lav-i-balon-bajka

LAV I BALON

Strašni Lav i Crveni balon bili su nerazdvojni prijatelji sve dok ih Maša nije razdvojila...

Priča

Nekada davno, u jednom malom gradu, bila je kuća u kojoj su živjeli mama, tata i Maša. Maša je imala svoju sobu, a u sobi je bila drvena kutija. U velikoj drvenoj kutiji živjele su kocke, lutke, slikovnice i mnoge druge igračke.

Živjeli su tamo i Strašni lav i jedan Crveni balon. Strašni lav i Crveni balon nisu se voljeli družiti zato što je Lav mislio da je Balon dosadan, a Balon je mislio da je Lav opasan.

Dani su prolazili, a Lav i Balon su postali nerazdvojni prijatelji. Jednoga dana Maša je utrčala u sobu, iz kutije je izvadila Crvenog balona i otrčala. Crveni balon dobio je posebno mjesto na Mašinom rođendanu, ponosno je stajao iznad njezinog mjesta za stolom. Svi baloni mislili su da je Crveni balon najljepši balon na svijetu i svi su se htjeli družiti s njim.

Maša je svakom od svojih prijatelja na odlasku dala po jedan balon, ali Crvenog balona ponijela je u sobu i pospremila u veliku drvenu kutiju. U kutiji ga je dočekao tužan i usamljen Strašni lav. „Mislio sam da si me zauvijek napustio.“ rekao je Strašni lav.

„Nisam te napustio. Maša me povela da zajedno s ostalim balonima uljepšam njezinu rođendansku proslavu.“ odvratio je Crveni balon. „I nisi me zaboravio, iako si se družio s drugim prijateljima?“ kroz suze je upitao Strašni lav.

„Naravno da ne!“ nasmiješio se Crveni balon. „Pravi prijatelj je tvoj prijatelj čak i onda kada ima druge prijatelje.“

Crveni balon i Strašni lav su se zagrlili i još su dugo, dugo ostali najbolji prijatelji.

DND Koprivnica

nivea-dnd-koprivnica

U aktivnosti društva Naša djeca Koprivnica, koje je osnovano 1998. godine, se ubrajaju Dječje renesansno kraljevstvo, jedinstveni projekt koji obuhvaća više od stotinu djece izvođača i nekoliko tisuća promatrača/sudionika, a sadrži cjelodnevne aktivnosti za djecu na koprivničkom Renesansnom festivalu, te Školska olimpijada kojoj je cilj promocija zdravog života, sporta i fair navijanja, kao i stvaranje pobjedničkog duha. Održava se i Baby fitness, koje se provodi kontinuirano od 2008. Godine,a  namijenjen je roditeljima i djeci do 12 mjeseci te svim zainteresiranim građanima, kao potpora mladim roditeljima u stvaranju njihove veće povezanosti s djecom.

http://dnd-kc.hr/