• Sve
  • Članak
  • Video
  • Vodič
FILTRIRAJ
Razvrstaj

Uživajte u suncu mirne savjesti uz pravu zaštitu od sunca

Koža je naš najveći organ i ispunjuje različite zadatke. Štiti unutrašnjost tijela od štetnih utjecaja kao što je pretjerano UV zračenje. Kvalitetna zaštita od sunca podržava tu funkciju. Treba znati da je koža lica znatno tanja i osjetljivija od kože na drugim dijelovima tijela i često biva izložena UVA i UVB zrakama bez ikakve zaštite. Kratkovalno UVB zračenje uzrokuje opekline od sunca i povećava rizik oboljenja od raka kože, dok dugovalno UVA zračenje prodire duboko u kožu i uzrokuje bore. Kako biste mirne savjesti uživali u suncu svaki dan, razvilli smo NIVEA SUN proizvode za zaštitu od sunca. Pouzdano štite kožu od opeklina i preranog starenja te osiguravaju da ostane njegovana i izgleda zdravo.

Pravilna zaštita od sunca za svaki tip kože

Koliko sunca je dobro za kožu i kako njegovati kožu prilikom sunčanja? Kako uopće izgleda zaštita od sunca za različite tipove kože? Ovdje možete naći odgovore na sva ta pitanja, kao i korisne savjete za maksimalno uživanje u sunčanju. NIVEA SUN proizvodi za zaštitu od sunca imaju različite načine aplikacije i prilagođeni su specifičnim potrebama kože: brzo se upijaju, nisu masni i čine kožu mekanom i podatnom. Kada birate zaštitu od sunca, obratite pažnju na tip kože, no upamtite da se prirodna zaštitna funkcija kože ne može beskonačno ojačavati s proizvodima za zaštitu sunca s visokim SPF. Ponovno nanošenje proizvoda za sunčanje ne produljuje učinak zaštite, već samo održava postojeću zaštitu od sunca.

Prirodno prekrasna preplanulost

Kožina vlastita pigmentacija uzrokuje prirodnu preplanulost. Kad se koža izlaže suncu, ta pigmentacija se stimulira i ovisno o tipu kože, ona tamni do različitih nijansi. Tako se aktivira prirodna proizvodnja melanina i osigurava dugotrajan ten. Ovdje možete naći različite NIVEA SUN proizvode za zaštitu od sunca koji će vam pomoći da postignete ujednačenu preplanulost i ujedno zaštitite kožu. Njega nakon sunčanja je također važna: posebni proizvodi njeguju kožu oštećenu suncem s dragocjenim sastojcima za regeneraciju. Suha koža posebice treba intenzivnu hidrataciju kako ne bi došlo do ljuštenja i prijevremenog gubitka preplanulosti.