KAKO USPORITI STARENJE KOŽE?

I čim dulje očuvati mladoliki izgled. Tanka koža, bore oko očiju i hiperpigmentacija su normalne pojave na kože. Otkrit ćemo vam kako usporiti starenje kože pomoću odličnih savjeta i NIVEA proizvoda za njegu lica.

STARENJE KOŽE JE SASVIM NORMALNO

Svako životno razdoblje ima određene prednosti i izazove, pa tako i zrela dob. Starenje se ionako ne može zaustaviti, zato nosite svoje godine s ponosom!

SLOW-AGING: TREND KOJI JE ODUZEO TRON ANTI-AGINGU

Jeste li već čuli za »Slow-Aging« trend? Riječ je o ponosnom prihvaćanju svojih godina. Umjesto da ih skrivamo, neizbježne znakove starenja kao što su bore i staračke pjege prihvaćamo kao posve prirodan dio života. Cilj je da da smo zadovoljni u svojoj koži bez obzira na godine te da se fokusiramo na potrebe svoje kože kako bismo usporili njeno starenje.

Prava njega, zdrava prehrana i aktivni životni stil

Mladoliki izgled nije samo pitanje kozmetike, već kombinacija odgovarajuće njege, zdrave prehrane i aktivnog životnog stila koji osim kretanja uključuje i opuštanje.

 

JEDNOSTAVNO LIJEPI!

Ljepota se često povezuje s mladolikim izgledom ili čvrstom kožom, a zapravo je puno više od toga! Ono što nas čini lijepima iznutra i izvana je da se cijenimo, osluškujemo svoje potrebe i uživamo u svojoj koži.

BLISTAVA KOŽA U SVAKOJ DOBI

Novi trend predstavlja pravi zaokret u načinu doživljavanja ljepote. Svima nam je jasno da koža u 50-im godinama izgleda drugačije nego u 20-ima, no uz odgovarajuću njegu može uvijek blistati zdravim sjajem!

PRUŽITE KOŽI ONO ŠTO JOJ TREBA

Naša koža ima nevjerojatnu sposobnost obnavljanja, no manjak hranjivih tvari ili utjecaj vanjskih faktora je može brzo izbaciti iz ravnoteže. Rezultat mogu biti suha koža, prištići, crvenilo kože, bore i slično. Upravo zato trebate pažljivo pratiti potrebe svoje kože. 

Nakon 25. rođendana primijetit ćete usporenu regeneraciju kože. Umjesto da se obnavlja svakih 28 dana, koža se počne obnavljati tek svakih 35 dana – pomozite joj dobrim navikama i kvalitetnim proizvodima za njegu lica koji će usporiti starenje kože. 

KAKO MOŽETE POMOĆI SVOJOJ KOŽI?

Stanje kože na licu otkrit će vam kakvu potporu želi, stoga probajte utvrditi koji je vaš tip kože: suha, masna ili osjetljiva. U našem vodiču naći ćete odgovor i preporuke proizvoda za svoj tip kože.

ZAŠTITITE KOŽU LICA OD VANJSKIH UTJECAJA

Kako biste usporili starenje kože, morate je zaštititi od vanjskih utjecaja, pri čemu ogromnu ulogu imaju UV zrake. Stručnjaci su potvrdili da do 80 % vidljivih znakova starenja kože kao što su bore, staračke pjege i hiperpigmentacija uzrokuje upravo UV zračenje. Pritom ne smijemo zaboraviti na ostale faktore koji utječu na starenje kože: loša prehrana, premalo sna i zagađenje zraka.
Svi ti faktori ubrzavaju nastanak slobodnih radikala. To su vrlo reaktivni atomi, ioni ili molekule koji reagiraju sa staničnim strukturama u našoj koži i oštećuju je. Antioksidansi obično neutraliziraju slobodne radikale i održavaju staničnu ravnotežu, no ako ih u koži nema dovoljno, nastaje oksidativni stres i nastupa starenje kože.

Glavna osobina »Slow-Aging« trenda je zaštita kože od oksidativnog stresa pomoću antioksidansa u proizvodima poput dobre kreme za sunčanje i aktivnog životnog stila.


KOJI VITAMINI POMAŽU USPORITI STARENJE KOŽE

Vitamini pomažu obnoviti kožu izvana i iznutra – uključite ih u svoje obroke i neka postanu sastavni dio vaše njegujuće rutine. Vitamini za kožu = predivan sjaj!

VITAMIN C

Vitamin C je najvažniji antioksidans koji organizam štiti od slobodnih radikala. Manjak vitamina C vodi do preranog starenje organizma. Ključan je za nastanak kolagena koji je zaslužan za obnovu i elastičnost kože, zato je glavni sastojak NIVEA Q10 ENERGY linije za njegu lica.

PANTENOL

Pantenol je provitamin koji se u tijelu pojavljuje u obliku vitamina B5. Ojačava zaštitni sloj kože i potiče stvaranje novih kožnih stanica. Pronaći ćete ga u odličnoj NIVEA Urea + Care kremi za suhu i izrazito suhu kožu.
 

VITAMIN E

Vitamin E je prirodni antioksidans koji potiče obnavljanje kože, vraća joj vlažnost i elastičnost te sprječava upale i oštećenja uzrokovana UV zračenjem. Pronaći ćete ga u NIVEA Q10 ENERGY liniji za njegu lica!

MOGU LI SLATKIŠI UZROKOVATI STARENJE KOŽE?

Nažalost, da. Stručnjaci su utvrdili da previše šećera u krvi aktivira proces glikacije koji ubrzava starenje kože. Dodatno ga mogu ubrzati UV zrake, a rezultat se brzo vidi na licu – staračke pjege, hiperpigmentacija, bore i umorna koža bez prirodnog sjaja. Stoga pokušajte ne pretjerivati sa slatkišima.