brijanje-bikini-zone

SAVJETI ZA JEDNOSTAVNO BRIJANJE INTIMNOG PODRUČJA

NJEŽNO BRIJANJE ZA GLATKU BIKINI ZONU
Uz naših 10 savjeta za brijanje bikini zone sve će vaše dlačice biti savršeno obrijane, a koža besprijekorno glatka.

BRIJANJE INTIMNOG PODRUČJA VRLO JE JEDNOSTAVNO

Objavite rat divljim dlačicama na intimnom području! Ono što je 70-ih bila iznimka, danas je sasvim normalno. Ako je vjerovati različitim studijama, više od 80 % žena mlađih od 30 brije intimno područje. Pri tome biraju vrlo različite načine.

                                                               10 savjeta za savršeno brijanje intimnog područja

Intimna zona jedan je od najosjetljivijih dijelova našeg tijela. Posebna njega ovdje je na prvom mjestu. Kod brijanja stoga budite vrlo pažljivi i postupajte razborito. Ako se brijete po prvi put, vaše će genitalno područje vjerojatno reagirati iritacijama. Posljedice mogu biti neugodna crvenila, upale uslijed brijanja i prištići. Kako se to ne bi dogodilo vama, možete to prevenirati uz ove savjete.

1. Skratite svoje stidne dlačice

Ako neko vrijeme niste brijali intimno područje ili se brijete po prvi put, duljina vaših stidnih dlačica vjerojatno nije optimalna. Ako su dlačice preduge, one ometaju ili začepljuju oštrice, čime se sprječava uredno glatko brijanje. Dlačice se često moraju uklanjati iz brijača, zbog čega se inače ugodan ritual pretvara u kompliciran postupak.

Kako bi brijanje intimnog područja proteklo što glađe, stidne dlačice skratite škaricama za nokte na što je moguće kraću duljinu. Tako će se oštrice manje začepljivati, a brijanje će biti ugodnije.


2. Koristite kremu ili gel za brijanje

Mnogi proizvodi za brijanje, gelovi ili pjene, kao što je npr. NIVEA Protect & Shave gel za brijanje, sadrže hranjive i umirujuće sastojke. Koža se hrani i oporavlja već za vrijeme brijanja.

Najveći se plus postiže omekšavanjem dlačica. Brijač tako puno lakše razdvaja dlačice. Taj učinak posebno je koristan kod vrlo čvrstih stidnih dlačica. To štedi ne samo oštrice, već i živce, te štiti kožu.

3. Koristite pokretljivi brijač

Za svoje intimno brijanje odaberite brijač s fleksibilnom glavom. Tako ćete puno lakše doći i do teško dostupnih mjesta. NIVEA Protect & Shave brijač s pokretljivom glavom idealan je za tu namjenu! Nemojte koristiti brijač s tupim oštricama. Time riskirate ružne ozljede.
 
NIVEA Protect & Shave brijač s pokretljivim zglobom sada je dostupan i s praktičnim zamjenskim oštricama. Tako oštrice brijača možete zamijeniti primjenom jednostavne tehnike uglavljivanja. Ako se držite ovih savjeta, savršeno brijanje sigurno će vam uspjeti.

4. Brijanje u smjeru rasta dlačica

Kako ne bi došlo do pojave upale uslijed brijanja, iritacija kože i prištića u području genitalija, brijte dlačice u smjeru rasta. Time ćete zaštititi pore i spriječiti upale. Rezultat brijanja tako možda neće biti sasvim gladak kako ste zamislili, ali tako ćete osjetljivom intimnom području dati vremena da se postupno privikne na brijanje. Nakon nekoliko brijanja, primijetit ćete da vaša koža više ne reagira iritacijama kao na brijanje suprotno od smjera rasta dlačica.

5. Njegujte svoju kožu

Svako brijanje za kožu predstavlja stres i pojavu mikropovreda. Pravilnom njegom ćete svoju bikini zonu umiriti i razmaziti.

U tu svrhu upotrijebite blage kreme ili losione za njegu poslije brijanja, kao što je NIVEA After Shave losion za tijelo. To će opustiti osjetljivu kožu i omogućiti joj predah.

Tajni savjet je primjena dječjeg pudera jer on nježno umiruje kožu. U svakom slučaju, izbjegavajte losione i kreme s nadražujućim sastojcima, kao što je npr. alkohol. To može izazvati svrbež ili bolne reakcije.


6. Nikada ne brijte nadraženu kožu

Ako je vaša koža iziritirana, crvena ili imate prištiće, izbjegavajte brijanje do povlačenja tih simptoma. Tako ćete svojoj koži dati potrebno vrijeme za odmor.


7. Nosite pamučno donje rublje

Pamučno donje rublje ima brojne prednosti. Prozračno je, ugodno za nošenje, ne iritira kožu tvrdim tkanjem, upija znoj i može se iskuhavati. Posebno nakon brijanja intimnog područja će vam pamučno donje rublje, koje nije usko priljubljeno uz kožu, donijeti najveći mogući stupanj ugode.

8. Brijte se u večernjim satima

Ako se brijete u večernjim satima, vaša će koža imati više vremena za oporavak, jer se tada najmanje krećete i znojite. Ako se brijete ujutro, svoju kožu odmah izlažete svakodnevnim opterećenjima kao što su odjeća i kretanje.


9. Rashladite kožu nakon brijanja intimnog područja

Kako bi se pore nakon brijanja intimnog područja „zatvorile“ i tako kožu učinile manje podložnom upali, obrijano područje rashladite hladnom vodom. Možete upotrijebiti i hladnom vodom natopljen ručnik ili spužvu. Vrlo hrabri mogu se odlučiti i za hlađenje pod tušem. Jednostavno istuširajte obrijana područja hladnom vodom. Pokušajte.

Ako vam to ne odgovara, imamo rješenje za vas. S rashlađenim aloe vera gelom ili nježnim losionom postići ćete isti rezultat, a pri tome ćete njegovati kožu.


10. Nemojte dijeliti svoj brijač

Pogotovo kod tako važnih stvari kao što je osobna higijena nemojte dijeliti pribor za intimno područje. S ručnikom i brijačem možete (i trebate!) biti egoistični. Stoga si priuštite svoj vlastiti.

 

Problemi nakon brijanja

Najčešće se nakon brijanja intimnog područja javljaju sljedeći problemi: crvenilo kože, prištići i suha koža. Ponekad dolazi do urastanja dlačica, što može dovesti do apscesa. Uz naše savjete do toga ne bi trebalo ni doći. Ako se kod vas ipak pojave zaista bolni prištevi, obavezno posjetite liječnika. Nipošto nemojte istiskati prištiće na području prepona.

Mjesta velikog trenja

Druga popratna pojava koja se može pojaviti nakon brijanja intimnog područja su iritacije kože uzrokovane prevelikim trenjem. Koža između stražnjice ili ispod pazuha može se iziritirati tijekom tjelesne aktivnosti, jer ondje više nema dlačica koje su joj inače pružale zaštitu od trenja. Uz dostupne gelove protiv žuljeva na nadražena ćete područja lako nanijeti fini zaštitni sloj. Time ćete spriječiti daljnje forsiranje ovih osjetljivih područja kože. Što prije nanesete gel, bolje ćete zaštititi kožu od trenja.

Dodatan savjet: ovo možete primijeniti i ljeti ako vam se bedra dodiruju. Jednostavno nanesite gel i bolne iziritirane unutarnje strane bedara postat će stvar prošlosti.

Infekcija HPV-om

Vrlo rijetko brijanjem dolazi do infekcije HPV virusom (humani papiloma virus). Mikroskopske ozljede nakon brijanja pogoduju infekciji koja može dovesti do pojave genitalnih bradavica. Tome se riziku posebno izlažete tijekom posjeta sauni i solariju, jer topla i vlažna klima pogoduje njihovu rastu.

Kako biste bili sigurni, neka između brijanja intimnog područja i posjeta sauni prođu tri dana. Tako će vaša koža imati dovoljno vremena za oporavak pa je HP virusi neće moći ugroziti.


Intimna frizura

Gdje god ima dlačica, može biti i frizura. Dok neki intimno područje briju u potpunosti, drugi ostavljaju usku traku ili čak geometrijske oblike. To je stvar vašeg izbora!

I sama frizura ovisit će o gustoći dlačica. Što su one tamnije i bujnije, frizura će biti vidljivija. Kod onih koji ostavljaju dio dlačica najuobičajenije su frizure „irokeza“ ili „crta“. Od samih stidnih dlačica preostaje samo uska traka. Avanturisti čak posežu i za bojama.

Koje metode uklanjanja dlačica u intimnom području postoje?

Pri raznim metodama za uklanjanje stidnih dlaka, tri su odlučujuća čimbenika: bol, rezultat i trajnost.

Najomiljenija metoda: brijanje intimnog područja

Brijanje intimnog područja je iz opravdanog razloga najomiljeniji način vladanja stidnim dlačicama. S jedne strane ova metoda načelno nije povezana s boli, a s druge strane je rezultat brijanja za većinu osoba koje koriste ovu metodu prihvatljiv i kada dlačice ponovno počnu izrastati. Osim toga, ova metoda lako se integrira u svakodnevni život, bez posebnih priprema ili odvajanja previše vremena.


Epilacija

Kod epilacije razlikujemo trajnu (dlačice se uklanjaju zauvijek) i privremenu (dlačice ponovno izrastaju).

Epilatori i depilacija voskom

Privremena epilacija vrši se epilatorom ili voskom. Pri tome se dlačice čupaju zajedno s korijenom. Ova je metoda bolna, ali dlačice uz učestalo korištenje metode polako postaju rjeđe. Rezultati su vrlo vidljivi: potpuno glatka koža zajamčena je do mjesec dana.

Za sve koji dulje žele uživati u osjećaju kože bez dosadnih stidnih dlačica, u ponudi je trajna epilacija.

Laser

Laserskim tretmanom možete trajno ukloniti dlačice. Do postizanja potpuno glatke kože nužno je nekoliko tretmana. Ovi tretmani, nažalost, također nisu bezbolni i možete očekivati prosječan intenzitet boli. Treba napomenuti da je ovaj tretman konačan. Jednom glatko – uvijek glatko.

Najbolji NIVEA proizvodi za brijanje

 

Što je bolja polovica mlađa, više će pažnje posvećivati intimnoj frizuri, depilaciji voskom ili epilaciji. Stidne dlake se tijekom predigre ili seksualnog odnosa često doživljavaju kao smetnja, djeluju nehigijenski i suvišno.

Brijanje intimnog područja u društvu

Za oko 80 % mladih brijanje intimnog područja je dnevni dio njihove osobne higijene. Za žene i muškarce iznad 30 godina, ta brojka nije toliko velika, ali glatko intimno područje bez dlačica još uvijek dominira među populacijom.

Pri tome stidne dlačice više uklanjaju žene nego muškarci. Još uvijek. No, ta se razlika u spolovima smanjuje. Sve više muškaraca odlučuje se na brijanje intimnog područja iz estetskih razloga.

Razlozi za brijanje intimnog područja

 

Dok su za jedne higijenski razlozi u prvom planu, za druge su ključni estetski razlozi.

No i kulturne razlike mogu imati veliki utjecaj na tretman stidnih dlačica. U zemljama Bliskog istoka uobičajeno je uklanjanje svih dlačica, osim kose, obrva i trepavica. To prije svega ima higijenske prednosti.

Osim kulture, želje partnera također utječu na dlakavost u intimnom području. Žene isto tako potvrđuju bolju stimulaciju nakon brijanja. Za većinu je to dobar razlog da počnu brijati intimno područje.

Neke žene na početku nisu baš sigurne hoće li im se obrijano intimno područje svidjeti. Da biste se bolje priviknuli, postupite korak po korak. Jednostavno obrijte nekoliko centimetara i promatrajte kako vam se sviđa.

Ako niste zadovoljni rezultatom, uz malo strpljenja sve će ubrzo biti kao prije.

Zlatno je pravilo: jednostavno se dobro osjećajte u svojoj koži!