POŠTOVANJE PREMA ŽIVOTINJAMA

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

POŠTOVANJE PREMA ŽIVOTINJAMA

NIVEA vjeruje da briga za planet uključuje i poštovanje prema životinjama s kojima ga dijelimo. Iako se mnogi ljudi s time slažu, još postoje dvojbe oko toga što zapravo znači njega kože bez okrutnosti prema životinjama. NIVEA želi biti transparentna o tome kako brine za dobrobit životinja: imamo jasan stav protiv ispitivanja proizvoda na životinjama i nudimo velik izbor veganskih proizvoda za njegu kože, koji su 100 posto bez sastojaka životinjskog podrijetla. Također nastojimo zaštititi ekosustave koji imaju osobito veliku i jedinstvenu biološku raznolikost.

Stav koji NIVEA ima prema ispitivanju na životinjama

NIVEA smatra da je ispitivanje na životinjama nepotrebno za dokazivanje učinkovitosti i podnošljivosti njezinih kozmetičkih proizvoda za vašu kožu. S više od 35 godina iskustva, među globalnim je predvodnicima u razvoju i primjeni alternativnih metoda ispitivanja. Još 1992. naši istraživači za kožu razvili su jedan od prvih u svijetu službeno odobrenih testova bez ispitivanja na životinjama.
NIVEA nastoji ukinuti ispitivanja kozmetičkih proizvoda na životinjama diljem svijeta. Zato podržavamo različite međunarodne radne skupine, primjerice, dijeljenjem svojih znanstvenih otkrića. Također pokušavamo uvjeriti vlasti u Kini i drugim dijelovima svijeta koje još uvijek zahtijevaju ispitivanja određenih kozmetičkih proizvoda na životinjama da je to nepotrebno i potičemo ih da službeno odobre alternative ispitivanju na životinjama.

poštujemo životinje

Zašto NIVEA ne oglašava da njezini proizvodi „nisu ispitani na životinjama” ili da predstavljaju „njegu kože bez okrutnosti prema životinjama”?

Ispitivanje kozmetičkih proizvoda na životinjama zabranjeno je u EU još od 2004. – a ispitivanje svih sastojaka u takvim proizvodima od 2013. NIVEA pozdravlja i svesrdno poštuje ovu ključnu točku koja vodi prema proizvodima za etičnu njegu kože. U tom smislu nijedan od kozmetičkih proizvoda za njegu kože dostupnih u EU „nije ispitan na životinjama”. Međutim, oglašavanje zakonske činjenice ne odražava cilj vjerodostojne i transparentne komunikacije koji NIVEA zagovara.

aloe

Što je veganska kozmetika?

Pojam „veganska kozmetika” odnosi se na proizvode za njegu kože, šminku i ostale proizvode kao što su proizvodi za čišćenje lica i tijela, koji ne sadrže sastojke životinjskog podrijetla. Mnogo je sastojaka koji se dobivaju od životinjskih proizvoda, primjerice voska, meda ili mlijeka. Kada se dobivaju odgovorno, ovi su sastojci obnovljiva rješenja, koja ne samo da su nježna za vašu kožu već i za životinje koje ih proizvode.
Istovremeno, neki se sastojci mogu dobiti od nusproizvoda iz uzgoja stoke za proizvodnju hrane. U tom kontekstu postupanje prema životinjama zabrinjava mnoge potrošače. Ono je povezano sa štetnim učinkom na okoliš, primjerice, krčenjem šuma za nove pašnjake. Budući da stočarstvo velikih razmjera znatno utječe na klimatske promjene, NIVEA ova pitanja shvaća vrlo ozbiljno.
Za mnoge ljude sastojci životinjskog podrijetla ne odražavaju vrijednosti života u skladu sa životinjama. Zato traže zamjenske proizvode, kao što su veganski proizvodi za njegu kože i proizvodi biljnog podrijetla.

Kako NIVEA pridonosi zaštiti bioraznolikosti?

NIVEA osjeća da je odgovornost zaštite našeg prekrasnog planeta na nama jer ovo nije samo naš dom već je dom i milijunima životinjskih vrsta koje se oslanjaju na uravnotežene ekosustave, kao što su šume, rijeke i savane.
Osim što se brine za nabavljanje sastojaka biljnog podrijetla u skladu s prirodom, Beiersdorf, matično društvo u čijem sastavu posluje NIVEA, također nastoji zaštititi ekosustave s osobito velikom i jedinstvenom biološkom raznolikošću.
Naša prva inicijativa za spas ekosustava smještena je na otoku Borneo u Maleziji. Surađujemo s lokalnim partnerima kako bismo zaštitili prirodna staništa divljih životinja u Tabinu jer je ova regija dom mnogim rijetkim vrstama. Cilj koji namjeravamo ostvariti u sljedećih pet godina uključuje stabilizaciju populacije ugroženih vrsta, poput rijetkog patuljastog slona s Bornea i orangutana.
Da bismo ostvarili ovaj cilj, nastavit ćemo promicati održivu proizvodnju palmina ulja i zaustaviti krčenje šuma. Do 2025. svi uzgajivači uljne palme i ukupno područje od 20.000 hektara u ovoj regiji dobit će certifikat prema svjetski priznatoj normi organizacije Okruglog stola za održivo palmino ulje (RSPO).