Izjava o zaštiti privatnosti

Izjava o zaštiti privatnosti objašnjava koje podatke prikupljamo i kako ih upotrebljavamo.

VAŽNA NAM JE ZAŠTITA VAŠIH PODATAKA!

NIVEA ne brine samo o njezi i zaštiti Vaše kože. Mi također pridajemo iznimnu važnost zaštiti Vaših podataka. Iz toga razloga poštujemo Vašu privatnost i želimo da u pogledu zaštite podataka imate puno povjerenje u nas kao što imate u pogledu njege kože. Uvijek Vas transparentno obavještavamo o tome za što trebamo Vaše podatke te trebamo li ih sačuvati i koliko dugo. Na taj način možete sami odlučiti u koje svrhe možemo koristiti Vaše podatke. Kako bismo jamčili najbolju moguću sigurnost, informacije se nama uvijek prenose kodirane. U slučaju da Vaše podatke ne bismo trebali više koristiti, obavijestite nas neformalno, primjerice e-poštom.

 

Sadržaj ovih Pravila privatnosti:

1.    Opće informacije
  1.1. Obrada osobnih podataka
  1.2.    Voditelj obrade
  1.3. Prava ispitanika
  1.4. Primatelji (opće informacije)

2. Prikupljanje i obrada osobnih podataka prilikom posjećivanja našeg web-mjesta
  2.1. Hosting
  2.2. Funkcije prijave
   2.2.1 Centralizirani profil za prijavu
   2.2.2 Prijava putem društvenih mreža
  2.3. Ocjene i recenzije
  2.4. Kolačići/alati
    2.4.1 Consentmanager CMP – središnja platforma za upravljanje kolačićima
    2.4.2 Matomo
    2.4.3 Google Analytics
    2.4.4 Google Ads (prethodno Google Adwords)
    2.4.5 Značajke oglašavanja Google Analyticsa
    2.4.6 Google Campaign Manager
    2.4.7 Adform
    2.4.8 (Web-mjesto) Prilagođene ciljne skupine/Konverzije na Facebooku („Facebook Pixel”)
    2.4.9 Gdje kupiti (Swaven)
    2.4.10 Aktivnosti Floodlight / DV360
    2.4.11 Salesforce/Evergage
    2.4.12 Dodaci za društvene mreže
    2.4.13 Videozapisi na YouTubeu
    2.4.14 Google Tag Manager
    2.4.15 Loyjoy chat
    2.4.16 Friendly Captcha
    2.4.17 TikTok Pixel

3. Dodatne ponuđene usluge (na mreži i izvan mreže)
  3.1. Kontaktiranje/komunikacija/suradnja
  3.2. Newsletter
  3.3. Kampanje (npr. nagradne igre, testiranja proizvoda)
  3.4. Program vjernosti/[MyNIVEA]
  3.5. Slanje poštom
  3.6. Ankete

4. Prigovor ili povlačenje privole za obradu osobnih podataka


Opće informacije

1. Opće informacije

Svrha ovih pravila o privatnosti jest pružiti vam informacije o obradi osobnih podataka kada upotrebljavate naše web-mjesto i povezane usluge. Pravila o privatnosti primjenjuju se na sva web-mjesta ili usluge koje se na njih pozivaju.

 

1.1. Obrada osobnih podataka

Osobni podaci (skraćeno podaci) u smislu čl. 4. Opće uredbe o zaštiti podataka (OUZP) su svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, primjerice ime, adresa, adresa e-pošte itd.

 

1.2.    Voditelj obrade

Za obradu osobnih podataka u smislu čl. 4. st. 7. OUZP-a odgovorno je društvo: Beiersdorf d.o.o., Radnička cesta 37a, 10000 Zagreb, e-mail: BDFCroatia[at]beiersdorf.com, broj telefona: +385 (0)1 6001 000. (pogledajte naš potpis).
Određene aktivnosti obrade podataka mogu biti pod odgovornošću drugih voditelja obrade. Kada je to slučaj, to je navedeno u odgovarajućem opisu tih aktivnosti u nastavku. 

 

1.3. Prava ispitanika

Kao ispitanik na kojeg utječe aktivnost obrade podataka imate sljedeća prava u pogledu svojih osobnih podataka u skladu s pravnim odredbama:

 • pravo na pristup;
 • pravo na ispravak i brisanje;
 • pravo na ograničavanje obrade;
 • pravo na prenosivost podataka i 
 • pravo na prigovor. 

Nadalje, u pogledu obrade svojih osobnih podataka imate pravo na pritužbu nadzornom tijelu.

Kad je riječ o prethodno navedenom pravu, možemo vas zatražiti dokaz o vašem identitetu. Više informacija o načinu na koji obrađujemo vaše podatke potražite u odjeljku 3.1.

1.4. Primatelji (opće informacije)

Osim primatelja koji su navedeni u svakom od odjeljaka u nastavku, prikupljene podatke prenosimo relevantnim internim odjelima radi obrade i ostalim povezanim društvima unutar grupacije Beiersdorf ili vanjskim pružateljima usluga, ugovornim izvršiteljima obrade u skladu s potrebnim svrhama. Podatke prosljeđujemo i sljedećim primateljima:

 • pružatelji usluga platforme/hostinga imat će pristup osobnim podacima iz trećih zemalja (zemalja izvan Europskog gospodarskog prostora). Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Za više informacija (na primjer, kopiju jamstva), možete nas kontaktirati, kao što je navedeno u odjeljku 1.2.
 • pružatelji analitičkih usluga imat će pristup osobnim podacima iz trećih zemalja (zemalja izvan Europskog gospodarskog prostora). Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Za više informacija (na primjer, kopiju jamstva), možete nas kontaktirati, kao što je navedeno u odjeljku 1.2.
 • pružatelji usluga informatičke podrške imat će pristup osobnim podacima iz trećih zemalja (zemalja izvan Europskog gospodarskog prostora). Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Za više informacija (na primjer, kopiju jamstva), možete nas kontaktirati, kao što je navedeno u odjeljku 1.2.
 • nadležna tijela: u slučaju pravne obveze, zadržavamo pravo na otkrivanje informacija o vama ako ste ih dužni podnijeti nadležnim tijelima ili tijelima za provedbu zakona u skladu s: čl. 6. st. 1. točkom c) OUZP-a (pravna obveza).

Dodatne informacije možete pronaći u dijelu o primateljima u svakom odjeljku.

 

Prikupljanje & obrada

2. Prikupljanje i obrada osobnih podataka prilikom posjećivanja našeg web-mjesta

Kada posjećujete i upotrebljavate naše web-mjesto, mi već prikupljamo osobne podatke. U ovom odjeljku možete pronaći više informacija o postupcima i alatima specifičnima za web-mjesta, osobito ona vanjskih partnera. Dodatne informacije o postupcima koji se mogu javiti u izvanmrežnom kontekstu možete pronaći u odjeljku 3.

 

2.1. Hosting

Svrha/informacije:

Kada posjećujete i upotrebljavate naše web-mjesto isključivo u informativne svrhe, tj. ako se ne registrirate niti pružite podatke na neki drugi način, prikupljamo samo osobne podatke koje vaš preglednik prenosi na naš poslužitelj, što je tehnički neophodno kako bismo vam mogli prikazati naše web-mjesto i jamčiti stabilnost i sigurnost.
Korišteni kolačići/alati: Tip A. Više informacija možete pronaći u odjeljku „Kolačići/alati".

Primatelji:

pružatelji usluga platforme/hostinga imat će pristup osobnim podacima iz trećih zemalja (zemalja izvan Europskog gospodarskog prostora). Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Za više informacija (na primjer, kopiju jamstva), možete nas kontaktirati, kao što je navedeno u odjeljku 1.2

Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku o općim primateljima 1.4.

Brisanje:

Datoteke zapisnika brišu se nakon 7 dana.

Pravna osnova: 

Čl. 6. st. 1. točka f) OUZP-a (legitimni interes)

 

2.2. Funkcije prijave

Ovo web-mjesto može pružati različite funkcije prijave kako je opisano u nastavku.

 

2.2.1 Centralizirani profil za prijavu

Svrha/informacije:  

Ovo web-mjesto može pružati centralizirani profil za prijavu, ako je ta značajka aktivirana na web-mjestu i ako sadržava zasebnu privolu tijekom postupka registracije: Prilikom registracije Beiersdorf AG nudi vam mogućnost izrade računa s lozinkom (profil za prijavu). Taj će profil za prijavu biti izrađen u okviru centralizirane baze podataka o profilima za prijavu brenda i njime se potvrđuje da ste valjani vlasnik računa i/ili e-adrese. Ta je baza podataka u pravilu povezana samo s uslugom za koju se registrirate i u njoj se samo potvrđuje vaš profil za prijavu. Dakle, profil za prijavu proslijedit će se odgovarajućem lokalnom društvu Beiersdorf od kojeg tražite uslugu.  

Ako zatražite dodatne usluge od drugog društva Beiersdorf (npr. registracija profila za prijavu za stranicu u drugoj zemlji), vaš profil za prijavu s lozinkom opcionalno se može ponovno upotrijebiti za traženu uslugu u okviru tog brenda.  

Korišteni kolačići: Tip A. Više informacija možete pronaći u odjeljku „Kolačići/alati".

Voditelj obrade:  

Za centralizirani profil odgovorno je društvo Beiersdorf AG, Beiersdorfstr. 1-9, 22529 Hamburg, Njemačka.  

Kontaktni podaci službenika za zaštitu podataka: Dataprotection[at]Beiersdorf.com ili poštanska adresa voditelja obrade na pažnju „službenika za zaštitu podataka”.  

Primatelji: 

Pružatelj usluga platforme/hostinga. Moguć je prijenos u treće zemlje. Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Za više informacija (na primjer, kopiju jamstva), možete nas kontaktirati, kao što je navedeno u odjeljku 1.2.

Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku o općim primateljima 1.4.

Brisanje/povlačenje:

Vaš profil za prijavu automatski će se izbrisati čim izbrišete svoj lokalni račun brenda na web-mjestu na kojem ste se registrirali ako to nije u suprotnosti sa zakonskim obvezama pohrane ili rokovima zastare. U slučaju da ste s pomoću tog profila za prijavu registrirani na više od jednog lokalnog računa brenda, vaš profil za prijavu bit će izbrisan nakon što izbrišete sve svoje lokalne račune brenda. Lokalni računi brenda u pravilu se brišu nakon 24 mjeseca neaktivnosti.  

U slučaju da ste izradili profil za prijavu bez registracije za lokalni račun brenda, taj se profil automatski briše u roku od jednog dana.  

Pravna osnova:

Čl. 6. st. 1. točka a) OUZP-a (privola; centralizirani profil za prijavu)

 

2.2.2 Prijava putem društvenih mreža

Svrha/informacije:

Da biste se registrirali i prijavili na svoj račun, imate i mogućnost potvrditi svoju autentičnost s pomoću postojećeg profila na jednoj od sljedećih društvenih mreža: Facebook, X, Apple ili Google, te se zatim registrirati ili prijaviti. 

U tu ćete svrhu na stranici za registraciju ili prijavu pronaći odgovarajuće simbole navedenih društvenih mreža koje naše web-mjesto podržava. Prije povezivanja s društvenim mrežama morate izričito prihvatiti postupak i prijenos podataka opisan u nastavku:

Klikom odgovarajućeg simbola otvorit će se novi skočni prozor u kojem se morate prijaviti svojim podacima za prijavu za tu društvenu mrežu. Nakon što se uspješno prijavite, pružatelj društvene mreže obavijestit će vas koji će nam podaci biti preneseni radi provjere autentičnosti u okviru postupka registracije ili prijave. Ako pristanete na prijenos podataka, polja koja zahtijevamo za registraciju ispunit će se prenesenim podacima. Podatak koje zahtijevamo za registraciju ili prijavu vaša je adresa e-pošte. 

Tek nakon vašeg izričitog pristanka na upotrebu prenesenih i traženih podataka, pohranit ćemo vaše podatke i upotrijebiti ih u svrhe navedene u ovim Pravilima o privatnosti. Osim postupka provjere autentičnosti ne postoji nikakva povezanost između računa koji izradite na našem web-mjestu i vašeg računa na određenoj društvenoj mreži. 

Da biste izvršili postupak provjere autentičnosti radi registracije i prijave, vaša IP-adresa prenosi se određenom pružatelju društvene mreže. Nemamo utjecaja na svrhu i opseg prikupljanja podataka kao ni na daljnju obradu podataka koju provode ti pružatelji društvenih mreža. 

Voditelj obrade:

U slučaju da se ta značajka pruža u okviru funkcije centraliziranog profila za prijavu: Za značajku prijave putem društvenih mreža odgovorno je društvo Beiersdorf AG, Beiersdorfstr. 1-9, 22529 Hamburg, Njemačka.  

Kontaktni podaci službenika za zaštitu podataka: Dataprotection[at]Beiersdorf.com ili poštanska adresa voditelja obrade na pažnju „službenika za zaštitu podataka”. Za sve ostale slučajeve voditelj obrade imenovan je u prethodnom stavku 1.2.

Primatelji/izvori:

Glavni pružatelji usluga:

 • Meta Platforms Ireland Limited, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, Dublin 2, Irska
 • X Corp., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, SAD
 • Apple Inc., Infinite Loop, Cupertino, CA 95014, SAD
 • Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska. 

Mogući su prijenosi u treće zemlje. Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Za više informacija (na primjer, kopiju jamstva), možete nas kontaktirati, kao što je navedeno u odjeljku 1.2.. 

Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku o općim primateljima 1.4.

Brisanje:
Brisanje je odgovornost glavnih pružatelja usluga.

Pravna osnova:

Čl. 6. st. 1. točka a) OUZP-a (privola)

 

2.3. Ocjene i recenzije

Svrha/informacije:

Korisnici mogu imati mogućnost slanja ocjena i recenzija proizvoda i postupaka ili drugih procjena za ponude na web-mjestu u skladu s uvjetima upotrebe. Dakle, prikupljat ćemo podatke koje nam navedete prilikom slanja sadržaja u okviru ocjene i recenzije. 

U slučaju da je na ovom web-mjestu potrebna posebna privola za osjetljive podatke, obradit ćemo i osjetljive podatke (npr. putem slika ili opisa sadržaja) o vašem zdravlju ili podatke koji otkrivaju rasno ili etničko podrijetlo, osobito u okviru recenzija za proizvode namijenjene za kožu. 

Naš je legitiman interes da korisnici mogu dati svoje slobodno mišljenje o proizvodima i da se te recenzije mogu pojaviti na web-mjestima trećih strana na pseudonimiziran način.

Podatke koje nam navedete upotrebljavamo za objavljivanje i održavanje vaše recenzije i ocjene na našem web-mjestu u skladu s našim uvjetima upotrebe. Vaša će se recenzija objaviti pod vašim nadimkom/pseudonimom. Ocjene i mišljenja se mogu provjeriti prije objave kako bismo bili sigurni da su u skladu s našim uvjetima korištenja. Zadržavamo pravo brisanja komentara ako treće strane prigovore da su nezakoniti. Dodatne informacije možete pronaći u našim uvjetima upotrebe.

Navedene podatke, u skladu s našim legitimnim interesom, upotrebljavamo i kako bismo osigurali da se vaša recenzija ne temelji na prijevarnom ponašanju, automatskim programima i botovima. Na temelju prethodno navedenog moguće je da ćete primiti e-poruku za potvrdu svoje adrese e-pošte. 

Možda ćete primiti e-mail poruku u vezi sa svojom ocjenom (npr. potvrda odobrene/odbijene recenzije, komentar na vašu recenziju). U svakom trenutku, klikom na poveznicu koja se nalazi u svakoj od e-mail poruka, imate mogućnost odjave od primanja istih.

Kolačići/alati: Tip A. Više informacija možete pronaći u odjeljku „Kolačići/alati".

Primatelji:

 • pružatelj usluga platforme/hostinga
 • pružatelj usluga za korisnike
 • pružatelj usluga za sprečavanje prevara (za objavu na web-mjestu treće strane)
 • Web-mjesta trećih strana.

Moguć je prijenos u treće zemlje. Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Za više informacija (na primjer, kopiju jamstva), možete nas kontaktirati, kao što je navedeno u odjeljku 1.2

Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku o općim primateljima 1.4.

Brisanje/prigovor: 

Osobni podaci korisnika bit će izbrisani ili anonimizirani nakon zahtjeva za njihovo brisanje. Objavljene recenzije obično će ostati vidljive pod objavljenim nadimkom/pseudonimom, osim ako zasebno ne zatražite njihovo brisanje.

Pravna osnova:

Čl. 6. st. 1. točka a) OUZP-a u vezi s čl. 9. st. 2. točkom a) OUZP-a (privola)
Čl. 6. st. 1. točka f) OUZP-a (legitimni interes)

 

2.4. Kolačići/alati

Ovo web-mjesto upotrebljava kolačiće ili druge tehnologije/alate kao što su pikseli, lokalna pohrana, oznake, ID-jevi ili vanjske usluge (u daljnjem tekstu: „kolačići/alati”) koji se upotrebljavaju prilikom posjeta i upotrebe našeg web-mjesta. Kolačići su male tekstne datoteke koje vaš preglednik pohranjuje na vašem uređaju kako bi spremio određene informacije ili slikovne datoteke, kao što su pikseli. Sljedeći put kada posjetite naše web-mjesto na istom uređaju, informacije pohranjene u kolačićima će potom biti dostupne na vašem uređaju i naknadno će se prenijeti ili na naše web-mjesto („kolačić prve strane”) ili na drugo web-mjesto kojem kolačić pripada („kolačić treće strane”). 

Na temelju spremljenih i vraćenih informacija odgovarajuće web-mjesto može prepoznati da ste mu već pristupili i posjetili ga s pomoću preglednika koji upotrebljavate na tom uređaju. Te informacije upotrebljavamo kako bismo mogli osmisliti i prikazati web-mjesto na optimalan način u skladu s vašim željama. U tom smislu, samo se sam kolačić prepoznaje na vašem uređaju. Osim toga, vaši će se osobni podaci spremati samo u slučaju vašeg izričitog pristanka ili ako je to potpuno nužno kako biste mogli upotrebljavati uslugu koja vam je ponuđena i kojoj pristupate.

Ovo web-mjesto upotrebljava sljedeće vrste kolačića/alata, čiji su opseg i funkcija objašnjeni u nastavku:

 • Tip A: tehnički/mjerenje posjećenosti – kako bi se osiguralo da se tražena usluga može pružiti, uključujući osnovnu analizu. (Privola nije potrebna u skladu s Direktivom o e-privatnosti 2002/58/EZ).
 • Tip B: funkcionalni i izvedbeni – dodatni alati za mjerenje izvedbe/privlačnosti našeg web-mjesta i pružanje dodatnih (personaliziranih) funkcija.
 • Tip C: marketinški – alati na drugim web-mjestima za marketinško profiliranje na temelju korisničkog ponašanja.

Više informacija o alatima implementiranim na našem web-mjestu možete pronaći u ovim pravilima o privatnosti. Ako web-mjesto upotrebljava platformu za upravljanje privolama, dodatne informacije možete pronaći ondje.

Napominjemo da se alati navedeni u sljedećem pododjeljku možda neće neprestano upotrebljavati.

 

2.4.1 Consentmanager CMP – središnja platforma za upravljanje kolačićima

Svrha/informacije:
Ovo web-mjesto upotrebljava alat za upravljanje privolama „Consentmanager” (www.consentmanager.net) koji služi za dobivanje privole za obradu podataka i upotrebu kolačića ili sličnih funkcija. Uz pomoć alata „Consentmanager” imate mogućnost dati privolu za određene funkcije našeg web-mjesta, npr. u svrhu integracije vanjskih elemenata, integracije strujanja sadržaja, statističke analize, mjerenja i prilagođenog oglašavanja. Uz pomoć alata „Consentmanager” možete dati ili uskratiti privolu za sve ili pojedinačne svrhe ili funkcije. Odabrane postavke kasnije možete promijeniti. Svrha integriranja alata „Consentmanager” jest dopustiti korisnicima našeg web-mjesta da odluče o prethodno navedenim funkcijama te im u okviru daljnje upotrebe našeg web-mjesta ponuditi mogućnost promjene već odabranih postavki. Upotrebom alata „Consentmanager” obrađuju se osobni podaci i informacije s vašeg krajnjeg uređaja, poput IP-adrese.

Obradom podataka „Consentmanager” nam pomaže da ispunimo svoje pravne obveze (npr. obvezu pružanja dokaza). Naši interesi za obradu leže u pohrani korisničkih postavki i preferencija u pogledu upotrebe kolačića i drugih funkcija. „Consentmanager” pohranjuje vaše podatke sve dok su vaše korisničke postavke aktivne.

Dostavljanje vaših osobnih podataka je potrebno za funkcioniranje u okviru ugovora ili ugovornog odnosa. Niste dužni dati svoje osobne podatke. Ako Vaši osobni podaci nisu dostavljeni, ne možete koristiti opisanu uslugu.
Kolačići/alati: Tip A. Više informacija možete pronaći u odjeljku „Kolačići/alati".

Primatelji:

Glavni pružatelj usluga je Consentmanager AB, Håltegelvägen 1b, 72348 Västerås, Švedska. 
Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku o općim primateljima 1.4.

Brisanje:
Podaci će se izbrisati nakon 13 mjeseci. Vaši odabiri (privola/postavka) bit će pohranjeni jednu godinu i možete ih pregledati unutar postavki kolačića. Postavke kolačića nalaze se na dnu glavne stranice. Svoj odabir uvijek možete izbrisati tako da izbrišete kolačiće u svojem pregledniku.

Pravna osnova:
Čl. 6. st. 1. točka b) OUZP-a (situacija slična ugovoru)
Čl. 6. st. 1. točka c) OUZP-a (kada je obrada potrebna radi poštovanja pravne obveze)

 

2.4.2 Beiersdorf Simplicity

Svrha/informacije:
Ovo web-mjesto upotrebljava vlastiti hosting alat za analiziranje i redovno poboljšavanje upotrebe našeg web-mjesta. S pomoću njega osiguravamo da web-mjesto ispravno funkcionira, osobito provjeravanjem funkcija web-mjesta (npr. kako bismo prepoznali probleme s kretanjem po web-mjestu ili osigurali dovoljne kapacitete poslužitelja). Osim toga, dobivena statistika omogućuje nam da poboljšamo web-mjesto i učinimo ga zanimljivijim vama kao korisniku. Vaša IP-adresa automatski će biti anonimizirana.

Kolačići/alati: Tip A. Više informacija možete pronaći u odjeljku „Kolačići/alati".

Primatelji:

Pružatelj usluga platforme/hostinga

Moguć je prijenos u treće zemlje. Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Za više informacija (na primjer, kopiju jamstva), možete nas kontaktirati, kao što je navedeno u odjeljku 1.2.

Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku o općim primateljima 1.4.

Brisanje/povlačenje:

Prikupljeni osobni podaci brišu se nakon 1 dana. Vaša IP-adresa odmah će biti anonimizirana. Taj alat možete deaktivirati putem postavki kolačića. Postavke kolačića nalaze se na dnu glavne stranice.

Pravna osnova:

Članak 6. točka (f) OUZP-a (legitimni interes kojim se osigurava rad web-mjesta i upotreba u statističke svrhe)

 

2.4.3 Google Analytics

Svrha/informacije:
Ovo web-mjesto upotrebljava Google Analytics, uslugu za mrežnu analizu društva Google Ireland Ltd. („Google”). Izmijenili smo konfiguraciju Google Analyticsa tako da se koristi samo funkcija mjerenja, osim ako je dana zasebna privola za dodatne značajke oglašavanja.

Google Analytics upotrebljava poseban oblik kolačića koji se pohranjuju na vašem računalu i omogućuju analizu vaše upotrebe našeg web-mjesta. Kolačići koje Google Analytics postavlja za mjerenje kolačići su prve strane, što znači da će vrijednosti kolačića za ispitanike biti različiti za svakog klijenta (odnosno ne postoji jedinstveni ID kolačića Google Analyticsa koji se upotrebljava na svim web-mjestima koja se koriste Google Analyticsom). Informacije o vašoj upotrebi ovog web-mjesta koje generira taj kolačić u pravilu se prenose na Googleov poslužitelj u SAD-u i ondje se pohranjuju. 

Google Analytics koristi se samo s IP-anonimizacijom. IP adrese su prema zadanim postavkama anonimizirane od strane Googlea i dodatno od strane nas.

Google te informacije upotrebljava u naše ime kako bi analizirao vašu upotrebu ovog web-mjesta i sastavio izvješće o aktivnostima na web-mjestu te pružio dodatne usluge povezane s upotrebom web-mjesta i interneta.

Google Analytics upotrebljavamo za analiziranje i redovno poboljšavanje upotrebe našeg web-mjesta. Dobivena statistika omogućuje nam da poboljšamo svoju ponudu i učinimo je zanimljivijom vama kao korisniku. Osim toga, na taj način dobivamo informacije o funkcionalnosti našeg web-mjesta (primjerice radi otkrivanja problema s kretanjem po web-mjestu).

Prilikom konfiguracije Google Analyticsa pobrinuli smo se da Google prima te podatke kao izvršitelj obrade i stoga ih ne može upotrebljavati u vlastite svrhe. Konfiguracija „Značajki oglašavanja Google Analyticsa” neovisna je o tome i opisana je u odgovarajućem odjeljku u nastavku, pod uvjetom da se također upotrebljava na ovom web-mjestu. 
Kolačići/alati: Tip B. Više informacija možete pronaći u odjeljku „Kolačići/alati".

Primatelji:

Glavni pružatelj usluga: Google Ireland Ltd, Irska.  

Moguć je prijenos u treće zemlje. Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Za više informacija (na primjer, kopiju jamstva), možete nas kontaktirati, kao što je navedeno u odjeljku 1.2.

Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku o općim primateljima 1.4.

Brisanje/povlačenje:

Taj alat možete deaktivirati putem postavki kolačića. Postavke kolačića nalaze se na dnu glavne stranice.

Trajanje kolačića: do 12 mjeseci (odnosi se samo na kolačiće koje je postavilo ovo web-mjesto)

Maksimalno razdoblje pohrane podataka: do 26 mjeseci.

Pravna osnova: 
Čl. 6. st. 1. točka a) OUZP-a (privola)

 

2.4.4 Google Ads (prethodno Google Adwords)

Svrha/informacije:

Konverzija u okviru Google Adsa

Usluge Google Adsa upotrebljavamo kako bismo privukli pozornost na naše atraktivne ponude uz pomoć oglasa (takozvanih Google oglasa) na vanjskim web-mjestima. Na temelju podataka reklamne kampanje možemo utvrditi koliko su uspješne pojedine reklamne aktivnosti. Želimo vam prikazivati oglase koji vas zanimaju kako bi vam naše web-mjesto bilo zanimljivije i kako bismo racionalizirali troškove oglašavanja.

Oglase isporučuje Google putem takozvanih „poslužitelja oglasa”. U tu svrhu upotrebljavamo kolačiće poslužitelja oglasa s pomoću kojih se mogu mjeriti određeni parametri za praćenje uspjeha, kao što su umetanje oglasa ili klikovi korisnika. Ako pristupite našem web-mjestu putem Google oglasa, Google Ads sprema kolačić na vaš uređaj. Za taj se kolačić obično kao vrijednosti za analizu pohranjuju jedinstveni ID kolačića, broj prikaza oglasa po položaju (učestalost), posljednji prikaz (relevantno za konverzije nakon prikaza) i informacije o odustajanju (oznaka da korisnik više ne želi da mu se taj oglas prikazuje).

Ti kolačići omogućuju Googleu da prepozna vaš internetski preglednik. Ako korisnik posjeti određene stranice web-mjesta klijenta Google Adsa, a kolačić pohranjen na njegovu uređaju nije istekao, Google i klijent mogu prepoznati da je korisnik kliknuo oglas i da je preusmjeren na tu stranicu. Svakom klijentu Google Adsa dodjeljuje se različiti kolačić. Kolačići se stoga ne mogu pratiti putem web-mjesta klijenata Google Adsa. Mi ne prikupljamo niti obrađujemo nikakve osobne podatke iz prethodno navedenih reklamnih aktivnosti. Od Googlea primamo samo statističke procjene. Na temelju tih procjena možemo prepoznati koje su od korištenih reklamnih aktivnosti posebno učinkovite. Ne primamo nikakve dodatne podatke na temelju upotrebe reklamnog materijala te ne možemo utvrditi identitet korisnika na temelju tih informacija.

Zbog korištenih marketinških alata vaš preglednik automatski uspostavlja izravnu vezu s Googleovim poslužiteljem. Nemamo nikakav utjecaj na opseg i daljnju upotrebu podataka koje Google dobije upotrebom tog alata i o tome vas obavještavamo u skladu s našim saznanjima: Integracijom konverzije u okviru Google Adsa Google prima informacije kada pozovete odgovarajući dio naših internetskih stranica ili kliknete na našu objavu. Ako ste registrirani na nekoj Googleovoj usluzi, Google vaš posjet može povezati s vašim računom. Čak i ako niste registrirani na Googleu ili se niste prijavili, moguće je da će pružatelji dobiti i pohraniti vašu IP-adresu.

Remarketing u okviru Google Adsa

U okviru usluge Google Ads upotrebljavamo funkciju remarketinga. Funkcija remarketinga omogućuje nam da korisnicima našeg web-mjesta prikazujemo oglase na temelju njihovih interesa na web-mjestima u okviru Googleove oglasne mreže (na Google pretraživanju ili na YouTubeu, takozvani „Google oglasi”, ili na drugim web-mjestima). U tu svrhu analizira se interakcija korisnika na našem web-mjestu, na primjer za koje je ponude korisnik bio zainteresiran, kako bismo korisnicima nakon posjećivanja našeg web-mjesta mogli prikazivati ciljane oglase i na drugim stranicama. Da bi to mogao, Google pohranjuje kolačiće u preglednicima korisnika koji posjećuju određene Googleove usluge ili web-mjesta u Googleovoj prikazivačkoj mreži. Taj kolačić upotrebljava se za bilježenje posjeta tih korisnika. Za jedinstvenu identifikaciju web-preglednika na određenom uređaju upotrebljava se broj. 

Kolačići/alati: Tip C. Više informacija možete pronaći u odjeljku „Kolačići/alati".

Primatelji: 

Glavni pružatelj usluga: Google Ireland Ltd, Irska. 

Moguć je prijenos u treće zemlje. Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Za više informacija (na primjer, kopiju jamstva), možete nas kontaktirati, kao što je navedeno u odjeljku 1.2.

Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku o općim primateljima 1.4.

Brisanje/povlačenje:
Taj alat možete deaktivirati putem postavki kolačića. Postavke kolačića nalaze se na dnu glavne stranice.

Trajanje kolačića: do 180 dana (odnosi se samo na kolačiće koje je postavilo ovo web-mjesto).

Pravna osnova:

Čl. 6. st. 1. točka a) OUZP-a (privola)

 

2.4.5 Značajke oglašavanja Google Analyticsa

Ovo web-mjesto osim standardnih funkcija upotrebljava i proširene funkcije Google Analyticsa (Značajke oglašavanja Google Analyticsa). Značajke oglašavanja Google Analyticsa primijenjene na ovom web-mjestu uključuju:

 • Googleovo izvješće o doživljaju oglasa na mreži
 • Izvješće o demografskim podacima i interesima Google Analyticsa
 • Ciljne skupine za remarketing na temelju određenog ponašanja, demografskih podataka i podataka o interesima, uz dijeljenje tih popisa s uslugom Google Ads
 • Integrirane usluge za koje Google Analytics prikuplja podatke u svrhe oglašavanja, uključujući prikupljanje podataka putem kolačića i identifikatora za oglašavanje
 • Google Signals kako bismo dobili više uvida o vama kada ste prijavljeni na svoj Google račun u pregledniku kojim pristupate ovoj web stranici. Ova funkcija je aktivna samo ako ste u Google postavkama dodatno pristali na dijeljenje podataka/personalizaciju oglasa.

Iz tog razloga zajedno upotrebljavamo kolačiće prve strane (npr. kolačiće Google Analyticsa) te Googleove kolačiće i identifikatore za oglašavanje kako bismo optimizirali naše web-mjesto.

Kolačići/alati: Tip C. Više informacija možete pronaći u odjeljku „Kolačići/alati".

Informacije o Google Consent Mode:

Osim toga, ova web stranica koristi Google Consent Mode. Consent Mode šalje statističke podatke putem pingova bez kolačića o tome je li korisnik kliknuo na oglas ili poveznicu i stigao na našu web stranicu (konverzija). Statistički podaci se zatim koriste s matematičkim modeliranjem kako bi se poboljšalo interno izvješćivanje. Ping prema zadanim postavkama sadrži tehničke podatke kao što su IP adresa, vrsta platforme ili razlučivost zaslona. Budući da bi Google Ireland Ltd ove podatke ili njihovu kombinaciju teoretski mogao smatrati osobnim podacima, uvedene su dodatne mjere kako bi se osiguralo da podaci o pingu nisu osobni podaci: određene informacije o pingu automatski se postavljaju na zadanu vrijednost sa strane našeg poslužitelja prije slanja u Google Analytics.

Primatelji i izvor:

Glavni pružatelj i izvor usluga: Google Ireland Ltd, Irska. 

Moguć je prijenos u treće zemlje. Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Za više informacija (na primjer, kopiju jamstva), možete nas kontaktirati, kao što je navedeno u odjeljku 1.2.

Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku o općim primateljima 1.4.

Brisanje/povlačenje:

Taj alat možete deaktivirati putem postavki kolačića. Postavke kolačića nalaze se na dnu glavne stranice.

Trajanje kolačića: do 12 mjeseci (odnosi se samo na kolačiće koje je postavilo ovo web-mjesto).

Pravna osnova:

Čl. 6. st. 1. točka a) OUZP-a (privola)

 

2.4.6 Google Campaign Manager

Svrha/informacije:
Ovo web-mjesto upotrebljava i Googleov online marketinški alat pod nazivom Campaign Manager. Campaign Manager upotrebljava kolačiće za prikazivanje oglasa koji su relevantni korisnicima, poboljšanje izvješća o uspješnosti kampanje ili sprečavanje da korisnik vidi iste oglase više puta. Google upotrebljava ID kolačića kako bi pratio koji se oglasi prikazuju u kojem pregledniku i kako bi spriječio da se prikazuju više od jedanput. Osim toga, Campaign Manager može upotrebljavati ID-jeve kolačića radi prikupljanja takozvanih konverzija povezanih sa zahtjevima za oglase. To je slučaj, primjerice, kada korisnik vidi oglas Campaign Managera i kasnije posjeti web-mjesto oglašivača u istom pregledniku i kupi nešto ondje. 

Vaš preglednik po posjetu našeg web-mjesta automatski uspostavlja izravnu vezu s Googleovim poslužiteljem. Nemamo nikakav utjecaj na opseg i daljnju upotrebu podataka koje je Google prikupio upotrebom tog alata i stoga vas obavještavamo u skladu sa svojom razinom znanja: Integracijom Campaign Managera Google prima informacije kada pozovete odgovarajući dio naše internetske stranice ili kliknite na naš oglas. Ako ste registrirani na nekoj Googleovoj usluzi, Google vaš posjet može povezati s vašim računom. Čak i ako niste registrirani na Googleu ili se niste prijavili, moguće je da će pružatelji dobiti i pohraniti vašu IP-adresu.

Osim toga, kolačići Campaign Managera (npr. pod nazivom DoubleClick ili Floodlight) omogućavaju nam da shvatimo obavljate li određene radnje na našem web-mjestu nakon pregledavanja jednog od naših prikaznih oglasa/videooglasa na Googleu ili drugim platformama putem Campaign Managera ili klikanjem oglasa (praćenje konverzije). Campaign Manager upotrebljava taj kolačić kako bi razumio sadržaj s kojim stupate u interakciju na našem web-mjestu da bi vam kasnije mogao slati ciljane oglase.
Korišteni kolačići: Tip C. Više informacija možete pronaći u odjeljku „Kolačići/alati".

Primatelji:
Glavni pružatelj usluga: Google Ireland Ltd, Irska. 

Moguć je prijenos u treće zemlje. Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Za više informacija (na primjer, kopiju jamstva), možete nas kontaktirati, kao što je navedeno u odjeljku 1.2.

Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku o općim primateljima 1.4.

Brisanje/povlačenje

Taj alat možete deaktivirati putem postavki kolačića. Postavke kolačića nalaze se na dnu glavne stranice.

Trajanje kolačića: do 180 dana nakon posljednje interakcije (odnosi se samo na kolačiće koje je postavilo ovo web-mjesto)

Pravna osnova:

Čl. 6. st. 1. točka a) OUZP-a (privola)

 

2.4.7 Adform

Svrha/informacije:

Ovo web-mjesto upotrebljava online marketinški alat Adform društva Adform A/S Denmark. Adform koristi praćenje na našoj web stranici putem kolačića i sličnih tehnologija praćenja na temelju ID-ova (kratki kolačić). Adform kolačići prisutni su na našoj web stranici čim date svoje dopuštenje za korištenje. Adform kolačić također će biti prisutan ako ste pogledali jedan od naših oglasa na web stranici treće strane putem Adforma i potvrdili prikupljanje kolačića na toj web stranici.

Pravna podloga za postavljanje kolačića Adform je vaša suglasnost. Osobni podaci se prikupljaju za analitičke svrhe i za namjene optimizacije i personalizacije oglašivačkih kampanja za Adformove stranke, uključujući i nas. Kolačić Adform prikuplja sljedeće podatke od nas i našeg oglašivačkog materijala: ID kolačića, vrsta / ID uređaja, vrijeme klika na web stranicu ili oglašivački medij, URL web stranice ili oglašivačkog medija, informacije koje vaš uređaj automatski šalje (uključujući jezične postavke , IP adresa, demografski podaci), podaci o zanimanju, socio-demografski podaci povezani s kolačićem ili drugim ID-jem.  

Kolačići/alati: Tip C. Više informacija možete pronaći u odjeljku „Kolačići/alati".

Primatelji:
Glavni pružatelj usluga: Adform A/S, Danska.
Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku o općim primateljima 1.4.

Zajedničko upravljanje:

Mi i Adform zajednički upravljamo  prikupljanjem osobnih podataka i njihovog otkrivanja Adformu koristeći Adform kolačiće kao zajednički upravitelji. Ugovor određuje tko je odgovoran za ispunjavanje određenih obveza zaštite podataka i tko je odgovoran za praćenje vaših prava na zaštitu podataka. Adform je odgovoran za odgovore na vaša pitanja i za vaša prava na zaštitu podataka (npr. dužnost davanja informacija, vaše pravo na ugovor i sl.). Za ostvarivanje svojih prava možete kontaktirati Adform na sljedećoj poveznici. U vezi s tim, možete i nas kontaktirati. Svoj pristanak na kolačiće možete opozvati u bilo kojem trenutku i bez navođenja razloga tako da kontaktirate Adform ili deaktivirate alate kako je navedeno u nastavku.

Kada Adform obrađuje podatke za vlastite potrebe, Adform je jedini upravitelj podataka i isključivo odgovoran za svoju optimizaciju oglašivačkih kampanja i ciljnih skupina. Adform će analizirati podatke prikupljene putem kolačića i ID-eva kako bi omogućio ciljanu oglašavačku kupnju u ime Adformovih kupaca (uključujući nas), kao što je detaljno opisano u Adformovim Pravilima o privatnosti. Više informacija o obradi podataka od strane Adforma, uključujući i kada će Adform izbrisati vaše podatke, možete pronaći ovdje.

Brisanje/povlačenje:

Taj alat možete deaktivirati putem postavki kolačića. Postavke kolačića nalaze se na dnu glavne stranice.

Trajanje kolačića: do 180 dana nakon posljednje interakcije (odnosi se samo na kolačiće koje je postavila ovo web-mjesto)

Maksimalno razdoblje pohrane podataka: do 13 mjeseci.

Pravna osnova:

Čl. 6. st. 1. točka a) OUZP-a (privola) 

 

2.4.8 (Web-mjesto) Prilagođene ciljne skupine/Konverzije na Facebooku („Facebook Pixel”)

Svrha/informacije:
Ovo mjesto upotrebljava takozvani „Facebook Pixel” i API za konverzije društvene mreže Facebook društva Meta Platforms Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska (Meta) u sljedeće svrhe:

 • Prilagođene ciljne skupine na Facebooku (web-mjesto)

Facebook Pixel i API za konverzije upotrebljavamo u svrhu remarketinga kako bismo mogli ponovno kontaktirati s vama u roku od 180 dana. To nam omogućuje prikazivanje oglasa na temelju interesa („Facebook oglasi”) korisnicima web-mjesta kada posjećuju društvenu mrežu „Facebook” ili druga web-mjesta. Na taj način nastojimo prikazivati oglase u skladu s vašim interesima kako bi vam naše web-mjesto i ponude bili zanimljiviji.

 • Konverzije na Facebooku

Facebook Pixel i API za konverzije upotrebljavamo i kako bismo osigurali da oglasi na Facebooku odgovaraju mogućim interesima korisnika i nisu neprimjereni. Uz pomoć Facebook Pixela možemo pratiti učinkovitost oglasa na Facebooku u statističke svrhe i svrhe istraživanja tržišta tako što dobivamo uvid u to jesu li korisnici bili preusmjereni na naše web-mjesto nakon klika na oglas na Facebooku (takozvana „konverzija”).

Zbog korištenih marketinških alata (Facebook Pixel i API za konverzije) vaš preglednik automatski uspostavlja izravnu vezu s Facebookovim poslužiteljem čim prihvatite upotrebu kolačića za koje je potreban vaš pristanak. Integracijom Facebook Pixela i upotrebom API-ja za konverzije Facebook prima informacije kada pozovete odgovarajuće web-mjesto s našom prisutnošću na internetu ili kliknete na naš oglas. Ako ste registrirani na Facebooku, Facebook posjet može povezati s vašim računom.

Facebookova obrada tih podataka odvija se u skladu s Facebookovim pravilima o upotrebi podataka. Posebne informacije i pojedinosti o Facebook Pixelu, API-ju za konverzije i njegovim funkcijama možete pronaći i u Facebookovom centru za pomoć.

Kolačići/alati: Tip C. Više informacija možete pronaći u odjeljku „Kolačići/alati".

Primatelji:

Zajednički voditelj obrade:

Odgovornost za prikupljanje i prijenos podataka u ovom postupku dijelimo s društvom Meta Platforms Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska (Meta). To se odnosi na sljedeće svrhe:

 • izradu prilagođenih ili odgovarajućih oglasa i njihovu optimizaciju
 • slanje komercijalnih poruka i poruka povezanih s transakcijama (npr. putem Messengera)

Sljedeći postupci nisu obuhvaćeni zajedničkom obradom:

 • postupak koji se odvija nakon prikupljanja i slanja isključiva je odgovornost društva Meta.
 • Pripremu izvješća i analiza u objedinjenom i anonimiziranom obliku provodi izvršitelj obrade te smo stoga mi za nju odgovorni.

S društvom Meta sklopili smo odgovarajući ugovor o zajedničkoj obradi kojemu možete pristupiti ovdje: https://www.facebook.com/legal/controller_addendum. Ugovorom su definirane pripadajuće odgovornosti za ispunjavanje obveza u okviru OUZP-a u pogledu zajedničke obrade.

Kontaktne podatke voditelja obrade i službenika za zaštitu podataka društva Meta možete pronaći ovdje: https://www.facebook.com/about/privacy.
Dogovorili smo s društvom Meta da se Meta može koristiti kao kontaktna točka za ostvarivanja prava ispitanika (pogledajte odjeljak 1.3). Ne dovodeći to u pitanje, nadležnost nad pravima ispitanika nije ograničena.

Dodatne informacije o tome kako Meta obrađuje osobne podatke, uključujući pravnu osnovu za obradu i dodatne informacije o pravima ispitanika možete pronaći ovdje: https://www.facebook.com/about/privacy. Podatke u okviru zajedničke obrade prenosimo na temelju legitimnog interesa u skladu s čl. 6. st. 1. točkom f) OUZP-a.
Informacije o uvjetima sigurnosti podataka možete pronaći ovdje. Https://www.facebook.com/legal/terms/data_security_terms, a o obradi na temelju standardnih ugovornih klauzula ovdje: https://www.facebook.com/legal/EU_data_transfer_addendum.

Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku o općim primateljima 1.4.

Brisanje/povlačenje: 

Taj alat možete deaktivirati putem postavki kolačića ovdje, a za prijavljene korisnike na https://www.facebook.com/settings/?tab=ads#
Trajanje kolačića: do 180 dana nakon posljednje interakcije (odnosi se samo na kolačiće koje je postavilo ovo web-mjesto)

Pravna osnova:

 Čl. 6. st. 1. točka a) OUZP-a (privola) 

 

2.4.9 Gdje kupiti (Swaven/MikMak)

Svrha/informacije:
Na svojem web-mjestu navodimo vam popis različitih online trgovaca od kojih možete kupiti naše proizvode (npr. sa simbolom kolica za trgovinu). Kako bismo omogućili bolji korisnički doživljaj i prikazali lokalne trgovine, upotrebljavamo geolokaciju posjetitelja radi prilagodbe usluge. Upotrebljavamo geolokaciju na razini grada djelomičnim analiziranjem anonimizirane IP-adrese. Preciznija geolokacija može se koristiti ako korisnik potvrdi tu funkciju u pregledniku. Geolokacija se upotrebljava samo za vrijeme sesije.

Taj alat upotrebljava značajke posebno osmišljene za osiguravanje sigurnosti od vanjskih napada putem kolačića sesije. Također pruža analitičke informacije za analizu učinkovitosti alata i skupne podatke o kupnji, što je također naš legitimni interes. Ne provodimo praćenje na drugim web-mjestima, tako da nećemo dobiti podatke o tome jeste li kupili nešto u odabranoj trgovini.

Kolačići/alati: Tip A. Više informacija možete pronaći u odjeljku „Kolačići/alati".

Primatelji:

Swaven SAS, Pariz, Francuska. 

Moguć je prijenos u treće zemlje. Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Za više informacija (na primjer, kopiju jamstva), možete nas kontaktirati, kao što je navedeno u odjeljku 1.2. Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku o općim primateljima 1.4.

Brisanje:   
IP-adresa za geolokaciju automatski se anonimizira.

Trajanje kolačića: za vrijeme sesije (to se odnosi samo na kolačiće koje je postavilo ovo web-mjesto)

Pravna osnova: 
Čl. 6. st. 1. točka f) OUZP-a (legitimni interes)

 

2.4.10 Aktivnosti Floodlight / DV360

Svrha/Informacije:

Ova web stranica koristi DV360 Floodlight Tag za mjerenje učinkovitosti naših reklamnih kampanja, za ograničavanje učestalosti prikazivanja određenog oglasa i za prikaz samo oglasa koji su relevantni za vas i vaše interese. Posebno se prikupljaju i pohranjuju podaci o oglasima na koje klikate, kao i o vašem prethodnom korisničkom ponašanju na web stranicama trećih strana. Google koristi ID kolačića kako bi zabilježio koji se oglasi prikazuju u kojem pregledniku i tako može spriječiti njihovo višestruko prikazivanje. Osim toga, Google može koristiti ID-ove kolačića za bilježenje takozvanih konverzija koje su povezane sa zahtjevima oglasa. Na primjer, kada korisnik vidi Google oglas i kasnije putem istoga preglednika posjeti našu web stranicu i tamo nešto kupi. Kolačići ne sadrže nikakve osobne podatke kao što su adrese e-pošte, imena ili adrese.

Zahvaljujući marketinškim alatima koji se koriste, vaš preglednik automatski uspostavlja izravnu vezu s Googleovim poslužiteljem. Putem integracije Floodlight Tag, Google prima informaciju da ste pozvali odgovarajući dio naše web stranice ili kliknuli na naš oglas.

Osim toga, korištenje Floodlight Tags omogućava nam da shvatimo obavljate li određene radnje na našoj web stranici nakon pregledavanja jednog od naših prikaznih oglasa/videooglasa na drugim platformama ili klikanjem oglasa (praćenje konverzije). Google upotrebljava taj kolačić kako bi razumio sadržaj s kojim stupate u interakciju na našoj web-stranici da bi vam kasnije mogao slati ciljane oglase.

Korišteni kolačići: Tip C. Više informacija možete pronaći u odjeljku „Kolačići/alati".

Primatelji:
Glavni pružatelj usluga: Google Ireland Ltd, Irska. 

Moguć je prijenos u treće zemlje. Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Za više informacija (na primjer, kopiju jamstva), možete nas kontaktirati, kao što je navedeno u odjeljku 1.2.

Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku o općim primateljima 1.4.

Brisanje/povlačenje
Taj alat možete deaktivirati putem postavki kolačića. Postavke kolačića nalaze se na dnu glavne stranice.

Trajanje kolačića: do 180 dana nakon posljednje interakcije (odnosi se samo na kolačiće koje je postavilo ovo web-mjesto).

Pravna osnova:

Čl. 6. st. 1. točka a) OUZP-a (privola)
 
2.4.11 Salesforce/Evergage

Svrha/informacije: 
Ovo web-mjesto za personalizaciju upotrebljava alat Evergage (Salesforce Interaction Studio). On nam omogućuje prikaz prilagođenog sadržaja na temelju aktivnosti na web-mjestu (npr. klikovi, vrijeme pregledavanja, unos pojma za pretraživanje) i bolje razumijevanje potreba posjetitelja našeg web-mjesta. Na primjer, na taj način možemo vam prikazati proizvode koji bi vam se mogli svidjeti ili vam kao korisniku programa vjernosti možemo poslati e-poruku u slučaju da ste zaboravili na proizvode u košarici.   

Kolačići/alati: Tip C. Više informacija možete pronaći u odjeljku „Kolačići/alati".

Primatelji:

Glavni pružatelj usluga: salesforce.com Germany GmbH, Njemačka.

Moguć je prijenos u treće zemlje. Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Dodatna obvezujuća korporativna pravila odobrio je glavni pružatelj usluga. Za više informacija (na primjer, kopiju jamstva), možete nas kontaktirati, kao što je navedeno u odjeljku 1.2.
Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku o općim primateljima 1.4.

Povlačenje/brisanje:  

Taj alat možete deaktivirati putem postavki kolačića ovdje.

Ako su podaci spojeni s vašim profilom, podaci će se izbrisati kada izbrišete svoj profil u programu vjernosti. 

Trajanje kolačića: do 180 dana (odnosi se samo na kolačiće postavljene putem ovog web-mjesta). 
Razdoblje pohrane: 2 godine (odnosi se samo na podatke prikupljene na temelju kolačića). 

Pravna osnova:   
Čl. 6. st. 1. točka a) OUZP-a (privola) 

 

2.4.12 Dodaci za društvene mreže

Svrha/informacije:
Na našim web-mjestima upotrebljavaju se dodaci („dodaci”) za društvene mreže (Facebook, X, Pinterest), posebno gumb „Podijeli” ili „Podijeli s prijateljima” društvene mreže Facebook, čijim web-mjestom facebook.com upravlja društvo Meta Platforms Ireland Limited, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, Dublin 2, Irska. Dodaci su obično označeni logotipom društvene mreže Facebook. 

Osim Facebooka upotrebljavamo dodatke društvene mreže X (pružatelj: X Corp., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103) i Pinterest (pružatelj: Pinterest Europe Limited, 2nd Floor, Palmerston House, Fenian Street, Dublin 2, Irska).

Iz razloga zaštite podataka namjerno smo odlučili da nećemo upotrebljavati izravne dodatke društvenih mreža na našim web-mjestima. Umjesto toga upotrebljavamo rješenje „Shariff”. Uz pomoć rješenja Shariff sami možemo utvrditi prenose li se podaci operateru određene društvene mreže i kada. Iz tog razloga nema automatskog prijenosa podataka društvenim mrežama kao što su Facebook, X ili Pinterest kada pristupite našem web-mjestu. Podaci će se prenijeti društvenim mrežama samo ako aktivno kliknete na odgovarajući gumb društvene mreže. U tom slučaju vaš internetski preglednik uspostavlja vezu s poslužiteljima odgovarajuće društvene mreže. Klikom odgovarajućeg gumba (npr. „Proslijedi”, „Podijeli” ili „Podijeli s prijateljima”) pristajete na to da vaš preglednik uspostavi vezu s poslužiteljima određene društvene mreže i prenese podatke o upotrebi odgovarajućem operateru društvene mreže i suprotno. Nemamo nikakav utjecaj na prirodu i opseg podataka koje prikupljaju društvene mreže. 

Pružatelji društvenih mreža pohranjuju podatke prikupljene o vama u obliku korisničkih profila i upotrebljavaju ih u svrhe oglašavanja, istraživanja tržišta i/ili dizajna svojeg web-mjesta na temelju potražnje. Takva procjena osobito se vrši (i za neprijavljene korisnike) za prikazivanje oglasa na temelju potražnje i za obavještavanje drugih korisnika društvene mreže o vašim aktivnostima na našem web-mjestu. Imate pravo uložiti prigovor na izradu takvih korisničkih profila, a za ostvarivanje tog prava morate se obratiti pružateljima određenog dodatka. S pomoću dodataka nudimo vam mogućnost interakcije s društvenim mrežama i drugim korisnicima kako bismo mogli poboljšati svoju ponudu i učiniti je zanimljivijom vama kao korisniku.

Primatelji:

Glavni pružatelji usluga: 

 • Meta Platforms Ireland Limited, Irska
 • X Corp., SAD
 • Pinterest Inc., SAD.

Moguć je prijenos u treće zemlje. Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Za više informacija (na primjer, kopiju jamstva), možete nas kontaktirati, kao što je navedeno u odjeljku 1.2.

Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku o općim primateljima 1.4.

Brisanje:

Brisanje je odgovornost glavnih pružatelja usluga.

Pravna osnova:

Čl. 6. st. 1. točka a) OUZP-a (privola)

 

2.4.13 Videozapisi na YouTubeu

Svrha/informacije:
Integrirali smo videozapise s YouTubea na naše web-mjesto. Oni su pohranjeni na stranici http://www.YouTube.com i mogu se reproducirati izravno s našeg web-mjesta. Svi su videozapisi integrirani u „proširenom načinu zaštite podataka”, odnosno nikakvi podaci o vama kao korisniku neće se prenositi YouTubeu ako ne kliknete na videozapise da biste pokrenuli njihovu reprodukciju. Podaci iz sljedećeg stavka prenosit će se na YouTube samo ako reproducirate videozapise. Nemamo nikakav utjecaj na takav prijenos podataka.

Ako reproducirate videozapise, YouTube prima informaciju da ste pristupili određenoj podstranici našeg web-mjesta i može postaviti dodatne alate u marketinške svrhe. Ako ste prijavljeni na Google, vaši će se podaci automatski povezati s vašim računom.

Kolačići/alati: Tip C. Više informacija možete pronaći u odjeljku „Kolačići/alati".

Primatelji:

Glavni pružatelj usluga: Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska. 

Moguć je prijenos u treće zemlje. Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Za više informacija (na primjer, kopiju jamstva), možete nas kontaktirati, kao što je navedeno u odjeljku 1.2.

Brisanje/povlačenje:

Brisanje je odgovornost glavnih pružatelja usluga.

Taj alat možete deaktivirati putem postavki kolačića. Postavke kolačića nalaze se na dnu glavne stranice.

Pravna osnova:

Čl. 6. st. 1. točka a) OUZP-a (privola)

 

2.4.14 Google Tag Manager

Svrha/informacije:
Ovo web-mjesto upotrebljava Google Tag Manager. Ta usluga omogućuje upravljanje oznakama na web-mjestu putem sučelja. Google Tag Manager samo implementira oznake. To znači da se ne upotrebljavaju nikakvi kolačići i ne pohranjuju nikakvi osobni podaci. Google Tag Manager aktivira druge oznake, koje zatim po potrebi prikupljaju podatke. Međutim, Google Tag Manager tim podacima ne pristupa. Ako dođe do deaktivacije na razini domene ili kolačića, ona ostaje valjana za sve oznake za praćenje koje implementira Google Tag Manager.

Kolačići/alati: Tip A. Više informacija možete pronaći u odjeljku „Kolačići/alati".

Primatelji:

Glavni pružatelj usluga: Google Ireland Ltd, Irska. 

Moguć je prijenos u treće zemlje. Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Za više informacija (na primjer, kopiju jamstva), možete nas kontaktirati, kao što je navedeno u odjeljku 1.2.

Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku o općim primateljima 1.4.

Brisanje:

Google Tag Manager ne pohranjuje nikakve osobne podatke.

Pravna osnova: 

Čl. 6. st. 1. točka f) OUZP-a (legitimni interes)

 

2.4.15 Loyjoy chat

Svrha/informacije:

Ovo web-mjesto ima značajku koja vam omogućuje stupanje u prilagođen dijalog s nama. U našem chatu možete postavljati pitanja ili pomoću chatbota možete sudjelovati u anketama ili nagradnim igrama, naručiti newsletter ili se uključiti u program vjernosti. U tu svrhu prikupljamo razne komunikacijske/interakcijske podatke koje navedete. Na taj način možemo analizirati i procijeniti podatke u statističke svrhe. 

Kolačići/alati: Tip B. Više informacija možete pronaći u odjeljku „Kolačići/alati".

Primatelji:

Glavni pružatelj usluga: Loyjoy GmbH, Muenster, Njemačka. Moguć je prijenos u treće zemlje. Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Za više informacija (na primjer, kopiju jamstva), možete nas kontaktirati, kao što je navedeno u odjeljku 1.2.

Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku o općim primateljima 1.4.

Brisanje/povlačenje:

Razgovori unutar chatbota automatski se brišu nakon 365 dana. Korisnik ima mogućnost izbrisati podatke ranije putem izbornika chatbota te iskoristiti dodatna prava na privatnost. Ovisno o odabranoj svrsi (nagradne igre, ankete, newsletter) primjenjuje se razdoblje zadržavanja podataka navedeno u odgovarajućem kontekstu (pogledajte u nastavku).

Taj alat možete deaktivirati putem postavki kolačića. Postavke kolačića nalaze se na dnu glavne stranice.

Trajanje kolačića: do 24 mjeseca (odnosi se samo na kolačiće koje je postavilo ovo web-mjesto)

Pravna osnova: 
Čl. 6. st. 1. točka a) OUZP-a (privola)

 

2.4.16 Friendly Captcha

Svrha/informacije:
U posebnim slučajevima ovo web-mjesto upotrebljava Friendly Captcha kojom se sprječava da automatizirani programi/botovi upotrebljavaju tekstna polja. To nam pomaže u poboljšanju sigurnosti našeg web-mjesta i izbjegavanju neželjenog sadržaja za korisnike. To također pripada našem legitimnom interesu i ispunjavanju naše pravne obveze.

Dodatne informacije možete pronaći na: https://friendlycaptcha.com/legal/privacy-end-users

Kolačići/alati: Tip A. Više informacija možete pronaći u odjeljku „Kolačići/alati".

Primatelji:

Friendly Captcha GmbH, Njemačka. Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku Primatelji (opće informacije). 

Brisanje:

Vaša IP adresa odmah će biti anonimizirana.

Pravna osnova:

Čl. 6. st. 1. točka c) OUZP-a (kada je obrada podataka nužna radi ispunjavanja pravne obveze)
Čl. 6. st. 1. točka f) OUZP-a (kada je obrada u skladu s prethodno opisanim legitimnim interesom)

 

2.4.17 TikTok Pixel

Svrha/informacije:

Ova web stranica koristi takozvani "TikTok Pixel" društvene mreže "TikTok" (za EU: TikTok Technology Limited, Irska i TikTok Information Technologies UK Limited, Ujedinjeno Kraljevstvo). To omogućuje korisnicima naše web stranice da budu ponovno kontaktirani kada posjete društvenu mrežu "TikTok". Putem TikTok piksela vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu s TikTok poslužiteljima čim pristanete na korištenje kolačića koji zahtijevaju pristanak. Piksel prima informaciju da ste pristupili određenoj stranici naše web stranice ili kliknuli na jedan od naših oglasa. TikTok zatim koristi te podatke za prikazivanje ciljanog i personaliziranog oglašavanja svojim korisnicima i za izradu korisničkih profila temeljenih na interesu. Podaci prikupljeni od korisnika za nas su anonimni i koriste se samo za mjerenje učinkovitosti oglasa. TikTok također prima vašu IP adresu i druge informacije o korisnikovom uređaju, kao što su marketinški identifikator, korišteni uređaj, posjećena web stranica i vrijeme. TikTok koristi ove podatke za identifikaciju korisnika naše web stranice i povezivanje njihovih radnji s "TikTok" korisničkim računom. TikTok obrađuje ove podatke na vlastitu odgovornost od trenutka prijenosa. Nemamo utjecaja na daljnju obradu od strane TikToka. Informacije o tome kako TikTok prikuplja, koristi i štiti podatke prikupljene pomoću TikTok piksela mogu se detaljno pronaći u politici privatnosti za TikTok korisnike: https://www.tiktok.com/legal/page/eea/privacy-policy/en.

 

Kolačići/alati: Tip C. Više informacija možete pronaći u odjeljku „Kolačići/alati".

Primatelji:
Zajedničko upravljanje:
Odgovornost za prikupljanje i prijenos podataka u ovom postupku dijelimo s društvom TikTok Technology Limited, Ireland and TikTok Information Technologies UK Limited, United Kingdom (TikTok). To se odnosi na sljedeće svrhe:

 • Izvješćivanje o mjerenju i uvidu
 • Prikupljanje i prijenos podataka razvojnog programera i/ili podataka o događajima

Sljedeći postupci nisu obuhvaćeni zajedničkom obradom:

 • Određivanje i poboljšanje relevantnosti oglasa za pojedince.
 • Optimizacija isporuke oglasa putem TikToka.
 • Poboljšanje sigurnosti korisnika, istraživanje, razvoj radi održavanja i poboljšanja integriteta TikTok proizvoda i usluga

S društvom Meta sklopili smo odgovarajući ugovor o zajedničkoj obradi kojemu možete pristupiti ovdje: https://ads.tiktok.com/i18n/official/policy/jurisdiction-specific-terms. Ugovorom su definirane pripadajuće odgovornosti za ispunjavanje obveza u okviru OUZP-a u pogledu zajedničke obrade.
 
Kontaktne podatke voditelja obrade i službenika za zaštitu podataka TikTok-a možete pronaći ovdje: https://www.tiktok.com/legal/page/eea/privacy-policy/en.

Dogovorili smo s Tiktokom da se TikTok može koristiti kao kontaktna točka za ostvarivanja prava ispitanika. Ne dovodeći to u pitanje, nadležnost nad pravima ispitanika nije ograničena.

Podatke u okviru zajedničke obrade prenosimo na temelju legitimnog interesa u skladu s čl. 6. st. 1. točkom f) OUZP-a. Moguć je prijenos u treće zemlje. Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Za više informacija (na primjer, kopiju jamstva), možete nas kontaktirati, kao što je navedeno u odjeljku 1.2.
Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku o općim primateljima 1.4.

Brisanje/povlačenje:
Taj alat možete deaktivirati putem postavki kolačića. Postavke kolačića nalaze se na dnu glavne stranice.
Trajanje kolačića: do 180 dana (odnosi se samo na kolačiće koje je postavilo ovo web-mjesto).

Pravna osnova:
Čl. 6. st. 1. točka a) OUZP-a (privola)

 
 

Dodatne ponuđene usluge

3. Dodatne ponuđene usluge (u mreži i izvan mreže)

Osim mrežne upotrebe našeg web-mjesta, nudimo razne druge usluge za koje obrađujemo vaše osobne podatke i u izvanmrežnom kontekstu. 
Suprotno odjeljku 1.2, društvo Beiersdorf u nekim je slučajevima voditelj obrade za usluge ponuđene u nastavku, što vam je već spomenuto u okviru komunikacije. U slučaju upućivanja na odjeljke ovih pravila o privatnosti, npr. putem poveznice, kada je voditelj obrade već imenovan, npr. u podnožju/potpisu e-poruke ili kartice kampanje, ta je osoba voditelj obrade u skladu s čl. 4. st. 7. OUZP-a. 

 

3.1. Kontaktiranje/komunikacija/suradnja

Svrha/informacije:  
Prilikom komunikacije i/ili suradnje s nama, primjerice e-poštom, obrascem za kontakt na našem web-mjestu ili platformom za razmjenu podataka, bilo da ste u svojstvu kupca, ispitanika, poslovnog partnera ili klijenta, podaci koje navedete (vaša e-adresa, ako je primjenjivo, vaše ime i broj telefona ili osobni podaci pruženi tijekom razgovora) bit će pohranjeni i obradit ćemo ih kako bismo primjerice odgovorili na vaša pitanja i zahtjeve ili u svrhu poslovne komunikacije. 

Što se tiče suradnje s našim dobavljačima, primjenjujemo interni postupak procjene koji je, u skladu s našim legitimnim interesom, namijenjen poboljšanju poslovnog odnosa razvojem „akcijskog plana”. U pravilu obrađujemo samo informacije o društvu, ali moguće je donijeti zaključke o vama kao osobi za kontakt ako se pregledava komunikacija s dobavljačima u pogledu vremena reakcije, pouzdanosti i transparentnosti.

Kada nas nazovete telefonom kao kupac, možda ćemo vas pitati može li se telefonski poziv snimati u svrhe osiguranja kvalitete i obuke. Ako pristanete na snimanje, obradit ćemo sve podatke koje podijelite s nama tijekom poziva (komunikacijski sadržaj, potencijalno i osjetljive (zdravstvene) podatke, kao i vaš broj telefona i druge osobne podatke).
Prilikom obrade podataka navedenih tijekom komunikacije imamo legitiman interes za obradu podataka u skladu s pravnim zahtjevima radi interne provjere ili u skladu s predmetnim zahtjevom navedenim u komunikaciji. 

Dostavljanje vaših osobnih podataka je potrebno za funkcioniranje u okviru ugovora ili ugovornog odnosa. Niste dužni dati svoje osobne podatke. Ako Vaši osobni podaci nisu dostavljeni, ne možete koristiti opisanu uslugu.

Primatelji i izvori:

U svrhu borbe protiv terorizma zakonom smo obvezani usporediti podatke s popisima sankcija. Iz tog razloga vaše podatke obrađujemo i kako bismo ispunili pravne zahtjeve usporedbe podataka s tim popisima. Nadalje, u grupaciji Beiersdorf obrađujemo vaše podatke radi sprječavanja i istraživanja kaznenih djela i drugih prekršaja, procjene i kontrole rizika, za internu komunikaciju i u povezane administrativne svrhe. U slučaju da povezano društvo ima potrebu za suradnjom s vama kao dobavljačem, podijelit ćemo svoje iskustvo u suradnji s vama s povezanim društvom.

Ako ste poslovni partner, usporedit ćemo vaše podatke s objavljenim popisima zavaravajućih dobavljača (npr. popisi upozorenja Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo i društva Bundesanzeiger Verlag GmbH) kako bismo donijeli informiranu odluku o mogućim plaćanjima. U određenim slučajevima (npr. prilikom sklapanja ugovora) također redovito provjeravamo vašu kreditnu sposobnost. Naš legitimni interes je smanjivanje financijskog rizika. U tu svrhu surađujemo s kreditnim agencijama od kojih dobivamo potrebne podatke. U tu svrhu šaljemo vaše ime i vaše kontaktne podatke kreditnim agencijama.

Ako ste poslovni korisnik ili partner, možda ćete morati prenijeti svoje osobne podatke potencijalnim kupcima u okviru aktivnosti društva. U postupku dužne pažnje obično se obrađuju anonimizirani podaci. Međutim, u nekim posebnim slučajevima može biti potrebno obraditi osobne podatke. Pri tom je naš legitimni interes izvršavanje poslova društva.

Osim toga prenosimo podatke sljedećim primateljima:

 • pružatelji usluga za klijente/korisnike
 • pružatelji usluga platforme/hostinga

Moguć je prijenos u treće zemlje. Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Dodatna obvezujuća korporativna pravila odobrio je pružatelj usluga platforme/hostinga. Za više informacija (na primjer, kopiju jamstva), možete nas kontaktirati, kao što je navedeno u odjeljku 1.2.

Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku o općim primateljima 1.4.

Brisanje/prigovor:

Podatke nastale u tom kontekstu brišemo kada pohrana više nije potrebna, osim ako postoji zakonska obveza čuvanja ili se moramo pridržavati rokova zastare.
U slučaju korisničkih upita putem našeg internog alata za upravljanje korisnicima osobni podaci obično se brišu nakon jedne godine, ako se ne primjenjuje nijedno drugo zakonsko razdoblje čuvanja. Kao iznimka, podaci će se čuvati dulje ako su potrebni za postavljanje, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva.

Snimke poziva čuvaju se najviše 90 dana. 

Prigovor na te postupke možete uložiti u skladu sa zahtjevima pod 4.

Pravna osnova:

Čl. 6. st. 1. točka a) OUZP-a u vezi s čl. 9. st. 2. točkom a) OUZP-a (privola: snimanje telefonskog poziva)

Čl. 6. st. 1. točka b) OUZP-a (u slučaju obrade u kontekstu ugovora ili situacije slične ugovoru) 

Čl. 6. st. 1. točka c) OUZP-a (kada je obrada potrebna radi poštovanja pravne obveze)

Čl. 6. st. 1. točka f) OUZP-a (prilikom obrade u skladu s prethodno opisanim legitimnim interesom) 

3.2. Newsletter

Svrha/informacije:

Newsletter sadržava vijesti, ponude i dodatne informacije o odabranim brendovima grupacije Beiersdorf. Pretplatom na newsletter e-poštom ćete primati, u skladu s privolom koju ste dali za svaki pojedini slučaj, prilagođene informacije o proizvodima, uslugama ili prijedlozima za sudjelovanje u promocijama, kao što su natjecanja ili testiranja proizvoda.

Registracijom za newsletter primat ćete newsletter koji je prilagođen vašim potrebama (ako je newsletter „personaliziran”, „individualiziran” ili „prilagođen”). Procjenjujemo vaše ponašanje u pogledu kupnje i klikova na našim web-mjestima ili unutar newslettera kako bismo sakupili informacije relevantne za vas. 

U slučaju da web-mjesto nudi program vjernosti, newsletter je dio programa vjernosti.

Primatelji: 

 • pružatelj usluga platforme/hostinga
 • pružatelj usluga za korisnike
 • vanjske agencije za pružanje podrške za newsletter

Moguć je prijenos u treće zemlje. Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Dodatna obvezujuća korporativna pravila odobrio je pružatelj usluga platforme/hostinga. Za više informacija (na primjer, kopiju jamstva), možete nas kontaktirati, kao što je navedeno u odjeljku 1.2.

Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku o općim primateljima 1.4.

Brisanje/povlačenje:

Prikupljeni podaci automatski se brišu najkasnije nakon 24 mjeseca ako korisnici više ne reagiraju na newsletter, npr. ne otvaraju ga (neaktivnost). Ako ne želite više primati newsletter, pretplatu možete otkazati u bilo kojem trenutku. Kliknite na poveznicu u svakom newsletteru kako bismo vas vodili kroz postupak otkazivanja pretplate ili nas obavijestite o povlačenju e-poštom.

Ako vaš profil nije potvrđen tijekom postupka takozvanog dvostrukog uključivanja, bit će izbrisan nakon najviše 6 mjeseci.

Pravna osnova:

Čl. 6. st. 1. točka a) OUZP-a (privola)

3.3. Kampanje (npr. nagradne igre, testiranja proizvoda)

Svrha/informacije:

Kada sudjelujete u nagradnim igrama ili sličnim kampanjama, osobne podatke koje navedete upotrebljavamo za provođenje kampanje. Dodatne informacije o svrhama možete pronaći u pripadajućim uvjetima i odredbama kampanje. 

Dostavljanje vaših osobnih podataka je potrebno za funkcioniranje u okviru ugovora ili ugovornog odnosa. Niste dužni dati svoje osobne podatke. Ako Vaši osobni podaci nisu dostavljeni, ne možete koristiti opisanu uslugu. 

Primatelji:

 • pružatelj usluga platforme/hostinga
 • pružatelj usluga za korisnike
 • pružatelj usluga otpreme (npr. za slanje uzoraka, nagrada)
 • vanjske agencije za pružanje podrške u kampanjama
 • pružatelj usluga plaćanja (npr. povrat novca)

Moguć je prijenos u treće zemlje. Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Dodatna obvezujuća korporativna pravila odobrio je pružatelj usluga platforme/hostinga. Za više informacija (na primjer, kopiju jamstva), možete nas kontaktirati, kao što je navedeno u odjeljku 1.2.

Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku o općim primateljima 1.4.

Brisanje: 
Vaši podaci bit će izbrisani nakon završne obrade kampanje (pogledajte uvjete i odredbe sudjelovanja), osim ako je to u sukobu sa zakonskim obvezama čuvanja ili rokovima zastare. 

Pravna osnova: 
Čl. 6. st. 1. točka b) OUZP-a (situacija slična ugovoru)

3.4. Program vjernosti/[MyNIVEA]

Svrha/informacije: 
Svrha ovog programa jest pružanje prilagođenog iskustva vama kao članu. Kada se registrirate za naš program vjernosti (na mreži ili izvan mreže), primat ćete ekskluzivan i prilagođen sadržaj, primjerice newsletter, uzorke proizvoda ili posebne ponude, npr. e-poštom, poštom, SMS-om ili mrežnim oglašavanjem [poveznica na odjeljak „Kolačići/alati”] na našim vlastitim kanalima ili kanalima treće strane, kao što su društveni mediji (npr. Facebook). U tu svrhu upotrebljavamo kontaktne podatke koje navedete (npr. adresu e-pošte, poštansku adresu, broj telefona) i sve kontaktne podatke povezane s vašim profilima na društvenim mrežama. Ti će se kontaktni podaci povezati u raspršenom obliku s pružateljima društvenih mreža.

Da bismo vam mogli pružiti doživljaj prilagođen upravo vama, odnosno u pravom trenutku, putem pravog kanala, uz sadržaj koji vam je relevantan i odgovarajuće, prilagođene poruke, povezujemo vaše podatke i proširujemo ih dodatnim podacima, npr. geopodacima i podacima profila iz svih kontaktnih točaka, uključujući web-mjesta i društvene mreže.

U tu svrhu procjenjujemo i vaše (prethodno) ponašanje koje se odnosi na klikanje, otvaranje e-pošte, kupnju i surfanje na našem web-mjestu/aplikacijama i drugim web-mjestima/aplikacijama, društvenim mrežama (npr. u kontekstu postavljenih oglasa) ili unutar newslettera kako bismo odabrali sadržaj koji vam je relevantan. To uključuje i podatke iz e-trgovine, ako web-mjesto sadržava e-trgovinu. Na temelju toga možemo utvrditi i vaš status aktivnosti i automatski izbrisati vaš račun u slučaju neaktivnosti (pogledajte u nastavku). Osim toga, te podatke upotrebljavamo da bismo kontaktirali s vama, uzimajući u obzir transakcije kupnje na računu koje su već pokrenute ili dovršene. Dakle, izrađujemo korisnički profil za sakupljanje prilagođenog sadržaja.

Osim toga, moguće je prikupljanje osjetljivih podataka kao što su zdravstveni podaci (alergije ili kožne bolesti). Međutim, takve podatke obrađujemo samo ako na to pristanete.
Konačno, vaše podatke upotrebljavamo za analiziranje i poboljšanje učinkovitosti naših usluga. Vaši će se podaci stoga pohraniti i upotrebljavati za potrebe analize tržišta i informacija o proizvodima. To obuhvaća i podatke koje navedete u kontekstu kampanja/akcija.

Primatelji:

 • pružatelj usluga platforme/hostinga
 • pružatelj usluga za korisnikež
 • pružatelj usluga otpreme (npr. za slanje uzoraka)
 • vanjske agencije za pružanje podrške u kampanjama
 • kanali društvenih mreža
 • pružatelj mrežnog oglašavanja, kao što je opisano u odjeljku "2.4. Kolačići/Alati" 

Moguć je prijenos u treće zemlje. Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Dodatna obvezujuća korporativna pravila odobrio je pružatelj usluga platforme/hostinga. Za više informacija (na primjer, kopiju jamstva), možete nas kontaktirati, kao što je navedeno u odjeljku 1.2.

Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku o općim primateljima 1.4.

Brisanje/povlačenje/prigovor:

Vaši podaci bit će izbrisani čim izbrišete svoj račun/profil ako to nije u suprotnosti sa zakonskim obvezama pohrane ili rokovima zastare. Da biste izbrisali podatke, prijavite se na svoj račun i upotrijebite odgovarajuću funkciju brisanja ili nas e-poštom obavijestite o povlačenju iz obrade podataka. Možete se usprotiviti pojedinačnim načinima kontaktiranja na svojem računu/profilu tako da deaktivirate određeni način kontaktiranja. Umjesto toga to možete zatražiti i putem obrasca za kontakt. Vaše osobne podatke automatski brišemo najkasnije nakon 24 mjeseca neaktivnosti.

Ako vaš profil nije potvrđen tijekom postupka takozvanog dvostrukog uključivanja, bit će izbrisan nakon najviše 6 mjeseci.

Pravna osnova:
Čl. 6. st. 1. točka f) OUZP-a (legitimni interes: analiza i unapređenje učinkovitosti naših usluga i kombiniranje profila s podacima u našem legitimnom interesu).

Čl. 6. st. 1. točka a) i čl. 9. st. 2. točka a) OUZP-a (privola za program vjernosti)

3.5. Slanje poštom

Svrha/informacije:

Kao odabrani kupac, poslovni partner, osoba koja testira proizvode i/ili potrošač, primat ćete i informacije o pojedinim proizvodima, ponude, novosti i uzorke proizvoda od nas poštom. 

To je poseban oblik izravnog marketinga, što je također naš legitimni interes, koji povećava vjernost pružanjem ekskluzivnih informacija prethodno navedenim osobama.

Primatelji:

 • pružatelj usluga platforme/hostinga
 • pružatelj komunikacijskih usluga
 • pružatelj usluga otpreme 

Moguć je prijenos u treće zemlje. Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Dodatna obvezujuća korporativna pravila odobrio je pružatelj usluga platforme/hostinga. Za više informacija (na primjer, kopiju jamstva), možete nas kontaktirati, kao što je navedeno u odjeljku 1.2.

Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku o općim primateljima 1.4.

Brisanje/prigovor:

Vaši podaci bit će izbrisani čim otkažete pretplatu ako to nije u suprotnosti sa zakonskim obvezama pohrane ili rokovima zastare. Možete otkazati pretplatu ili uložiti prigovor na daljnje slanje pošte kako je navedeno u dopisu ili u odjeljku o prigovorima u nastavku [poveznica na 4. Prigovor]. Osim toga automatski brišemo vaše osobne podatke najkasnije nakon 24 mjeseca neaktivnosti (npr. kada ne koristite poslane kupone).

Pravna osnova:

Čl. 6. st. 1. točka f) OUZP-a (legitimni interes)

 

3.6. Ankete

Svrha/informacije:

Kada sudjelujete u anketama ili sličnim kampanjama, osobne podatke obrađujemo u svrhu opisanu u privoli. Prikupljeni podaci obuhvaćaju pitanja o predviđenoj svrsi ankete ili slične kampanje, kao i dodatne socio-demografske podatke o vama. Možete sudjelovati bez otkrivanja svojeg identiteta, osim ako je to navedeno u privoli.
Za neke je ankete potrebno tehnički osigurati nemogućnost dvostrukog sudjelovanja ili nastavka ispunjavanja ankete. To se može učiniti primjerice upotrebom individualiziranih poveznica ili kolačića.

Korišteni kolačići: Tip A. Više informacija možete pronaći u odjeljku „Kolačići/alati”.

Primatelji:

 • pružatelji usluga platforme/hostinga
 • pružatelj usluga za upravljanje korisnicima
 • vanjske agencije za pružanje podrške za ankete

Moguć je prijenos u treće zemlje. Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Dodatna obvezujuća korporativna pravila odobrio je pružatelj usluga platforme/hostinga. Za više informacija (na primjer, kopiju jamstva), možete nas kontaktirati, kao što je navedeno u odjeljku 1.2.

Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku o općim primateljima 1.4.

Brisanje: 
Vaši podaci bit će izbrisani nakon završne obrade ankete ili slične kampanje (pogledajte uvjete i odredbe sudjelovanja), osim ako je to u sukobu sa zakonskim obvezama čuvanja ili rokovima zastare. Podaci će se u pravilu izbrisati nakon dvije godine.

Trajanje kolačića: do 180 dana (odnosi se samo na kolačiće koje je postavilo ovo web-mjesto)

Pravna osnova: 
Čl. 6. st. 1. točka a) OUZP-a (privola)

 


Protivljenje ili povlačenje pristanka

4. Prigovor ili povlačenje privole za obradu osobnih podataka

Ako ste dali privolu (čl. 6. st. 1. točka a) OUZP-a) za obradu podataka, u bilo kojem je trenutku možete povući. Takvo povlačenje utječe na dopuštenost obrade vaših osobnih podataka nakon što nam ih dostavite.

Ako obradu vaših osobnih podataka temeljimo na odvagivanju interesa (čl. 6. st. 1. točka f) OUZP-a), možete uložiti prigovor na obradu. To je slučaj ako obrada nije nužna za ispunjavanje ugovora s vama, što smo opisali u opisu funkcija/usluga. Kada ulažete takav prigovor, molimo vas da objasnite razloge zbog kojih ne bismo trebali obrađivati vaše osobne podatke onako kako to činimo. U slučaju opravdanog prigovora, provjerit ćemo situaciju i zaustaviti ili prilagoditi obradu podataka ili vam istaknuti čvrste razloge na temelju kojih ćemo nastaviti s obradom. 

Naravno, u svakom trenutku možete uložiti prigovor na obradu vaših osobnih podataka u svrhu oglašavanja i analize podataka. O svojem prigovoru možete nas obavijestiti koristeći prethodno navedene kontaktne podatke voditelja obrade.