Lav Leo i njegov najveći strah

Maleni mišić Teo pomogao je velikom prijatelju lavu Leu da pobijedi svoj strah.

Priča

U velikoj zelenoj šumi živio je snažni lav Leo. Kada je prolazio šumom svi su mu se divili jer je bio najspretniji i najjači. Sve životinje htjele su biti poput njega. No, Leo se nečega ipak bojao. Jednog sunčanog popodneva Leo je bezbrižno šetao rubom šume kad na zelenoj livadi ugleda zaigranu ekipu svojih prijatelja. Sav sretan pohita prema njima, ali najednom zastane i uplašeno se šćućuri. U to se pored njega stvori mali mišić Teo i upita ga:

- Hej kompa, što te muči?

Leo ga pogleda, sav se zacrveni i odmahne glavom. No, mišić, iako mali, shvati da se lav nečega boji.

- Iz aviona se vidi da se nečega bojiš" - reče mu - "Koja je tvoja tajna, lave?

Lav osjeti dobrodušnost u mišićevim riječima i povjeri mu svoju tajnu:

- Premda sam ovako veliki i snažan, ja ti se jako bojim… lopppte.

- Lopte se bojiš! Ma joj, pa to ni niš't strašno! - odmahne mišić.

Lav zapanjeno pogleda u mišića koji mu reče:

- Znam ti ja čarobne riječi koje pomažu svladati strahove. A ako mogu ja, ovako sićušan, kako ne bi mogao ti ovako velik i snažan.

Mišić napravi kuglu od trave i reče:

- Stani iza ove lopte i izgovori čarobne riječi Je'n, dva, tri to mogu svi, je'n, dva to mogu i ja!, zamahni šapom i bum u loptu.

Lav stavi loptu ispred sebe i reče: Je'n, dva, tri to mogu svi, je'n, dva, to mogu i ja! i zamahne, no šapa mu je ostala prilijepljena za tlo. Obeshrabreno reče:

- Ja to ne mogu.

Teo ga nastavi hrabriti i govori mu neka pokuša ponovo. Leo opet izgovori čarobne riječi, zamahne šapom i udari svom snagom u loptu. Sav sretan, podigne miša Tea, zagrli ga svojim snažnim šapama i zahvali malom prijatelju što mu je pomogao da pobjedi svoj najveći strah! Tada se Leo pridruži ekipi koja je igrala nogomet. Kad mu se ukazala prilika udari u loptu koja je odletjela ravno u protivnički gol. Svi su mu klicali i pljeskali. S velikim osmjehom i uzdignute glave dotrčao je do mišića Tea koji ga je potapšao po leđima i rekao:

- Sve se može kad se hoće, samo moraš biti odlučan u svojoj namjeri. Zapamti, nije bitno jesi li velik ili sitan, bitna je upornost i želja da postigneš svoj cilj.


DND Bjelovar

Društvo Naša djeca Bjelovar udruga je djece i građana koja aktivno sudjeluje u svim aktivnostima u gradu Bjelovaru, ali i na nivou Saveza društava Naša djeca Hrvatske čiji je član. U različite gradske aktivnosti i aktivnosti želja je uključiti što veći broj djece predškolske i školske dobi i tako kvalitetno ispuniti njihovo slobodno vrijeme, zabaviti ih, ali ponešto i naučiti. 2015. osnovan je Dječji forum „Bijeli vitezovi“ koji u suradnji s Dječjim gradskim vijećem budno prati poštivanje dječjih prava među odraslima, ali i među djecom. Tako u svakom trenutku znaju što trebaju raditi, u kojem smjeru ići, kao i što treba poboljšati.

http://dnd-bjelovar.hr/