Društvena odgovornost

Brinemo za obitelji Obitelji diljem svijeta već preko 100 godina vjeruju NIVEA proizvodima.

NIVEA brine za obitelj

Obitelji diljem svijeta već preko 100 godina vjeruju našim proizvodima. Tako je NIVEA postala pravi obiteljski član u mnogim domovima. Briga za obitelj je za nas nešto potpuno prirodno.

NIVEA svojom pomoći obiteljima stvara okolinu s razvijenim osjećajem za odgovornost i pripadnost. Budući da su obitelji odraz društva, poticanje tih vrijednosti jače pojedince, lokalne zajednice i društvo u najširem smislu riječi.

NIVEA potiče održive projekte na specifičnim područjima koji odražavaju društveno važne probleme diljem svijeta. Taj tip potpore ostvarujemo uz pomoć sudjelovanje s lokalnim partnerima i aktivne osobne predanosti naših zaposlenika.

Predanost obiteljima je dio Beiersdorfovog društvenog cilja za 2020. godinu: doseći milijun obitelji i poboljšati njihove živote. Za više informacija posjetite stranicu Our Commitment Report.


Neka odrastanje bude dječja igra

Projekt društvene odgovornosti tvrtke Beiersdorf Hrvatska kojim se pruža podrška obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala. Pokrenut je 2014. u sklopu NIVEA globalne inicijative "NIVEA - stalo nam je do obitelji" u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske.

NIVEA je 2014. pokrenula projekt društvene odgovornosti “Neka odrastanje bude dječja igra” kako bi naglasila važnost igre za dječji razvoj i dala svoj doprinos u stvaranju boljih uvjeta za odrastanje djece i mladih diljem Hrvatske. Projekt je dio globalne inicijative "NIVEA - stalo nam je do obitelji" kojom NIVEA pruža podršku obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala.

2014. - NIVEA se novčanom donacijom priključila Savezu DND u provođenju programa opremanja lokalnih prostora Društva naša djeca u kojima djeca i volonteri provode svoje slobodno vrijeme. Deset prijavljenih DND-a dobilo je vrijednu donaciju zahvaljujući kojoj su uredili i opremili svoje prostore.

2015. godine NIVEA i Savez DND proveli su u sklopu projekta program edukacije volontera koji djeluju u 96 Društava Naša djeca iz cijele Hrvatske i organizirali radionice za roditelje na temu poticanja dječje kreativnosti i razvoja kroz igru. Na edukacijama i radionicama poseban naglasak stavljen je na popularne igre djece Europe.

2016. za temu projekta odabrana je – igračka – ključni dodatak djeci u igri. Igračke su iznimno važne za psiho-fizički razvoj djeteta, stjecanje socijalnih vještina, sklapanje prijateljstava i stvaranje različitih međusobnih odnosa.

2017. godine projekt je obilježila tema pripovijedanje, a kako bi što većem broju djece omogućili sudjelovanje osmislili smo Bajkaonice – carstva pripovijedanja. Educirali smo 26 volontera iz 15 Društava naša djeca koji su kroz Bajkaonice prenosili znanja i zajedno s djecom stvarali nove priče, a zatim ste vi glasovanjem izabrali pobjedničku priču „Leopard i dječak“. Kako bi priču „Leopard i dječak“ približili što većem broju djece i roditelja NIVEA je prema predlošku izradila prekrasnu slikovnicu.

bajkaonica-2018

2018. godine obilježili smo petu godišnjicu održavanja projekta i nastavili s temom pripovijedanja! Uključili smo iz 21 Društvo naša djeca koji su kroz Bajkaonice prenosili vještine pripovijedanja i zajedno s djecom stvarali neke nove priče na temu bajke „Ružno pače“. Zatim ste vi svojim glasovima uz stručni žiri odabrali pobjedničku priču kreativnog natječaja, a potom je naš ambasador projekta, Zijah Sokolović, tu istu pobjedničku priču interpretirao djeci na Bajkaonicama u pet osnovnih škola diljem Hrvatske. S idejom da se potiče kultura čitanja i pripovijedanja u sklopu projekta izdano je limitirano izdanje ilustrirane slikovnice „Bajkaonicom po svijetu“ s izborom od dvanaest nikad ispričanih priča iz usmenog stvaralaštva za djecu

bajkaonica-2019

2019. godine NIVEA i Savez DND nastavljaju s programom Bajkaonica koja će po prvi puta doći u mjesta na Jadranu gdje ćemo educirati volontere-pripovjedače, opremiti mobilne kutiće za daljnje održavanje programa Bajkaonica, a Zijah Sokolović održat će Bajkaonice s djecom u osnovnim školama na Malom Lošinju, Cresu, Omišu, Šibeniku i Dubrovniku.
Priključite nam se u svijetu mašte na Bajkaonicama koje će se održavati u listopadu i studenom diljem Hrvatske i zajedno s nama uživajte u čarima pripovijedanja!

Također, u sklopu nagradnog natječaja ćemo svaki tjedan čak 3 sretnika razveseliti NIVEA poklon paketima! Kako do njih? Odgovorite na nagradno pitanje:

Koja vam je omiljena bajka iz djetinjstva?