Događanja

U sklopu projekta “Neka odrastanje bude dječja igra” organizirat će se niz događanja za roditelje, djecu, odgojno-obrazovne djelatnike, volontere i sve koji žele biti dio projekta te naučiti više o dječjoj igri i igračkama.

Edukacije volontera

Datum održavanja: 8. i 9. srpnja 2016. - Tuheljske toplice

Dječji radovi predstavljeni na izložbi u Etnografskom muzeju

Izložba dječjih radova na temu igre i igračke održana je u Etnografskom muzeju u Zagrebu u sklopu ovogodišnjeg projekta društvene odgovornosti "Neka odrastanje bude dječja igra" koji treću godinu zaredom provode tvrtka Beiersdorf i Savez društava Naša djeca Hrvatske. Dječji radovi nastali su na likovno-kreativnim i lutkarskim radionicama u Društvima Naša djeca u sklopu besplatnih radionica u Dječjem tjednu koji je ove godine bio u znaku NIVEA projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“. 


Edukativno predavanje i kreativna radionica za roditelje i djecu u Društvu Naša djeca Maksimir

U sklopu NIVEA Dječjeg tjedna jučer je održano edukativno predavanje i kreativna radionica za roditelje i djecu u Društvu Naša djeca Maksimir. Voditeljica Mirjana Kranželić, samostalna likovna umjetnica i višegodišnja stručna voditeljica likovno-kreativnih radionica i programa za djecu i odrasle, edukativnim predavanjem objasnila je što je igračka, koja je njezina uloga u odrastanju djece, zašto je igračka važna te od kojih se sve materijala može napraviti. Nakon predavanja uslijedila je kreativna radionica izrade igračaka na kojoj su svoju kreativnost iskazali djeca i odrasli. Radionica je održana u sklopu projekta društvene odgovornosti “Neka odrastanje bude dječja igra” koju treću godinu zaredom provode NIVEA i Savez društava Naša djeca Hrvatske.

U sklopu ovogodišnjeg projekta održane su edukacije za volontere Društava naša djeca. Edukaciju je prošlo 50 volontera s područja cijele Hrvatske kroz tri programa - dva likovno-kreativna i jedan dramsko-lutkarski seminar. Likovno – kreativne radionice održale su dugogodišnje stručne suradnice Saveza DND, Mirjana Kranželić, samostalna likovna umjetnica i Goranka Vlahović, modna dizajnerica i kostimografkinja. Ksenija Rožman, prof. hrvatskog jezika i dramska pedagoginja i Zvjezdana Balija, odgojiteljica i lutkarica bile su zadužene za dramsko-lutkarske radionice. Sudionici edukacija izradili su preko 120 različitih igračaka te održali jednu dramsku i jednu lutkarsku prezentacija. Kao rezultat ovih kreativnih seminara, uslijedit će besplatne radionice za roditelje i djecu diljem Hrvatske tijekom rujna i listopada na kojima će im volonteri prenijeti svoja znanja i nove vještine kako bi u obiteljskom okruženju poticali djecu i odrasle na zajedničko druženje i kreativno stvaralaštvo kroz igru.

Predstavljen NIVEA projekt "Neka odrastanje bude dječja igra"

NIVEA je jučer u Etnografskom muzeju u Zagrebu predstavila ovogodišnji projekt društvene odgovornosti "Neka odrastanje bude dječja igra" koji provodi u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske te glavnu ovogodišnju temu - IGRAČKU. Na predstavljanju projekta prototipove igračaka s kojima će sudjelovati na nagradnom natječaju u sklopu projekta predstavile su dizajnericeSlavica Farkaš, Tea Janković, Iva Risek i Adriana Pavelić. Na mrežnim stranicama nivea.hr/djecja-igra predstavljeni su ideja, dizajn i funkcija svake igračke, a potrošači putem prijavnog obrasca mogu glasovati za najbolje rješenje. Pobjednički prototip bit će predstavljen na posebnoj izložbi igračaka u studenom, a producirat će se u limitiranom izdanju te će se koristiti u daljnje edukativne svrhe.