Dezodorans: pouzdana zaštita


Tjelesni napor, stres ili vrućina - znojenje je normalna reackija uz pomoć koje naše tijelo regulira svoju temperaturu.  Znojenje može brzo uzrokovati neugodne mirise i pretjeranu vlažnost, pogotovo ispod pazuha. NIVEA dezodoransi neutraliziraju neugodne mirise i pružaju ugodan osjećaj svježine tijekom cijelog dana, dok antiperspiranti u potpunosti zaustavljaju znojenje.


Dezodorans ili antiperspirant?


Koja je razlika između dezodoransa i antiperspiranta? Proizvod koji samo sprječava neugodne tjelesne mirise zove se dezodorans, uništava bakterije ili sprječava njihovo razmnožavanje. Dezodorans neugodne tjelesne mirise prekriva ugodnim mirisnim notama i idealan je za ljude koji se znoje previše ili ne žele utjecati na količinu znojenja svog tijela. Držite se proizvoda bez aluminijskih soli? NIVEA dezodoransi garantirano ne sadrže aluminijske soli! Ako se pretjerano znojite i želite smanjiti  proizvodnju znoja, savjetujemo vam antiperspirant. Učinkovito zaustavlja proizvodnju znoja ispod pazuha i tako odlaže nastajanje neugodnih tjelesnih mirisa i mokrih mrlja na odjeći. Dezodoransi i antiperspiranti su najučinkovitiji kada se nanose na čistu kožu. Kako biste osjećaj svježine i čistoće zadržali tijekom dana, najbolje je da proizvod nanesete ujutro, odmah nakon tuširanja.


Dezodorans za sve prigode: sprej, roll-on i stik


Sprej, roll-on ili stik – koji tip dezodoransa preferirate? Muškarci preferiraju dezodorans u spreju, dok je roll-on dezodorans posebno popularan među ženama. Dezodorans u spreju pruža osjećaj posebne svježine. Nježno počiva na koži i održava vaše pazuhe praktično suhima tako da se gotovo odmah možete odjenuti. Higijenska aplikacija i svjež miris su također neke od prednosti korištenja dezodoransa u spreju. Za optimalnu učinkovitost, dezodorans prvo dobro protresite. Inače, NIVEA dezodoransi u spreju dolaze i u praktičnom mini formatu - ponesite svježinu sa sobom! Roll-on dezodorans ima pokretnu kuglicu koja omogućuje optimalno doziranje. Roll-on dezodoransi vrlo su nježni prema koži i stoga primjereni za osjetljive pazuhe. Ako želite izbjeći mrlje od dezodoransa na svojoj odjeći, odaberite dezodorans s posebnim sastojcima koji sprječavaju pojavu bijelih tragova na tamnoj odjeći ili žutih mrlja na svijetlim tkaninama.