BAJKAONICA

Šestu godinu zaredom pripovijedamo i stvaramo bajke zajedno s djecom diljem Hrvatske!

BAJKAONICA – JER ODRASTANJE MOŽE BITI DJEČJA IGRA

Obitelj je najveće bogatstvo, toplina i nježnost iz koje djeca odrastaju iz malih u velike ljude. A da bi djeca odrasla i ostvarila svoj puni potencijal, važno je što dulje njegovati ono najljepše što imaju – djetinjstvo. Zato već šestu godinu zaredom projektom društvene odgovornosti “Neka odrastanje bude dječja igra“ brinemo o obiteljima, pomažući tako djeci, ali i odraslima u odgoju i obrazovanju. Projekt je pokrenut kao dio globalne inicijative “NIVEA – stalo nam je do obitelji“ i u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatska.
bajkaonica-infografika

Čarobno mjesto - Bajkaonica

Pripovijedanje priča jedan je od najstarijih oblika komunikacije među ljudima. Priče nas transformiraju, educiraju, razvijaju kreativnost, obogaćuju naš rječnik… A kada djeci ispričate priču dogodi se čarobni trenutak. Ona oduševljeno slušaju, gledaju širom otvorenih očiju, upijaju svaku riječ i pokret pripovjedača.

Tako su nam igre, priče, pripovijedanje, scenski pokret i dramska naracija postali od iznimne važnosti tijekom ovog projekta. Zato smo osmislili program “Bajkaonica“, male oaze na kojemu se događa prava čarolija.

Šesta godina projekta

Pripovijedanje priča, kao edukativni alat, aktivnost je koju smo tijekom godina uspješno provodili kroz program “Bajkaonica“. Educirali smo 163 volontera, organizirali preko 340 besplatnih radionica diljem Hrvatske i opremili 21 čarobni kutak za pripovijedanje najljepših priča.Uključili smo i neke poznate osobe kako bi nam pomogli ispričati priču o Bajkaonici poput Zijaha Sokolovića, Doris Pinčić Rogoznice i Luke Bulića. Volonteri - pripovjedači su s djecom stvarali nove priče, za neke od njih ste i vi glasovali, a onda smo najbolje priče otisnuli u slikovnicu. Izrađivali smo igračke, bili u školama, velikim i malim gradovima, i priključilo nam se preko 9.750 obitelji. No, to je samo početak, tek nam je šest!
zijah-sokolovic-nivea

Novi izazovi

Ove godine naša Bajkaonica nastavlja dalje, jer želimo da pripovijedanje priča živi u svakodnevnom životu i ponovno uveseljava djecu i odrasle.

Uključujemo nove volontere iz lokalnih sredina i širimo priču na dijelove Hrvatske gdje još nismo bili – na našem prekrasnom Jadranu i prelijepim nam otocima. Za naših šest godina Lošinj, Cres, Omiš, Šibenik i Dubrovnik dobit će nove mobilne kutiće za pripovijedanje starih i nekih potpuno novih priča te postati dio čarolije naše Bajkaonice.

UKLJUČITE SE U BAJKAONICE

Saznajte zašto je pričanje priča odlično za razvoj djeteta te kako se možete uključiti!
pricajmo im price
Jednom davno, prije nekoliko tisuća godina, bio jednom jedan čovjek koji je umočio prst u blato i na zidu pećine nacrtao sliku. Ispričao je priču. Pa iako samo slikom, ta priča i danas, stoljećima kasnije, priča istu priču.
nagrada-bajkaonica
Svaki tjedan smo nagradili 3 dobitnika i razveselili ih NIVEA poklon paketom iznenađenja.