Odgovornost prema okolišu

Za nas briga nije samo ključan element poslovanja, već i ključna vrijednost. Stoga jednom od svojih odgovornosti smatramo brigu za ljude i okoliš.

Odgovornost prema okolišu

Za nas briga nije samo ključan element poslovanja, već i ključna vrijednost. Stoga jednom od svojih odgovornosti smatramo brigu za ljude i okoliš.

NAŠ PUT PREMA ODRŽIVOSTI

NIVEA je sinonim za povjerenje i kvalitetu. Kontinuirano radimo na smanjivanju utjecaja naših proizvoda na okoliš. Budući da nam je briga prioritet, sva naša djelovanja usredotočena su na dobrobit ljudi.

Sastojci najviše kvalitete za proizvode najviše kvalitete

Neke od surovina koje koristimo u svojim proizvodima dostupne su u ograničenim količinama i nema jamstva da će biti dostupne u budućnosti. Zato podržavamo održivu dobavu surovina i konstantno razvijamo alternativna rješenja koja udovoljavaju našim visokim standardima kakvoće.
Beiersdorf istražuje održive metode dobivanja palminog ulja.

Na putu do održivog palminog ulja

NIVEA u proizvodnji ne upotrebljava palmino ulje, no neki naši proizvodi sadrže sastojke poput emulgatora, što je posve uobičajeno u kozmetičkoj industriji. Te sastojke dobivamo iz mineralnih i biljnih ulja kao što su kokosovo ulje i ulje iz sjemenki uljane repice, ili pak palmino ulje i ulje iz palminih koščica. Kao članovi organizacije Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) potičemo održive načine pridobivanja palminog ulja. Naš cilj je osigurati da do 2015. godine svi naši dobavitelji surovina upotrebljavaju održivo i certificirano palmino ulje i ulje iz palminih koščica. Kako bismo to postigli, blisko surađujemo sa svojim dobaviteljima.

Posjetite našu stranicu s proizvodima i kliknite na željeni proizvod kako biste vidjeli detaljan popis sastojaka.

Alternative testiranju proizvoda na životinjama

U EU su životinjska testiranja kozmetičkih proizvoda zabranjena od 2004. godine, a za sve sastojke u tim proizvodima od 2013. godine. No Beiersdorf je i davno prije tih mjera ukinuo životinjska testiranja kad god je to bilo moguće. Uvjereni smo da testiranje na životinjama nije potrebno kako bismo potvrdili učinkovitost i sigurnost upotrebe NIVEA proizvoda.
Već preko 20 godina radimo na razvoju takozvanih "in vitro" alternativa životinjskom testiranju.
Neovisno o navedenim zabranama, razvoj i odobravanje alternativnih metoda testiranja su za Beiersdorf iznimno važni. Već preko 20 godina tijesno surađujemo sa stručnim odborima i udruženjima kako bismo razvili in vitro alternative životinjskom testiranju. U tom području smo jedno od vodećih i najuvaženijih istraživačkih poduzeća na svijetu. Aktivno se zauzimamo za zakonodavne promjene diljem svijeta koje bi osigurale upotrebu alternativnih metoda testiranja. Osim toga, pružamo financijsku podršku znanstvenim projektima koji se bave uvođenju alternativnih metoda testiranja u zemlje gdje ona još nisu dostupna.

Manje otpada, ista kvaliteta

Gotovo 100% reciklirajuće ambalaže

Kontinuirano radimo na poboljšavanju svojih proizvoda i ambalaža. Neovisno o tome, koristimo li plastiku, staklo, metal, karton ili papir, trudimo se smanjiti količinu upotrijebljenih materijala, a istovremeno očuvati kvalitetu. Naš veliki uspjeh: danas je gotovo 100% naših proizvoda spremno za reciklažu. Jedna od uspješnih priča o recikliciranju je razvoj NIVEA losiona za tijelo. Nadalje, konstantan razvoj ambalaže omogućuje nam ogromne uštede. Još jedan način reduciranja otpada su naši proizvodi predviđeni za ponovno punjenje, kao što je recimo dispenzer sapuna. NIVEA Creme gel za tuširanje zapakiran na taj način omogućuje čak 75% manje otpada!

Konstantno radimo na smanjivanju potrošnje vode i energije - kako u proizvodnom, tako i u distribucijskom procesu.
Gotovo 100% recicklirajuća ambalaža

Potrošnja

Naše ambalaže su gotovo 100% reciklirajuće.
Gotovo 100% recicklirajuća ambalaža

Reciklaža

Novi dizajn ambalaže omogućio nam je da na jednu paletu položimo veći broj proizvoda. Na taj način ćemo CO2 emisije smanjiti za 585 tona godišnje.
Gotovo 100% recicklirajuća ambalaža

Transport

Volumen svojih ambalaža smanjili smo za 15% i time uštedili više od 350 tona plastike godišnje.
Gotovo 100% recicklirajuća ambalaža

Pakiranje

TVOJ UTJECAJ NA NAŠ PLANET

Kakav trag na planet ostavlja Vaš život?

Riješite naš interaktivan kviz i otkrijte kakav utjecaj Vaše svakodnevne aktivnosti imaju na planet te što možete učiniti kako biste ga umanjili.