KOŽA NA PRVOME MJESTU

NIVEA vjeruje da je koža uvijek na prvome mjestu. Već više od 100 godina istražujemo kožu i tražimo najbolje, najsigurnije i najučinkovitije formule za njezinu njegu. Kao jedni od vodećih stručnjaka u svijetu njege kože s najnaprednijim istraživačkim centrima, posvećeni smo čovječanstvu te prirodnom zdravlju i ljepoti ljudske kože. Briga za okoliš logična je posljedica naše predanosti sigurnoj, nježnoj i učinkovitoj njezi kože.

NIVEA POZNAJE KOŽU…

S preko 100 godina iskustva, približno 2000 studija godišnje i više od 1000 stručnjaka branda NIVEA koji rade isključivo na istraživanju i razvoju, dobro poznajemo kožu i njezin utjecaj na dobrobit ljudi. Samo u 2018. godini preko 1900 naših patentiranih tehnologija upotrijebljeno je za vaše proizvode NIVEA ili za budući razvoj proizvoda NIVEA diljem svijeta. Budući da nas ne zadovoljava puko zakonsko usklađenje, ulažemo napore koji nadilaze okvir zakonskih zahtjeva kako bismo bili sigurni da i najosjetljivija koža osjeća samo pozitivan, njegujuć dodir proizvoda NIVEA. Sukladno tome, naš popis sigurnosnih kriterija za sastojke i proizvode daleko je stroži od svih propisa.

…I VOLI JE.

Odani vlastitim visokim standardima za zdravlje i sigurnost kože, za svoje proizvode biramo sastojke koji kožu održavaju zdravom i lijepom: uvijek tragamo za najboljim i najodrživijim mogućim rješenjem – koje možda nije uvijek ono koje biste očekivali. U nekim su slučajevima umjetno proizvedeni sastojci zapravo bolji za našu kožu i naš planet od alternativa iz prirodnih izvora. Primjer su eterična ulja: prirodne inačice mogu iritirati kožu ili čak izazvati alergijske reakcije. Nasuprot tome, naša sintetska eterična ulja nježna su prema najosjetljivijoj koži i ne štete ni nama ni našem okolišu.


TEMELJ NJEGE KOŽE

Kao pionir moderne njege kože, NIVEA broji preko stotinu godina iskustva u pomaganju ljudima da se osjećaju lijepo i ugodno u vlastitoj koži. Milijuni potrošača diljem svijeta imaju povjerenja u naše proizvode i vole ih. Uvijek nastojeći stvoriti najbolji doživljaj njege kože, svoje formule nastavljamo razvijati i poboljšavati. Vjerujemo u njegu kože koja donosi upravo ono što je našoj koži potrebno da bude zdrava te izostavlja ono čemu nismo u stanju pokloniti potpuno povjerenje.

Svoje sastojke dijelimo na „značajne” i „prepoznatljive”. „Značajni” sastojci svakodnevni su junaci svijeta kozmetike. Oni ispunjavaju osnovne funkcije i pomažu kako bi naši proizvodi njegovali vašu kožu na najbolji, najpouzdaniji način. Kao sredstva za teksturiranje i emulgatori, oni naše proizvode čine glatkima, ugodnima na dodir i jednostavnima za nanošenje. Kao konzervansi, oni vaše proizvode NIVEA čuvaju svježima i sigurnima za dugotrajnu upotrebu.

„Prepoznatljivi” su sastojci superjunaci koji našim proizvodima dodaju posebnu blagodat. Neki od naših prepoznatljivih sastojaka – poput koenzima Q10 – otkrića su branda NIVEA koja su revolucionarizirala svijet kozmetike. Svi oni pomažu našim proizvodima pružiti posebnu njegu koži unaprjeđujući njezinu prirodnu funkciju. Ništa više i ništa manje od tog.

Bilo da je riječ o prepoznatljivim ili značajnim sastojcima: svaki sastojak koji ide u naše proizvode ispitan je rigorozno te preko okvira regulatornih zahtjeva. Činimo to kako bismo bili sigurni da svaki od naših sastojaka ispunjava najviše standarde i opravdava povjerenje koje ste poklonili brandu NIVEA. Želite li doznati više o sastojcima branda NIVEA? Istražite pojedinačne sastojke i skupine sastojaka te saznajte što su, kako funkcioniraju i zašto se NIVEA služi upravo njima.


PREPOZNATLJIVI SASTOJCI

Upoznajte superjunake koji njegu kože koju pruža NIVEA čine tako posebnom! Naši prepoznatljivi sastojci posebno se brinu za vašu kožu. Oni podržavaju i štite prirodnu ravnotežu vaše kože, suzbijaju vidljive znakove starenja kože te unaprjeđuju učinkovitost naših proizvoda:

Što je Eucerit?

Na neki je način Eucerit temelj moderne kozmetike i cijelog branda NIVEA. Otkriven prije stotinu godina, ovaj je emulgator postao ključan sastojak naše poznate NIVEA Creme. Eucerit omogućuje miješanje uljnih i vodenih dijelova u kozmetičkim proizvodima, djelujući kao poveznica između uljnih i vodenih sastojaka. Eucerit je tvar koja se dobiva prirodnim putem iz vunenog voska.

EUCERIT

Što je Q10?

Koenzim Q10 molekula je koju proizvode naša tijela. Ključan je za metabolizam stvaranja energije naših stanica. Kao pobuđivač, pomaže našim stanicama da rastu, ostanu zdrave i obnavljaju se. Također, Q10 je i moćan antioksidans koji se bori protiv slobodnih radikala, vrlo reaktivnih molekula koje oštećuju stanice na mnogo razina, uključujući staničnu DNK, proteine i lipide.
Što je kreatin?

Kreatin je organski spoj koji se stvara u jetri, bubrezima i gušterači. Igra ključnu ulogu u opskrbi energijom naših organa, djelujući kao baterija koja veže, prenosi i oslobađa energiju.

KREATIN

Što je ulje slatkog badema?

Ulje slatkog badema hladno je prešano iz zrelih sjemenki badema – slatkog, oguljenog voća drveta badema – a zatim rafinirano. Ovo zlaćano ulje sa svojom blagom, slatko orašastom aromom rabi se u medicini i njezi kože stoljećima.

ULJE SLATKOG BADEMA


ZNAČAJNI SASTOJCI

Kako bi se osiguralo miješanje različitih sastojaka za bolje upijanje u kožu (npr. voda i ulje)

•    Emulgatori
•    Spojevi polietilenskoga glikola (PEG)
•    Stabilizatori
•    BHA/BHT
•    Otapala

SREDSTVA ZA MIJEŠANJE

Kako bi se dobio ugodan osjećaj i izgled kreme, losiona ili gela na vašoj koži

•    Reološki modifikator
•    Otapala
•    Sredstvo za opalescenciju
•    Silikoni
•    Sredstva za postizanje neprozirnosti

SREDSTVA ZA TEKSTURIRANJE

Kako bi se koža oslobodila od nečistoća i/ili izvršila eksfolijacija

•    Surfaktanti
•    Sredstva za eksfolijaciju

SREDSTVA ZA ČIŠĆENJE

Kako bi se koža pripremila te kako bi joj se pružila ključna njega na savršenoj razini pH-vrijednosti

•    Emolijenti
•    Parafin
•    Ovlaživači
•    Sredstvo za njegu kože
•    Sredstvo za neutralizaciju
•    Aluminijev klorohidrat / ACH

PRELIMINARNA NJEGA

Kako bi se koža zaštitila od potencijalno štetnih sunčevih zraka

•    Organski UV-filtar
•    Mineralni UV-filtar
•    Titanijev dioksid / nanopigmenti


UV-FILTRI

Kako bi proizvod izgledao i mirisao dobro ili bio dobrog okusa (njega za usne)

•    Mirisi

MIRISI

Kako bi proizvodi bili svježi i uvijek sigurni za kožu

•    Parabeni

KONZERVANSI


PROČITAJTE I OVO

Otkrijte na koje sve načine NIVEA brine o planetu i koje sastojke sadrže naši proizvodi.
NIVEA proizvodi dotiču živote ljudi diljem svijeta. Svjesni smo odgovornosti koja s time dolazi - ona je u srži svega što radimo te pokreće naša uvjerenja i naše vrijednosti.

Iskrenost i transparentnost

Ako ne kupujete kozmetiku bez da detaljno pročitate sve što piše na ambalaži, ovo će vas svakako zanimati. Otkrit ćemo vam sastojke koje koristimo u NIVEA kozmetičkim proizvodima te koje su njihove funkcije!

Sastojci u NIVEA proizvodima