NIVEA SUN proizvodi za zaštitu od sunca

nivea-minimalizam

RIJEŠITE SE
NEREDA

Spremni za veliko čišćenje doma?

Ako je vaš dom pun nepotrebnih stvari,
vrijeme je da se riješite nereda!

NIVEA VODIČ ZA #MINIMALIZAM

Riješite se stvari koje više ne trebate pomoću našeg vodiča za jednostavno čišćenje doma!

DOSTA JE BILO NEREDA

Nekoć ste imali savršeno organiziran dom, ali trenutno se osjećate opkoljeni viškom stvari poput zaboravljenih poklona i odjeće koju odavno ne nosite? Nema više isprika, vrijeme je da se riješite nereda!

Možda na prvi pogled djeluje jednostavnije ostaviti stvari tamo gdje jesu i ignorirati ih, no zapitajte se: Zar moj dom ne bi bio ljepši ako se riješim nereda?

Pomoći ćemo vam da organizirate svoj dom, riješite se stvari koje više ne trebate i opet zavolite svoja četiri zida!

Pročitajte naš vodič, obećajemo da ćete se odlično zabaviti!

PRIPREMITE SE NA BITKU S NEREDOM

NE PRETJERUJTE

proljetno-ciscenje

Čišćenja se uhvatite postupno: ne morate sve obaviti odjednom. Umjesto da se opterećujete nerealnim rokovima, uzmite si vremena i pripremite se na prvi korak koji je ujedno i najteži. Isprva će izgledati kao da je jednostavno previše stvari, no ne očajavajte - organizacija je ključ uspjeha.

ZADRŽITE STVARI DO KOJIH VAM JE STALO

prostor-nered

Fotografije lijepih trenutaka, pokloni, suveniri s putovanja... Normalno je biti emocionalno vezan za određene predmete, no sada je vrijeme da se zapitate: Čini li me ovo sretnijom osobom? Ako je odgovor ne, riješite se tog predmeta bez grižnje savjesti. Da, to vrijedi čak i za poklone!

KAKO (I GDJE) ZAPOČETI S ČIŠĆENJEM

SVAKI POČETAK JE TEŽAK

ormar-nered

Ako krenete s predmetima za koje ste emocionalno vezani, sigurno će vas zaskočiti nostalgija i izgubit ćete volju za čišćenjem. Radije započnite s čišćenjem ormara. Izvadite sve iz ormara i počnite s eliminiranjem uz pomoć pitanja u stilu: Kad sam zadnji put obukla ovu majicu? Uklapa li se ova haljina još uvijek u moj stil? Hoće li ova suknja razveseliti neku od mojih prijateljica?

KAKO SE RIJEŠITI NEREDA TIJEKOM VIKENDA

 • Napravite popis svih soba i ocijenite koliko vremena trebate za svaku sobu. Vremenski okvir prisilit će vas da ne zaglavite predugo u jednoj prostoriji.
 • Pripremite se- vreće za smeće i prazne kutije olakšat će vam posao! Također, štopajte koliko ste vremena potrošili za svaku sobu.
 • Stvari podijelite u dvije grupe - OSTAJE i ZA BACITI. Ako se ne možete odmah odlučiti, privremeno stavite taj predmet sa strane.
 • Fokusirajmo se na stvari ZA BACITI. Podijelite ih u 3 grupe - BACI / RECIKLIRAJ, PRODAJ i DONIRAJ.
 • Pospremite stvari koje ste odlučili zadržati. Upotrijebite organizatore za ladice za dodatnu organizaciju. 

KAKO TO RADE STRUČNJACI ZA MINIMALIZAM

SISTEM STARO ZA NOVO

nivea-salica

Ovo je super savjet: kad dobijete ili kupite novu stvar, riješite se jedne stare stvari. Šalice su odličan primjer: idući put kad kupite ili dobijete novu šalicu, riješite se jedne koju najmanje koristite. Tako ćete uvijek imati optimalan broj šalica, a vaša kuhinja neće biti neuredna!

WABI SABI

wabi-sabi-japanski-stil

Wabi Sabi je japanski estetski princip koji možete primijeniti tijekom uređivanja svog doma. Fokus je na minimalizmu i dobroj kvaliteti, kao i uvažavanju nesavršenosti. Poanta je - dekoracije trebaju imati svrhu. Kupili ste dekorativnu košaru? Učinite je korisnom tako da u nju pospremite deku ili časopise.

ORGANIZIRAJTE SVOJU GARDEROBU

KAKO BEZ STRESA ORGANIZIRATI GARDEROBU?

 • Prvo izvadite sve iz ormara da vidite koliko imate stvari. Grupirajte ih na krevetu ili podu prostorije u kojoj se nalazi ormar.
 • Dobro raspoloženje je ključ uspjeha. Stavite muziku, skuhajte kavu - što god vas motivira da se uhvatite organiziranja.
 • Riješite se odjeće s rupama, čarapa bez svog para, izblijeđenih i rastegnutih stvari.
 • Zapitajte se: Jesam li ovo obukla barem jednom u zadnjih 6 mjeseci? Ne? Vrijeme je za oproštaj.
 • Iduće pitanje: Da li bih ovo opet kupila? Ako ne, znate što trebate učiniti.
 • Ostatak odjeće sortirajte i pospremite u ormar.
 • Odjeću za posebne prigode pospremite drugdje. Zadržite je, ali neka bude na posebnom mjestu.

NE DAJTE SE SMESTI

odjeca-proljece-trendovi

Znamo kako je: šećete gradom, posvuda piše RASPRODAJA, a u takvim trenucima lako je zaboraviti što nam se sviđa i kupiti stvari samo zato što su jeftine. Pokušajte se oduprijeti porivu i držite se krojeva i boja koji vam odlično pristaju, makar ta odjeća nije na rasprodaji.

JEDNA KREMA ZA SVE

STILSKI SAVJETI

Otkrit ćemo vam kako jednu haljinu možete nositi na 2 različita načina. Poigrajte se sličnim kombinacijama sa vlastitom garderobom!

DODATNI SAVJETI

Za lakšu organizaciju doma, pročitajte naše kreativne vodiče u kojima ćete saznati kako recikliranim NIVEA bočicama i tubicama udahnuti novi smisao!

ORGANIZIRAJTE KUPAONICU

organizator-kupaonice

Nemojte bacati prazne NIVEA bočice i tube! Imamo kreativan DIY projekt koji će vas sigurno oduševiti: organizator za kupaonicu!

NAPRAVITE ZIDNI ORGANIZATOR

zidni-organizator

Umjesto da bacite stare NIVEA kutijice, zašto ne biste iz njih napravili slatki zidni organizator?