bijeli-magarac

Bijeli magarac

Bijeli magarac je u potrazi za domom. Druge životinje mu se smiju i rugaju zbog njegove boje, svi osim jednog zeca…

PRIČA

Jednom davno u maloj šumi izgubio se jedan bijeli magarac. Taj magarac je bio jako ružan zbog svoje boje i te su mu se druge životinje smijale i rugale. Nakon nekog vremena više nije mogao slušati ismijavanje drugih životinja pa je otišao kako bi pronašao svoj dom. Magarac je bio tužan i usamljen, tražio je dom posvuda. U potrazi za domom naišao je na skupinu jelena. Pridružio se skupini jelena, ali je vidio da se ne uklapa te je i on njih otišao. Jeleni su se pitali zašto je taj magarac bijele boje i nije kao ostali.
U šumi su svi šaputali o tome kako je taj magarac čudan, samo je mali bijeli zec znao da je poseban kao i on. Odjednom su životinje počele razmišljati zašto je on uopće cijeli bijele boje.
Tužan, bijeli magarac je i dalje lutao livadama i šumom tražeći svoju obitelj. Jednog popodneva mu je vrana s grane starog hrasta rekla da se vrati natrag u šumu k ostalim životinjama jer ga čeka iznenađenje. Bijeli zečić je svim životinjama objasnio da su bijele životinje posebne i najljepše.

cazma-dnd

Kada se magarac vratio u šumu sve su mu se životinje ispričale, zec mu je rekao da je poseban kao i on te da će sada živjeti svi sretno do kraja života.

DND ČAZMA

CAZMA-LOGO

Društvo „Naša djeca“ Čazma osnovano je 2011. godine i unazad proteklih sedam godina aktivno sudjeluje u svim društvenim zbivanjima u gradu Čazma koja okupljaju djecu i u dječjem su interesu. 2018. godine održali su 5. Cvjetni korzo u kojem sudjeluju djeca iz dječjeg vrtića i osnovnih škola, uz veselu proljetnu povorku kroz grad, scenske nastupe, pjesmu i ples. Osim Cvjetnog korza unazad tri godine organiziraju likovni natječaj pod nazivom „Jedan Svijet - jedan cvijet" u kojem je svake godine druga cvjetna tema. U 2018., godini Europske kulturne baštine teme je bila "Šeširi kraljica Ljelja". Sudjeluju u tradicionalnom Super maratonu "Od Kaptola do Kaptola" (Zagreb - Čazma) s Orijentacijskom utrkom. Rado odlaze u prirodu na izlete, pješice i biciklima. Ljetuju u Novom Vinodolskom. Organiziraju humanitarne akcije za bolesnu djecu i djecu iz materijalno ugroženih obitelji. U sklopu DND Čazma aktivno djeluje dramska skupina i održavaju se kreativne radionice. Organiziraju Šminkeraj za djevojčice, zabave pod maskama. Rado se igraju na dječjem igralištu čiju su ogradu obojali te bojom renovirali sprave. Crtaju grafite. Stvaraju predstave i igrokaze. Redoviti su izlagači na Eko sajmu u Čazmi. Veseli su, zaigrani i sretni.

https://www.facebook.com/drustvonasa.djecacazma.7/