NIVEA SUN proizvodi za zaštitu od sunca

Oštećena kosa

Moćna njega oštećene kose

Dugoročna zaštita oštećene kose

Svakodnevno pranje, feniranje i ravnanje kosu izlažu stresu i oštećenjima, pa ona postaje slamasta, nepodatna i bez sjaja. No slaba i umorna kosa nisu razlog za očaj! Prava njega, odlični proizvodi i savjeti za oblikovanje udahnut će novi život oštećenoj kosi.

Zaštitite kosu

Svakodnevno pranje, feniranje i ravnanje kosu izlažu stresu i oštećenjima, pa ona postaje slamasta, nepodatna i bez sjaja. No slaba i umorna kosa nisu razlog za očaj! Prava njega, odlični proizvodi i savjeti za oblikovanje udahnut će novi život oštećenoj kosi.

Suha i oštećena kosa?

Oštećena kosa nastaje zbog štetnih vanjskih utjecaja: bojanje, trajne, figaro i izlaganje suncu ili kloru dugoročno predstavljaju veliki stres za kosu. Vrhovi duge kose stari su 2-4 godina i prošli su puno toga. Zato vam trebaju bogati regeneratori i maske za kosu koje obnavljaju potrebne zalihe vlažnosti i pružaju hidrataciju vašoj kosi.

Oštećena kosa - kako ju prepoznati? 

Suha i oštećena kosa lako se prepoznaje već na dodir: zdrava kosa je glatka i svilenkasta, dok je oštećena kosa grublja pod prstima.

Provučete li prste kroz kosu i osjetite otpor i kad je kosa suha i kad je mokra, vaša kosa je oštećena. Tretirajte ju nježno i oprezno, pogotovo kad je mokra. Mokre vlasi raščešljajte uz pomoć češlja sa širokim zupcima i uvijek koristite regenerator kako bi raščešljavanje bilo još jednostavnije.

Oštećena kosa treba i zaštitu od feniranja: držite fen na sigurnoj udaljenosti i izbjegavajte grube poteze četkom. Najbolje je koristiti široku četku i lagano fenirati kosu preko nje. Fen uvijek obrnite u smjeru vrhova kako bi zatvorili vlasi i tako im pružili sjaj.

Savjeti za njegu oštećene kose

  • Koristite proizvode posebno prilagođene vašoj kosi. Posebni šamponi za oštećenu kosu kao što je NIVEA Long Care & Repair šampon sadrže njegujuće sastojke poput pantenola i keratina. Oni pomažu obnoviti kosu.
  • Proširite svoju rutinu: regenerator za oštećenu kosu štiti strukturu vlasi nakon pranja i daje joj zdravi sjaj. Njegujuća maska za kosu jednom tjedno također je odličan izbor.
  • Priuštite kosi odmor od oblikovanja, posebice ako često koristite figaro ili peglu za kosu. NIVEA proizvodi za oblikovanje ne opterećuju kosu, ali vrućina ju može oštetiti. Uostalom, prekrasne kovrče možete dobiti i nošenjem pletenica tijekom noći.

Oštećena kosa

Promjene su začin života! Mijenjajte frizuru svaki dan - tako kosa neće trpjeti stres radi toga što je stalno u istom položaju.

Ciljajte visoko: frizure za oštećenu kosu

Oštećena kosa nema sjaj niti svilenkastu glatkoću - podignute frizure priskaču u pomoć kad vaša koša ima loš dan. Osim toga, podignute frizure predstavljaju odmor od pegle za kosu i figara, što znači da ju štitite od nepotrebnih oštećenja.

Savjeti za oblikovanje oštećene kose

  • Kad god pletete kosu, ne koristite jeftine gumice za kosu. One uzrokuju pucanje kose i ispucale vrhove. Radije odaberite spiralne gumice za kosu koje pomalo nalikuju na stare telefonske kablove, i omotajte ih nježno oko kose. Mali savjet: nakon skidanja, ovaj tip gumica za kosu jedva da ostavlja ikakve tragove nošenja.
  • Zaštitite vlasište i kosu tako da ne vežete kosu prečvrsto. 
  • Kako bi ju zagladili, suhoj ili mokroj kosi dodajte malu količinu ulja. Prirodna ulja kokosa ili badema su odličan, ako ne i bolji izbor od ulja dostupnih u drogerijama.

Sprej za kosu čak i ako je kosa oštećena?

Podignute frizure moraju odoljeti vjetru i vremenu – zato je sprej za kosu neizostavan. Ali nije li sprej za kosu neprikladan za oštećenu kosu?
Općenito, sprej za kosu ne oštećuje kosu, ali morate ga koristiti u pravoj količini i na pravom mjestu. Inače će kosa izgledati ljepljivo i mat.
Također, ne koristite previše spreja u kombinaciji s figarom ili peglom za kosu: već par kratkih špricanja je sasvim dovoljno za završetak frizure.