ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

ODRŽIVA PAPIRNATA AMBALAŽA

NIVEA upotrebljava papir i karton kao prirodne materijale za ambalažu mnogih proizvoda. Nastojimo se prema prirodi ophoditi s poštovanjem koje zaslužuje. Stoga smatramo da se materijali na osnovi drva, kao što su papir i karton, moraju održivo nabavljati da bi se šume zaštitile od krčenja. Budući da šume pohranjuju CO2 na prirodan i učinkovit način, kontinuirano uništavanje šuma jedan je od glavnih uzročnika klimatskih promjena. Ovaj problem shvaćamo vrlo ozbiljno.

Izradili smo politiku „Održivog papira i kartona”, s ciljem da se prebacimo na 100 % održive papirne i kartonske materijale diljem svijeta. Ova smjernica zahtijeva upotrebu recikliranog papira i kartona ili papira i kartona s certifikatom FSC („Forest Stewardship Council”). Certifikatom FSC osigurava se da materijali na osnovi drva dolaze iz šuma čije je gospodarenje odgovorno i koje pridonose zaštiti okoliša, društvu i gospodarstvu.

Već smo ostvarili velik napredak i već od 2019. 100 posto naših sklopivih kutija proizvedeno je upotrebom materijala s certifikatom FSC. Sada intenzivno radimo na tome da se prebacimo s drugih papirnatih materijala na papir s certifikatom FSC ili reciklirani papir.

holding hands
day cream

NIVEA Naturally Good dnevna krema kamilica

OrganicAloeVeraRadianceDayCare

NIVEA Naturally Good dnevna krema aloe vera