priče-bajkaonica

Zakoračite u svijet bajki i pripovijedanja!

Pravo, iskreno prijateljstvo nešto je najbolje što što nam se može dogoditi u životu, a priču o jednom takvom prijateljstvu ispričala su nam djeca iz DND Zabok.
O projektu

NEKA ODRASTANJE BUDE DJEČJA IGRA

Projekt društvene odgovornosti tvrtke Beiersdorf Hrvatska kojim se pruža podrška obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala. Pokrenut je 2014. u sklopu NIVEA globalne inicijative "NIVEA - stalo nam je do obitelji" u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske. Projekt društvene odgovornosti tvrtke Beiersdorf Hrvatska kojim se pruža podrška obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala. Pokrenut je 2014. u sklopu NIVEA globalne inicijative "NIVEA - stalo nam je do obitelji" u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske.

price-za-laku-noc

Ovogodišnja tema projekta je PRIPOVIJEDANJE, edukativna aktivnost koja kroz pričanje priča potiče djecu na razmišljanje o svijetu koji ih okružuje, pomaže u učenju brojeva i slova, razvija socijalno - kognitivno vještine, omogućava međusobno druženje te ih potiče na razvijanje mašte.

 

Kako bismo pripovijedanje omogućili što većem broju djece, osmislili smo Bajkaonice - carstva pripovijedanja! Kutić se sastoji od nekoliko ključnih elemenata - stolca, tepiha, lampe, vizuala projekta, 20 raznobojnih jastučića za publiku i dodatnog rekvizita Pu(T)ne torbe priča. Kako pripovijedanja nema bez pripovjedača, za njega smo osmislili posebnu opremu i omogućili edukaciju za 26 volontera iz 15 Društava naša djeca koji će kroz Bajkaonice prenositi znanja i vještine pripovijedanja.

Provjerite jeste li među našim sretnim, tjednim dobitnicima izvlačenja

Svaki tjedan nagradili smo vas s NIVEA poklon paketom iznenađenja.

 

Dobitnici nagradnog natječaja:
  • Izvlačenje 26.09.2017: Tina Mesarić, Prelog
  • Izvlačenje 3.10.2017: Jadranka Petrović, Jastrebarsko
  • Izvlačenje 10.10.2017: Marina Sverić, Velika gorica
  • Izvlačenje 18.10.2017: Vesna Bradić Slivar, Bjelovar

Priče

NAGRADNI NATJEČAJ

Predstavljene priče nastale su u Bajkaonicama diljem Hrvatske. Na njihovom osmišljavanju radili su djeca i volonteri Društava Naša djeca Hrvatske, a upravo vaši glasovi odlučili su koja priča će biti ilustrirana u jedinstvenoj slikovnici te izrađena u limitiranoj nakladi.

  


Pročitajte pobjedničku priču

Priča «Leopard i dječak»

U okviru Bajkaonica nastale su neke nezaboravne priče koje su ispričala djeca iz Društava Naša djeca. Ipak, samo je jedna na NIVEA natječaju mogla biti najljepša, a nju su prema glasovima posjetitelja stranice osmislila djeca iz Društva Naša djeca Zabok.

 

Kako bi priču „Leopard i dječak“ približili što većem broju djece i roditelja, NIVEA je prema predlošku izradila prekrasnu slikovnicu. Umjetnica i ilustratorica Ivana Guljašević Kuman oživjela ju je svojim maštovitim ilustracijama leoparda i dječaka Zvonkeca, a glumac Zijah Sokolović poput nekog čarobnjaka dao im je glas, ispričao njihovu priču i prenio prelijepu poruku koja se skriva u njoj, tj. da i ljudi i životinje trebaju prijatelja.

 

Priču «Leopard i dječak» možete preuzeti pdf (download pdf) ovdje.Svijet pripovijedanja

Priča - radost djetinjstva

djecje-bajke

Svijet priča svijet je za sebe: svijet mašte, veselja, radosti, emocionalne napetosti. Priča prati dijete na putu njegova odrastanja. Od davnina je djetinjstvo ispunjeno pričom. Kao zbirni pojam priča uključuje bajke, basne, fantastične priče i druge književne oblike namijenjene djeci. Predškolsko dijete je slušatelj priča. Voli da mu roditelji ili neka druga odrasla osoba priča ili čita priče. Prve književne interese djeca vezuju uz bajke. Čudesan svijet iz bajki oživi u dječjoj mašti. Svijet vila, vilenjaka, divova, patuljaka i drugih likova za dijete postaje stvaran.
Događanja

AKTIVNOSTI U SKLOPU PROJEKTA

Studeni mjesec je i NIVEA mjesec pripovijedanja, pa vas sve pozivamo da nam se pridružite na Bajkaonici. U prilogu se nalazi raspored svih Bajkaonica koje se održavaju ovaj mjesec. Pridružite nam se i zaronite u čarobni svijet priča.

predivne-bajke