Skin

IRITACIJA VLASIŠTA?

Njegu kose prilagodite svom tipu kose
Različiti tipovi kose zahtijevaju različitu njegu. Osobe s iritacijom vlasišta dobro znaju koliko neželjenih reakcija može izazvati odabir krivog šampona ili previše oblikovanja - sve od svrbeža do peruti. U svakom slučaju, iritacija vlasišta može se zaustaviti uz posebno blagu njegu. Najbolji su hidratizirajući šamponi koji umiruju vlasište i istovremeno pomažu kosi da zadrži priordnu razinu vlažnosti i ulja. Pažljivo ih dozirajte i kosu nikad ne isperite s prevrućom vodom. Radije preskočite feniranje i pustite ju da se osuši sama i pritom izbjegavajte četke s grubim i oštrim čekinjama. Uzrok iritacije vlasišta često leži u prevelikoj vrućini, zato si priuštite pauzu od oblikovanja kose i izbjegavajte preprate za ravnanje ili kovrčanje kose.

Recite zbogom peruti
Iritacija vlasišta posebno je naporna kad je jedan od simptoma perut, čiji najčešći uzrok je gljivično oboljenje. Kako biste se učinkovito riješili tog problema, isprobajte poseban NIVEA šampon protiv peruti koji kosu oslobađa vidljive peruti. Njegova formula ujedno regenerira kosu i vlasištu vraća prirodnu ravnotežu. Sunčanje također može izazvati iritaciju vlasišta. Osobe s tankom i svijetlom kosom stoga moraju uvijek nositi šešir ili se čim više držati hlada. Planirate li dan provesti na plaži, kvalitetna kura za kosu je obavezna za potpunu zaštitu kose. Jednostavno ju nanesite na vlažnu kosu i zatim svežite kosu kako biste ju čim manje izlagali suncu i UV zračenju.

Radije bez silikona
Iritacija vlasišta nestaje tek uz pravilnu i iznimno blagu njegu lišenu štetnih sastojaka. Radije izaberite proizvode koji sadrže njegujuće i visoko kvalitetne sastojke. NIVEA šamponi bez silikona njeguju i štite kosu i vlasište te ne izazivaju neželjene reakcije budući da ne sadrže umjetne sastojke kao što su umjetna bojila, parfem i konzervansi. Ukoliko iritacija vlasišta potraje, obiđite dermatologa. Samo on može utvrditi je li riječ o oboljenju kože, alergiji ili nečem trećem te vam propisati odgovarajući tretman.