nivea-bajkaonica

Izgubljeni sjaj

Braći pačićima se nije svidjelo što je jedan pačić od njih drugačiji, pa su ga odbacili. Protjerani pačić pronalazi prijatelje u cirkusu. Hoće li ostati s njima ili će se vratiti doma?

PRIČA

Jesen je. Tmurno, kišovito i sve je puno blata. Pljas. Gle iznenađenja! Nije sve tako sivo, na našoj farmi izleglo se 9 predivnih malih bijelih pačića. Oh, ispod lišća bio je još jedan, ali potpuno drugačiji od ostalih. Kada se probio kroz lišće svima je pokazao svoje prekrasne zlatne niti. Tako lijep, šepirio se po imanju, hvalio se kako je poseban. Svima je pokazao svoja predivna zlatna krila. To se ostalim pačićima nije svidjelo, te su ga odbacili. Nije mu bilo jasno zašto, pa se uputio prema cesti. Zu-zu, auti su letjeli, ali uspio je skrenuti na veliiiiiku livadu. Tamo je bilo nešto čarobno. Vatra, slon, žirafa, pas, majmuni...oooo... Pače je stiglo u cirkus. Kako li samo doći do vatre, zapitao se?!  Misliii, mislii, ... znam! Popet ću se na stolicu! Tra-ta-rata-rata-ta, tam-pam, ram-pam, pam-pa-ra. Zviz! Ooo ne!
Slomio sam krilo i još prema meni ide oooogromni slon. Pačić se skrio, ali slon je bio sve bliže.


Ne boj se, neću ti ništa - povikao je slon! Podigao ga je sa svojom dugačkom surlom tik do obruča s vatrom. Pačić je bio presretan, imao je novog prijatelja. Nekoliko dana se zadržao u cirkusu, bilo mu je lijepo, ali mu je nedostajala njegova obitelj. Došlo je vrijeme da cirkus krene u drugi grad. Slon, kokoš, majmun, žirafa, pas i majmuni pozvali su pačića da krene na put s njima. Pačiću se ta ideja baš i nije svidjela. Poželio je svoje imanje, veliko dvorište po kojem može trčkarati, jezero u kojem može plivati, braću i sestre s kojima bi se volio igrati. Svi prijatelji iz cirkusa bili su tužni jer su zavoljeli pače, ali pozdravili su se i krenuli na put.

ilustracija-nasice

Kada je svanulo, pače se zaputilo vijugavom cestom kojom je stigao do cirkusa. Hodaoo je, hodaoo, već je bilo na izmaku snaga, tad je ugledao veselo društvo pačića koje skakuće kraj jezera.
Približio im se, a oni su povikali: " Što ćeš ti tu? Makni se!"  Jedan od braće gurnuo ga je u jezero. Zlatno pače bilo je tužno, isplivao je do ruba jezera, te izašao van. Primijetio je da se dogodilo nešto neobično. U vodi se isprala njegova predivna zlatna boja. Njegova krila više nisu bila najljepša, bio je bijel i velik, baš kao i ostali. Kada su ostali labudovi to primijetili, odmah su pohitali k njemu. Woooow, kako si čist, lijep, bijel, baš kao i mi. Zagrlili su ga i svi su se zajedno počeli igrati.

DND NAŠICE

NASICE-DND

Društvo „Naša djeca“ Našice kontinuirano djeluje 65 godina. Volonteri Društva nastoje nesebično ugrađivati svaki svoj slobodni trenutak za boljitak i odgoj djece svoga grada. Kroz Društvo je, od trenutka kada se počelo raditi s djecom, prošlo jako  puno mališana. Cjelokupna djelatnost i rezultati Društva  njegovih članova nisu ostali nezapaženi, o čemu svjedoče mnogobrojna priznanja i nagrade. S velikim zadovoljstvom ističu Zahvalnicu Grada Našica i Nagradu Grada Našica koje su primili na svečanim sjednicama Gradskog vijeća povodom Dana Grada Našica. Ponosni su što su imali prilike i objaviti Monografiju Društva povodom 60 godina djelovanja i biti domaćini Jubilarne 20. Smotre dječjeg stvaralaštva Hrvatske koja se održala u Našicama od 6. do 8. svibnja 2016.

http://www.dnd-nasice.hr/