Ženska ruka dodiruje rastuću biljku.

Organski sastojci prirodnog podrijetla

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

ORGANSKI SASTOJCI PRIRODNOG PODRIJETLA ZA NJEGU KOŽE

Mnogo je razloga zašto se ljudi odlučuju za određene proizvode za njegu kože. Neki se odlučuju promijeniti navike i početi upotrebljavati organske proizvode za njegu kože iz etičkih razloga, drugi žele izbjeći sintetske sastojke, a neki jednostavno vjeruju u moć prirode. Neovisno o razlozima i potrebama vaše kože, imamo prave proizvode za vas.
Proizvodi za njegu kože i njihovi sastojci mogu se proizvesti od sirovina iz različitih izvora. Bilo da su izvori sastojaka sintetski ili prirodni, možete očekivati da NIVEA nudi izvrsne proizvode za njegu kože koji su sigurni za upotrebu, vodeći pritom brigu i o okolišu.
Također vjerujemo da bi svatko trebao moći isprobati proizvode iz čitavog niza različitih izvora kako bi otkrio formule koje odgovaraju njegovoj koži i odražavaju njegove vrijednosti i prioritete. Pazimo na učinak svojih sastojaka na okoliš, bilo da je riječ o otisku CO2 pri uzgoju sirovina ili njihovom krajnjem učinku na tlo i morski okoliš.

natural skin care ingredients

Što su sastojci prirodnog podrijetla?

Sastojci prirodnog podrijetla ili sastojci iz prirodnih izvora dobivaju se od materijala iz prirode. Mogu biti dobiveni od biljaka, odnosno korijenja, biljaka i cvijeća ili od minerala ili životinjskih nusproizvoda. Neki od njih dobro su poznati, primjerice aloe vera. No drugi bi vas mogli iznenaditi, primjerice benzilni alkohol, prirodni konzervans koji se dobiva od nekoliko biljaka.
Budući da se prirodni materijali dodatno prerađuju, riječ je o sastojcima prirodnog podrijetla ili sastojcima iz prirodnih izvora. Ovi sastojci nakon prerade zadržavaju više od polovice svoje molekularne strukture ili prirodnog stanja.
Kako se odmičemo od ekonomije koja se temelji na fosilnim izvorima prema obnovljivim materijalima, nastojimo povećati količinu sastojaka za njegu kože prirodnog podrijetla u svojim formulama. Pritom pažljivo procjenjujemo njihovu učinkovitost u njezi kože, kao i njihov učinak na okoliš.

NIVEA proizvodi sa sastojcima prirodnog podrijetla

Otkrijte NIVEA Naturally Good liniju proizvoda. Svi proizvodi sadrže između 95 i 99 posto sastojaka prirodnog podrijetla.

Jesu li organski proizvodi bolji za okoliš?

Sastojci biljnog podrijetla dobiveni organskom poljoprivredom rezultat su pristupa koji je usklađen s prirodnim procesima i ograničava upotrebu sintetskih sastojaka. Zato u NIVEA Naturally Good liniji proizvoda upotrebljavamo različite organske sastojke.

Ovi proizvodi pažljivo su proizvedeni iz organskih sastojaka poput kamilice, arganovog ulja, aloe vere, ulja avokada, kakao maslaca i zelenog čaja:

  • Organska kamilica: nježna za osjetljivu kožu, bori se protiv ranih znakova starenja i potiče blistavost kože

  • Organsko arganovo ulje: dubinski hidratizira suhu kožu, poboljšava elastičnost kože i regulira proizvodnju sebuma

  • Organska aloe vera: bogata vitaminima i antioksidansima, poznata po rashlađujućim svojstvima koja pomažu pri opeklinama od sunca, hidratizira suhu kožu i sprječava rane znakove starenja

  • Organski zeleni čaj: moćan antioksidans s protuupalnim svojstvima za liječenje akni, smanjuje crvenilo i nadraženost te osvježava kožu