BRIJANJE BEZ UPALE KOŽE I PRIŠTIĆA

Njegujuće brijanje za glatke noge

Naviknite kožu na redovito brijanje nogu i pazuha uz naše savjete i trikove. Tako ćete izbjeći upale kože i prištiće.

BRIJANJE NOGU, PAZUHA I BIKINI ZONE BEZ IRITACIJA

Osjećaj svilenkasto glatkih nogu jednostavno je božanstven. Nažalost, tu radost znaju pokvariti iritacije kože, upale uslijed brijanja i prištići. Kako se ubuduće ne biste susretali s takvim nelagodama, pripremili smo vam brojne korisne savjete i trikove za brijanje bikini zone, nogu i pazuha.

Njega kože prije i poslije brijanja

Brijanje nogu, pazuha i bikini zone test je opterećenja za vašu kožu. Mikroozljede je pritom gotovo nemoguće izbjeći, a takve ozljede mogu dovesti do iritacija kože, upala uslijed brijanja i prištića. Kako biste izbjegli takve reakcije, prije brijanja pripazite na sljedeće. Pažljivo odaberite odgovarajući brijač i uvijek koristite britvice za žene. Poželjeno je da upotrijebite i gel za brijanje ili posebnu kremu za tuširanje. Bitan je i smjer brijanja dlačica.

Brijanje u smjeru rasta dlačica

Za posebno glatke noge, noge brijte u smjeru suprotnom od rasta dlačica. Nažalost, takav postupak ne odgovara svim tipovima kože i kao posljedica se javlja crvenilo. Stoga, prvi put brijanje vršite u smjeru rasta dlačica, dakle od koljena prema gležnju. Takvo je brijanje u odnosu na brijanje suprotno od smjera rasta dlačica manje temeljito, no barem se isključuju neželjene nuspojave.

Gel za brijanje: vaš saveznik

Kako bi se vaše noge lakše prilagodile na brijač, upotrijebite NIVEA Sanfte Rasur gel za brijanje koji sadrži umirujuće, hidratantne sastojke za njegu kože prije brijanja. Obilato nanesite gel ili pjenu i pustite da djeluje na koži oko 1 – 2 minute kako bi se dlačice omekšale. Tako pripremljenoj koži brijanje će biti dječja igra.

Piling prije brijanja može pomoći

Ako do sada niste redovito uživali u osvježavajućem učinku pilinga, sada ćete ga sigurno naučiti cijeniti. Stare stanice kože uklanjaju se blagim mehaničkim djelovanjem, čime se naknadno rastućim dlačicama olakšava put prema površini. Tako će urastanje dlačica zauvijek biti iza vas.

Za piling su pogodni posebni proizvodi sa sitnim piling zrncima i dragocjenim sastojcima. Alternativa je i uporaba lufa spužve s kojom se može postići sličan učinak. Za najbolje rezultate piling napravite prije brijanja. Ako je vaša koža iznimno osjetljiva, neka između pilinga i brijanja prođe određeno vrijeme.

Izbjegnite suhoću nogu

Za glatko brijanje se koža i pore omekšavaju toplom vodom što ih čini podatnima. Dlačice se tako mnogo lakše uklanjaju.

Međutim, topla voda može rezultirati isušivanjem kože, zato je nakon brijanja obavezno hidratizirajte i umirite. Odaberite što nježniji proizvod, kao što je NIVEA Aloe & Hydration losion za tijelo. Na taj način spriječit ćete svrbež, a koža će ponovno postati elastična i glatka. Izbjegavajte losione za tijelo koji sadrže puno parfema jer mogu nadražiti kožu.

ŠTO KAD IPAK NASTANU PROBLEMI?

Bez panike - ovdje saznajte što učiniti kad se usprkos svemu pojave iritacije kože i urasle dlačice.

Što je upala uslijed brijanja?

Upala uslijed brijanja javlja se uglavnom kod muškaraca, no može se dogoditi i ženama. Nastaje kad se upale sitne ozljede kože nakon brijanja: posljedice su pojava crvenila, svrbeži ili prištići.

Koliko traje upala uslijed brijanja?

Koliko će upala uslijed brijanja potrajati, nije moguće općenito predvidjeti. Ako je vaša koža osjetljiva, iritacija kože kod vas može potrajati duže nego što će trajati kod kože koja je naviknuta na redovito brijanje bikini zone, pazuha i nogu.

Što mogu učiniti ako dođe do upale uslijed brijanja?

Ako vam se koža upali od brijanja, pričekajte da se crvenilo i upala povuku prije ponovnog brijanja. Pomozite koži da zacijeli uporabom regenerativnih masti.

Trebam li zbog upale kože uslijed brijanja posjetiti liječnika?

Ako upala kože potraje dulje od tjedan dana ili vam se na koži pojave relativno veliki i bolni upaljeni prištevi, preporučuje se posjet liječniku. Koža će vam biti zahvalna!


Upala uslijed brijanja i urasle dlačice?

Ponekad upala uslijed brijanja i urasle dlačice dolaze u paketu. Skraćena dlačica ne raste prema van, već pod kožu i može dovesti do nastanka upaljene kvrge.

 

Kako izbjeći upalu uslijed brijanja?

U većini slučajeva, uzrok upale uslijed brijanja je nedovoljna njega ili izostanak njege nakon brijanja. Stoga svoju kožu na nogama i ispod pazuha nakon brijanja razmazite blagim losionom koji će joj vratiti vlažnost, kao što je NIVEA Aloe & Hydration losion za tijelo.

Ako ništa više ne pomaže…

Ako nadražaji kože i upale uslijed brijanja potraju dulje i ako se ni nakon naših savjeta ne poprave, posjetite dermatologa. On će vam sa sigurnošću reći što je uzrokovalo vašu reakciju. Ako ste u nedoumici, obustavite sve metode uklanjanja dlačica i dajte svojoj koži dovoljno vremena za oporavak. U međuvremenu kožu njegujte jednim od NIVEA mlijeka za tijelo sa serumom za intenzivnu hidrataciju.