Advice

NAJBOLJA NJEGA ZA KOŽU S NEPRAVILNOSTIMA

Kako nastaje koža s nepravilnostima
Od svih tipova koža, ona s nepravilnostima zahtijeva najpažljiviji pristup. To pogotovo vrijedi u slučaju da je genetski naslijeđena - tada postaje teško osloboditi se proširenih pora, prištića i mitesera. Klima i životni stil dodatni su razlozi zašto se na koži stvara dojam nečistoće. U svakom slučaju je važno čim prije odrediti svoj tip kože i sukladno tome odabrati pravilnu njegu. Odgovarajući NIVEA proizvodi ujednačit će vaš ten i vratiti vašoj koži zdrav izgled.

Koža s nepravilnostima ne pogađa samo mlade
Akne su vrlo raširen problem u pubertetu. No i starije žene često imaju problem s nečistom kožom i moraju se boriti s miteserima i prištićima. Uzroci mogu biti hormonalne promjene u trudnoći ili tijekom neredovitih menstrualnih ciklusa. Svakako je važno koži s nepravilnostima pružiti temeljito čišćenje koje će smanjiti neželjene simptome na koži. Također, pokušajte šminku nositi čim manje ili birajte kozmetiku koja ne opterećuje kožu. Taj savjet vrijedi ne samo za kožu s nepravilnostima, već i za osjetljivu kožu.

Savjeti za nečistu kožu
Slijede savjeti za pravilnu njegu kože s nepravilnostima: prije svega, odaberite kremu, gel ili fluid na vodenoj osnovi. Važna je i zdrava prehrana, zato konzumirajte Omega 3 masne kiseline, puno povrća i zeleni čaj. Klonite se alkohola i cigareta te pobrinite za uravnotežen životni stil s čim manje stresa. To možete postići kupkom, izletom u prirodu, metodom svjesnog opuštanja, satovima joge ili opuštajućim danom u wellnessu.