priče-bajkaonica

Zakoračite u svijet bajki i pripovijedanja!

Pridružite nam se u odabiru najboljih priča nastalih u kreativnim Bajkaonicama diljem Hrvatske.
Glasujte
O projektu

NEKA ODRASTANJE BUDE DJEČJA IGRA

Projekt društvene odgovornosti tvrtke Beiersdorf Hrvatska kojim se pruža podrška obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala. Pokrenut je 2014. u sklopu NIVEA globalne inicijative "NIVEA - stalo nam je do obitelji" u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske.

Ovogodišnja tema projekta je PRIPOVIJEDANJE, edukativna aktivnost koja kroz pričanje priča potiče djecu na razmišljanje o svijetu koji ih okružuje, pomaže u učenju brojeva i slova, razvija socijalno - kognitivno vještine, omogućava međusobno druženje te ih potiče na razvijanje mašte.

Kako bismo pripovijedanje omogućili što većem broju djece, osmislili smo Bajkaonice - carstva pripovijedanja! Kutić se sastoji od nekoliko ključnih elemenata - stolca, tepiha, lampe, vizuala projekta, 20 raznobojnih jastučića za publiku i dodatnog rekvizita Pu(T)ne torbe priča. Kako pripovijedanja nema bez pripovjedača, za njega smo osmislili posebnu opremu i omogućili edukaciju za 26 volontera iz 15 Društava naša djeca koji će kroz Bajkaonice prenositi znanja i vještine pripovijedanja.

I vi imate priliku priključiti nam se u svijetu bajki i pripovijedanja - odabirom najbolje kratke priče nastale u Bajkaonicama!

Glasujte

GLASUJTE I OSVOJITE VRIJEDAN NIVEA PAKET!

Svaki tjedan nagrađujemo vas s NIVEA poklon paketom iznenađenja. Kako biste sudjelovali, glasujte za priču koju smatrate najboljom. Slučajnim odabirom proglasit ćemo pobjednike na kraju svakog tjedna.

 

Dobitnici nagradnog natječaja:
  • Izvlačenje 26.09.2017: Tina Mesarić, Prelog
  • Izvlačenje 3.10.2017: Jadranka Petrović, Jastrebarsko
  • Izvlačenje 10.10.2017: Marina Sverić, Velika gorica


Priče

NAGRADNI NATJEČAJ

Predstavljene priče nastale su u Bajkaonicama diljem Hrvatske. Na njihovom osmišljavanju radili su djeca i volonteri Društava Naša djeca Hrvatske, a upravo vaši glasovi odlučuju koja priča će biti ilustrirana u jedinstvenoj slikovnici te izrađena u limitiranoj nakladi.

  


Glasovanje

Sudjelujte

Odaberite svoju omiljenu priču i osvojite NIVEA poklon paket :)

Izaberite priču koja vam se najviše svidjela. Svaki dan možete glasovati najviše tri puta i tako poduprijeti naš projekt društvene odgovornosti.

POTVRĐUJEM IZBOR
Svijet pripovijedanja

Priča - radost djetinjstva

Svijet priča svijet je za sebe: svijet mašte, veselja, radosti, emocionalne napetosti. Priča prati dijete na putu njegova odrastanja. Od davnina je djetinjstvo ispunjeno pričom. Kao zbirni pojam priča uključuje bajke, basne, fantastične priče i druge književne oblike namijenjene djeci. Predškolsko dijete je slušatelj priča. Voli da mu roditelji ili neka druga odrasla osoba priča ili čita priče. Prve književne interese djeca vezuju uz bajke. Čudesan svijet iz bajki oživi u dječjoj mašti. Svijet vila, vilenjaka, divova, patuljaka i drugih likova za dijete postaje stvaran.
SAZNAJTE VIŠE
Događanja

AKTIVNOSTI U SKLOPU PROJEKTA

U sklopu projekta održana je konferencija za medije u suradnji sa poznatim glumcem i pripovjedačem Zijahom Sokolovićem, a u studenom počinje NIVEA mjesec pripovijedanja. U tom mjesecu smo za vas pripremili besplatne Bajkaonice. Popis donosimo uskoro :)
PROČITAJTE VIŠE