Hair

ODRŽITE LJEPOTU OBOJENE KOSE

FILTRIRAJ
Razvrstaj
Razvrstaj
Bojanje kose - kako djeluje?

Struktura kose se posvjetljuje pomoću vodikovog peroksida koji se nalazi u svim bojama. Na početku procesa bojanja, struktura kose se otvara korištenjem amonijaka. Oksidans zatim prodire duboko u kosu, odstranjuje prirodan pigment i posvjetljuje kosu. Boja je sastavljena od molekula koje ulaze u unutrašnjost vlasi. Tamo okidaju kemijsku reakciju s oksidansom, a rezultat je početak razvoja nove boje. Kad se taj proces završi, kosa preuzima željenu boju.

Sjajna i zdrava obojena kosa

Volite miris i izgled svježe obojene kose? Samo pravilna njega može dugotrajno očuvati sjaj i svilenkastu teksturu obojene kose. Posebni regeneratori i šamponi za obojenu kosu pobrinut će se da kosa ostane zdrava i blistava. Zašto su potrebni? Sve boje za kosu prvo napadaju sloj lipida koji je zapravo zaštitna barijera kose. Često pranje, UV zračenje ili stres od vrućine figara ili pegle pridonosi oštećenju strukture kose. Rezultat? Oslabljena vlakna slabije zadržavaju pigment boje za kosu i stoga ona brže blijedi. Zato obojena kosa zahtijeva posebnu njegu. Naš prijedlog su NIVEA šampon i regenerator za obojenu kosu. Njegujući sastojci poput ulja makadamije ili esktrakta Eucerita pomažu kosi da zagladi vanjski zaštitni sloj; obojena kosa je tako ojačana i uspješnije zadržava boju.

UV zaštita obojene kose

Posebice ljeti, obojena kosa treba zaštitu od sunca jer UV zrake i slana voda oštećuju kosu. U normalnim uvjetima, prirodni sloj lipida u zdravoj kosi ne propušta vodu. No klor u bazenima i morska sol propuštaju vodu koja potom oštećuje kosu. Slobodni radikali, koji nastaju u kosi radi UVA zračenja, također pridonose ispiranju pigmenta boje. I kako onda izgleda zaštita obojene kose tijekom ljeta? Prije kupanja i sunčanja, oblikujte kosu u punđu ili je začešljajte u čvrsti rep. Navečer operite kosu NIVEA micelarnim šamponom za obojenu kosu i opet će izgledati savršeno. Naravno, najjednostavnije rješenje za zaštitu obojene kose je šešir.