Koža

Koža

Najbolji savjeti za prekrasnu kožu

Znate li koja je tajna lijepe kože? Nisu bitni samo nasljedni faktori i životni stil, već i pravilna njega kože lica i tijela. NIVEA proizvodi za njegu lica za vaš tip kože su najbolji izbor: pružaju zaštitu i daju koži osjećaj svježine. Jedan od osnovnih savjeta za postizanje lijepe kože je da ujutro i navečer lice očistite nježnim gelom za čišćenje ili uljem za čišćenje koje će odstraniti višak sebuma, nečistoće i mrtve stanice kože. Svakodnevno upotrebljavajte laganu kremu za lice sa SPF i prije spavanja nanesite hidratizirajuću noćnu kremu. Očima priuštite dodatnu njegu, jer je tamošnje područje tanko, vrlo osjetljivo i prvo pokazuje znakove starenja. Krema za njegu područja oko očiju ublažava prve bore i fine linije te sprječava isušivanje. Ne zaboravite si priuštiti tjedni tretman kože, recimo ulje za lice. Taj mali znak pažnje će vam vratiti rumenilo u obraze i osigurati besprijekoran ten.

Koji tip kože imate?

Prvo morate odrediti svoj tip kože. To nije uvijek jednostavno jer svaka koža ima drugačije osobine, a i struktura kože se mijenja s vremenom. Ipak, postoji pet tipova kože: normalna koža je elastična, ima dobru cirkulaciju i nije problematična. Suha koža je manje elastična i naginje svrbežu i iritacijama. Mješovita koža često ima masni sjaj i sklona je nečistoćama u T-zoni, ali ima i suha područja. Koža s nepravilnostima često je pod utjecajem hormonalnih promjena, radi čega luči previše sebuma i pokazuje znakove prištića i mitesera. Osjetljiva koža je također česta i najčešće se pojavljuje u kombinaciji sa suhom kožom. Najvažnije pravilo: uvijek koristite proizvode za njegu kože koji su u potpunosti prilagođeni vašem tipu kože. Naši stručni savjeti za njegu kože i preporuke kozmetičkih proizvoda olakšat će vam izbor!

Svaka koža je unikatna

Ključ je njegujuća rutina koja odgovara upravo vašoj koži. Znamo da u moru noviteta i obožavanih klasika izbor nije nimalo jednostavan, no naši stručnjaci i detaljni članci su tu da vam olakšaju odabir najboljih NIVEA proizvoda. Osim toga, ovdje ćete naći i savjete za upotrebu proizvoda, njegujuće rutine za specifične tipove kože i uzbudljive novitete za njegu kože. Za koji se god NIVEA proizvod odlučili, u rukama ste stručnjaka s preko 100 godina iskustva u njezi kože, kose i tijela. Tu smo za vas!