donacije svakog od svojih zaposlenika.


Stefan De Loecker dodaje: „Ovo je povijesna kriza iznimno velikih razmjera. Uvjereni smo da borba protiv virusa COVID-19 zahtijeva znatno veći uloženi napor, zajedništvo i suradnju. Svoj smo program nazvali „Njega koja nadilazi njegu kože”. On govori o našoj obvezi da izađemo izvan okvira naše temeljne djelatnosti – brige za kožu ljudi – kako bismo maksimalno povećali svoj doprinos.”