Držanje za ruke u polju.

Naša filozofija & Ciljevi održivosti

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

Kao vodeći brand za njegu kože s više od 100 godina iskustva, svjesni smo izazova s kojim smo suočeni. NIVEA proizvode možete pronaći u gotovo svakom kućanstvu jer nudimo vrhunsku njegu kože koja je dostupna svima. Počašćeni smo povjerenjem koje nam poklanjate. Želimo opravdati to povjerenje tako da vam približimo NIVEA proizvode na najodrživiji način. Jednako smo zabrinuti kao i vi zbog izazova zaštite okoliša koji su pred nama. Neki od njih su vidljivi, poput onečišćenja našeg planeta zbog prekomjerne količine plastičnog otpada, dok su drugi nevidljivi, poput stakleničkih plinova, glavnog uzroka klimatskih promjena koje su posljedica ljudskog djelovanja. 
NIVEA je odlučna dati svoj doprinos u rješavanju ovih izazova jer se želi pobrinuti da naš plavi planet bude prekrasan dom generacijama koje tek dolaze.

One Skin. One Planet. One Care.

Koža je u središtu svega što NIVEA radi. Vjerujemo da pomažući biologiji kože možemo ostvariti cilj prekrasne, zdrave kože, prirodnu ljepotu za sve tipove i boje kože. Koža je naša izravna poveznica s okolišem: dodirom nas povezuje s dragim osobama i omogućuje nam da osjetimo prirodu, da nas osvježi kiša i vjetar, i ugrije sunce.
Imamo samo jedan planet. On je naš dom i oslanjamo se na njegovo zdravlje koliko i na zdravlje svoje kože. No naš planet više nije u ravnoteži i njegova prirodna ljepota blijedi zbog prekomjerne potrošnje prirodnih resursa i onečišćenja okoliša. Borba protiv klimatskih promjena najvažniji je izazov u zaštiti okoliša s kojim se danas suočavamo.
NIVEA ne želi da pristajete na kompromis. Obvezujemo se proširiti našu njegu vaše kože na zaštitu i očuvanje našeg planeta. Transformirajući svoje proizvode, smanjujući njihov otisak CO2 i zapravo mijenjajući način na koji poslujemo, želimo vam pomoći da se istovremeno brinete za svoju kožu i naš planet. Ovo je putovanje i još nije završilo. No NIVEA je odlučna njegovati više od vaše kože.

Ciljevi održivosti koje je odabrala NIVEA

Kao vodeći brand za njegu kože, održivije djelovanje ključno je ako želimo ostvariti pozitivan učinak na planet. Trebali bismo biti svjesniji važnosti zaštite i održavanja našeg prekrasnog planeta. Bit će potrebno uložiti velik napor kako bismo suzbili dosadašnje i buduće razorne učinke klimatskih promjena i onečišćenja. Saznajte više o ciljevima održivosti koje je odabrala NIVEA:

Borba protiv klimatskih promjena: ulažemo veliki napor u razvoj najboljih mogućih proizvoda za njegu kože i pritom uvijek vodimo računa o tome kako možemo smanjiti svoje emisije CO2 i uštedjeti energiju duž našeg cjelokupnog lanca vrijednosti.

 • Apsolutno smanjenje ukupnih emisija lanca vrijednosti za 30 % do 2025.
 • Klimatski neutralno poslovanje do 2030.
 • Klimatski-neutralizirani proizvodi

Ekološki prihvatljive formule: primjenom ekološki prihvatljivih i biorazgradivih zamjenskih sirovina nastojimo poboljšati usklađenost našeg cjelokupnog portfelja s okolišem.

 • NIVEA proizvodi su 100 % bez mikroplastike od kraja 2021.
 • Naše formule u EU sadržavaju isključivo biorazgradive polimere do kraja 2025.

Održiva plastična ambalaža i smanjenje količine otpada: vodeći se načelima kružne ekonomije, NIVEA ima misiju odgovorno upotrebljavati plastiku u ambalaži svojih proizvoda. Naš je pristup jednostavan: smanjujemo upotrebu plastike kada je god to moguće, recikliramo je koliko je god to moguće, zamjenjujemo je kada to ima smisla i ohrabrujemo kupce naših proizvoda da ambalažu ponovno upotrebljavaju.

 • 100 % ambalaže moguće je ponovno napuniti, upotrijebiti ili reciklirati do 2025.
 • Smanjenje čiste plastike na fosilnoj osnovi za 50 % do 2025.
 • 30 % recikliranih materijala u plastičnoj ambalaži do 2025.
 • Smanjenje otpada u proizvodnim pogonima za 30 % do 2025.
 • 0 % proizvodnog otpada završava na odlagalištima

Odgovorna nabava: NIVEA se nastoji prema prirodi ophoditi s poštovanjem. Naši ciljevi stoga uključuju doprinos ekološkoj poljoprivredi, sprječavanje krčenja šuma i brigu za zajednice i regije u kojima rastu sirovine za naše sastojke.

 • Svi su sastojci iz održivih izvora do 2025.
 • Glavne sirovine stižu iz izvora bez krčenja šuma do 2025.
 • 100 % našeg palmina ulja (ulja palminih koštica) dobiva se na održiv način od kraja 2020.
 • 100 % naših sklopivih kutija ima certifikat FSC od 2019.

Smanjenje potrošnje vode: kao proizvođač proizvoda za njegu kože, svjesni smo velike odgovornosti koju imamo i smanjenje potrošnje vode predstavlja glavni dio našeg pristupa održivosti.

 • Potrošnja vode po proizvedenom proizvodu smanjena je za 25 % do 2025.