Obitelj se zabavlja u polju.

Naša vizija: klimatska neutralnost

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

NAŠA VIZIJA: KLIMATSKA NEUTRALNOST

Borba protiv klimatskih promjena najvažniji je izazov u zaštiti okoliša s kojim se čovječanstvo danas suočava. Zato je NIVEA postavila ambiciozne klimatske ciljeve na razini kompanije koji su u skladu s najnovijim klimatološkim otkrićima. Ovi ciljevi ne samo da obuhvaćaju znatno smanjenje emisija CO2 u našim proizvodnim pogonima već i smanjenje neizravnih emisija povezanih sa sastojcima i materijalima za pakiranje koje upotrebljavamo za naše NIVEA proizvode.

Kako NIVEA razvija klimatski prihvatljive proizvode za njegu kože?

Procesi u NIVEA proizvodnim pogonima, primjerice miješanje pripravaka i punjenje bočica, predstavljaju tek dio ugljičnog otiska naših proizvoda. Kako bi NIVEA postala zaista klimatski prihvatljiva, pažljivije razmatramo emisije koje se oslobađaju, primjerice pri dobivanju sirovina za naše sastojke i proizvodnji materijala za pakiranje.

Pri razvoju naših proizvoda za njegu kože pažljivo biramo sastojke i tražimo rješenja za pakiranje koja nose sa sobom manji otisak CO2. Primjeri uključuju upotrebu sastojaka koji su provjereno održivi i uključivanje reciklirane plastike u ambalažu. Oba primjera pridonose održivijim proizvodima za njegu kože sa smanjenim emisijama CO2.

Smanjujući ukupne emisije duž našeg cjelokupnog lanca vrijednosti za 30 posto do 2025. u odnosu na 2018., NIVEA daje svoj doprinos usporavanju globalnog zatopljenja. Ovaj je cilj usklađen s preporukama neovisnih znanstvenika za sprječavanje katastrofalnih posljedica globalnog rasta temperature većeg od 1,5 °C do 2100.

Klimatski neutralizirana krema za lice.

Što znači „100 posto klimatski neutraliziran proizvod”?

Osim ambicioznih ciljeva za smanjivanje CO2, NIVEA ulaže dodatan napor za kompenzaciju preostalih neizbježnih emisija klimatskim projektima. Naše je vodeće načelo nastaviti mjeriti, smanjivati i kompenzirati.

Kako bismo osigurali razvoj ekološki prihvatljivijih proizvoda za njegu kože, mjerimo otisak CO2 svojih proizvoda provodeći analize životnog ciklusa u suradnji s vanjskim stručnjacima i u skladu sa široko prihvaćenim znanstvenim normama. Na temelju ovih uvida biramo sastojke i rješenja za ambalažu koji pridonose smanjenju naših emisija ugljika. Međutim, nije moguće u potpunosti smanjiti otisak CO2 proizvoda jer će uvijek biti neizbježnih emisija.

U tome NIVEA ulaže dodatan napor kako bi klimatskim projektima kompenzirala preostale emisije CO2. Primjer takvih projekata uključuje rad na pošumljavanju, koje pomaže ublažiti klimatske promjene. Drveće apsorbira CO2 iz atmosfere fotosintezom, a ugljik se pohranjuje u biomasu, odnosno debla, korijenje, lišće i tlo.

U pravilu biramo samo klimatske projekte koji su certificirani i redovito prolaze reviziju na temelju vanjskih međunarodnih normi, kao što je Norma za potvrđivanje smanjenja emisija ugljika (VCS) ili Zlatni standard u zaštiti okoliša. Time se osigurava da je naš učinak na klimu stvaran, mjerljiv, trajan i provjeren od trećih strana.

Rezultat ovog pristupa ravnoteža je između emisija CO2 i CO2 koji je priroda apsorbirala. Kada god NIVEA slijedi ovaj pristup, umjesto „klimatske neutralnosti” riječ je o „klimatskoj neutralizaciji” jer želimo istaknuti da naši proizvodi nisu potpuno klimatski neutralni nakon što napuste naše proizvodne pogone. Umjesto toga klimatska je neutralizacija posljedica naknadno poduzetih radnji koje pridonose borbi protiv klimatskih promjena.

Klimatski neutralizirana linija proizvoda za njegu lica: NIVEA Naturally Good

NIVEA s ponosom predstavlja svoju prvu klimatski neutraliziranu liniju proizvoda: Naturally Good za njegu lica. Naporno smo radili kako bismo se pobrinuli da ovi proizvodi budu ne samo prirodno dobri za vašu kožu već i, kao ekološki prihvatljiviji proizvod za njegu kože, nježniji za okoliš.

  • Sklopive kutije koje upotrebljavamo izrađene su od 89,6 % recikliranog papira, čime se pomaže sačuvati dragocjene prirodne resurse.
  • Naše formule sadrže 99 % sastojaka prirodnog podrijetla, kao i njegujuća ulja i ekstrakte iz organskog uzgoja.
  • Proizvodnja naših plastičnih bočica koje je moguće reciklirati vodeća je po kombiniranoj upotrebi materijala na biljnoj i na fosilnoj osnovi. Iako se proizvodnja u potpunosti ne pokreće materijalima na biljnoj osnovi, jamčimo da je u postupak proizvodnje uključena upravo ona količina koja je potrebna za izradu naših spremnika. Ovo potvrđuje i jamči neovisni certifikat ISCC Plus.
  • 100 % električne energije koju upotrebljavamo za proizvodnju naših formula za njegu lica dolazi iz obnovljivih izvora.

naturally good product range

Iako smo uspjeli značajno smanjiti emisije CO2 naših proizvoda za njegu lica Naturally Good, željeli smo otići korak dalje i kompenzirati preostale emisije CO2.

  • NIVEA Naturally Good dnevna krema za blistavu kožu s organskom aloe verom
  • NIVEA Naturally Good dnevna krema za osjetljivu kožu s organskom kamilicom
  • NIVEA Naturally Good noćna krema protiv starenja kože s ekstraktom organskog čička
  • NIVEA Naturally Good proizvodi s konopljom

Koji klimatski projekt NIVEA trenutačno podupire?

Kako bi kompenzirala preostale emisije NIVEA Naturally Good linije proizvoda za njegu lica, NIVEA financira pošumljavanje u kineskoj provinciji Guizhou. Sadnja drveća jedan je od najizravnijih doprinosa ublažavanju klimatskih promjena.
Kina je jedna od zemalja koje su najviše pogođene dezertifikacijom zbog krčenja šuma. U regiji u kojoj je ovaj projekt smješten od travnja 2015. zemlja je u kolektivnom posjedu stanovnika lokalnih naselja. Međutim, s obzirom na to da se za većinu pretpostavlja da živi u siromaštvu, teško je stanovnicima naselja uskladiti projekte pošumljavanja ili učinkovito održavati novozasađene šume bez financijske potpore. Projekt obuhvaća 23.700 hektara prethodno neplodne zemlje diljem Okruga Shuicheng, Okruga Pan i Posebnog okruga Liuzhi u pokrajini Guizhou.
Sve aktivnosti pošumljavanja obavljaju se u suradnji s lokalnim farmerima, pružajući im priliku za zaradu. Projekt nastoji ublažiti klimatske promjene sekvestracijom atmosferskog CO2 tijekom rasta biomase.

Projekt je certificiran Normom za potvrđivanje smanjenja emisija ugljika (VCS), koja je jedna od vodećih globalnih normi za potvrđivanje i provjeru dobrovoljnog smanjenja emisija ugljika. Za više informacija, posjetite stranicu First Climate.

Klimatski neutralno poslovanje do 2030.

Naša nastojanja da zaštitimo planet i naše zajednice uključuje i način na koji proizvodimo NIVEA njegu za kožu u proizvodnim pogonima. Od kraja 2019. sva naša proizvodna postrojenja pokreću se u potpunosti zahvaljujući električnoj energiji iz obnovljivih izvora. Time smo znatno smanjili našu emisiju energetski povezanog CO2. Međutim, nastojimo dodatno smanjiti naš ugljični otisak općenitim ciljem ostvarivanja klimatski neutralnog poslovanja do 2030.

heart shaped earth

Napredak koji je prepoznao Projekt otkrivanja ugljika (CDP)

Beiersdorf, matično društvo u čijem sastavu posluje NIVEA, nagrađeno je za svoj rad: na posljednjem popisu CDP-a, navedeni smo kao jedno od vodećih društava u borbi protiv klimatskih promjena, što je veliko priznanje naših ambicioznih ciljeva klimatskog djelovanja i transparentnosti zaštite okoliša u 2020.

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

Želimo biti 100 posto transparentni i odgovoriti na sva pitanja koja imate o održivosti koju zagovara NIVEA. Ako niste uspjeli pronaći sve odgovore koje ste tražili na ovim stranicama ili želite podrobnije informacije, pišite nam i s veseljem ćemo Vam odgovoriti.