ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

ODRŽIVA PAPIRNATA AMBALAŽA

NIVEA upotrebljava papir i karton kao prirodne materijale za ambalažu mnogih proizvoda. Nastojimo se prema prirodi ophoditi s poštovanjem koje zaslužuje. Stoga smatramo da se materijali na osnovi drva, kao što su papir i karton, moraju održivo nabavljati da bi se šume zaštitile od krčenja. Budući da šume pohranjuju CO2 na prirodan i učinkovit način, kontinuirano uništavanje šuma jedan je od glavnih uzročnika klimatskih promjena. Ovaj problem shvaćamo vrlo ozbiljno.

Izradili smo politiku „Održivog papira i kartona”, s ciljem da se prebacimo na 100 % održive papirne i kartonske materijale diljem svijeta. Ova smjernica zahtijeva upotrebu recikliranog papira i kartona ili papira i kartona s certifikatom FSC („Forest Stewardship Council”). Certifikatom FSC osigurava se da materijali na osnovi drva dolaze iz šuma čije je gospodarenje odgovorno i koje pridonose zaštiti okoliša, društvu i gospodarstvu.

Već smo ostvarili velik napredak i već od 2019. 100 posto naših sklopivih kutija proizvedeno je upotrebom materijala s certifikatom FSC. Sada intenzivno radimo na tome da se prebacimo s drugih papirnatih materijala na papir s certifikatom FSC ili reciklirani papir.

holding hands

day cream

NIVEA Naturally Good dnevna krema kamilica

OrganicAloeVeraRadianceDayCare

NIVEA Naturally Good dnevna krema aloe vera

One Skin. One Planet. One Care.

Želimo biti 100 posto transparentni i odgovoriti na sva pitanja koja imate o održivosti koju zagovara NIVEA. Ako niste uspjeli pronaći odgovore koje ste tražili na ovim stranicama ili želite podrobnije informacije, pišite nam i s veseljem ćemo Vam odgovoriti.