ODRŽIVO PALMINO ULJE KOJIM SE SLUŽI NIVEA

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

ODRŽIVO PALMINO ULJE KOJIM SE SLUŽI NIVEA

Mnogi sastojci prirodnog podrijetla u proizvodima za njegu kože dobivaju se iz palmina ulja (ulja palminih koštica). Zbog velikog prinosa palme i jedinstvenih svojstava koja ima kao sirovina za kozmetičke proizvode, potražnja za njom stalno raste. Nažalost, uzgoj palme često se povezuje s krčenjem šuma i drugim neodrživim poljoprivrednim praksama. S obzirom na to da šume prirodno i učinkovito pohranjuju CO2, njihovo kontinuirano uništenje uvelike pridonosi klimatskim promjenama – problemu koji shvaćamo ozbiljno. NIVEA nastoji poštovati prirodu. Uvjereni smo da se palmino ulje (ulje palminih koštica) mora održivo nabavljati kako bi se prašume zaštitile od krčenja.

Zašto se NIVEA služi sastojcima na osnovi palmina ulja (ulja palminih koštica)?

Materijali koji se dobivaju iz palmina ulja (ulja palminih koštica) biljnog su podrijetla i stoga obnovljivi te se mogu svrstati u materijale prirodnog podrijetla. Upotreba ovih materijala stoga može predstavljati važan odmak od ekonomije koja se temelji na fosilnim gorivima i korak prema održivijoj budućnosti.
Unatoč opravdanoj kontroverzi povezanoj s dobivanjem palmina ulja, stručnjaci i nevladine udruge slažu se da zamjena palmina ulja (ulja palminih koštica) drugim biljnim uljem nije opravdano rješenje. Druge bi kulture zahtijevale znatno veću površinu za uzgoj i, općenito, ovaj bi pristup bio manje održiv.
NIVEA je uključena u održivu transformaciju industrije palmina ulja, koja osuđuje krčenje šuma, promiče ekološku poljoprivredu, poštuje bioraznolikost i brine se za prihode malih poljoprivrednika.

Kako NIVEA podržava održivu proizvodnju palmina ulja?

Najprije dobre vijesti: od kraja 2020. 100 posto sastojaka na osnovi palmina ulja (ulja palminih koštica) kojima se služi NIVEA potvrđeno je održivo. Služimo se isključivo održivo nabavljenim materijalima na osnovi palmina ulja (ulja palminih koštica), prema modelu bilance mase kako je definiran na Okruglom stolu za održivo palmino ulje (RSPO).
Beiersdorf, matično društvo u čijem sastavu posluje NIVEA, aktivni je član Okruglog stola za održivo palmino ulje (RSPO) i pomogao je pokrenuti dodatnu nacionalnu i međunarodnu međusektorsku suradnju. Zajednički su ciljevi ovih skupina povećanje transparentnosti u industriji palmina ulja i promicanje njezine održive transformacije.

Transparentnost je ključ za učinkovit i održiv plan za industriju palmina ulja. Zato usko surađujemo s našim dobavljačima kako bismo pratili sirovine kojima se služimo natrag do njihovih izvora. Znatno smo povećali transparentnost našeg lanca nabave palmina ulja, što znači da znamo podrijetlo 92 posto ukupne kupljene količine sirovina na osnovi palmina ulja (ulja palminih koštica).
Zajedno s lokalnim partnerima, Beiersdorf, matično društvo u čijem sastavu posluje NIVEA, surađuje s malim poljoprivrednicima na terenu, promiče uzgoj bez daljnjeg krčenja šuma i pridonosi poboljšanju životnog standarda i gospodarske situacije lokalnih zajednica. Zahvaljujući našem radu u indonezijskoj provinciji Zapadnog Kalimantana, ne samo da izravno podržavamo 240 malih poljoprivrednika već i dodatna tri lokalna naselja s oko 4.500 stanovnika također imaju koristi od našeg projekta.

Napredak koji je prepoznao Projekt otkrivanja ugljika (CDP)

Naš je trud već prepoznat: Beiersdorf, matično društvo u čijem sastavu posluje NIVEA, svake godine sudjeluje u Projektu otkrivanja ugljika (CDP). Ova međunarodna neprofitna organizacija ocjenjuje rezultate u upravljanju i izvještavanju o ključnim temama zaštite okoliša, uključujući upravljanje šumama.
Zahvaljujući našem cjelokupnom doprinosu održivoj industriji palmina ulja, uspjeli smo u 2020. osigurati ocjenu „A-”.

One Skin. One Planet. One Care.

Želimo biti 100 posto transparentni i odgovoriti na sva pitanja koja imate o održivosti koju zagovara NIVEA. Ako niste uspjeli pronaći sve odgovore koje ste tražili na ovim stranicama ili želite podrobnije informacije, pišite nam i s veseljem ćemo Vam odgovoriti.