priče-bajkaonica

BAJKAONICA ZA PET

Okrugla peta godina donosi još više priča, a vi odlučujete kojih pet ulazi u izbor za pobjedničku priču našeg stručnog žirija!
O projektu

NEKA ODRASTANJE BUDE DJEČJA IGRA

Projekt društvene odgovornosti tvrtke Beiersdorf Hrvatska kojim se pruža podrška obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala. Pokrenut je 2014. u sklopu NIVEA globalne inicijative "NIVEA - stalo nam je do obitelji" u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske.

IMAMO POBJEDNIČKU PRIČU!

Vrijeme za glasanje je završilo i prebrojani su glasovi.

Stručni žiri odabrao je pobjednika Bajkaonice za pet – priča „Neispričane priče...kojima nema kraja“, DND-a Sveti Križ Začretje, koju možete pročitati ovdje!

A kako su je interpretirali naš ambasador projekta, glumac Zijah Sokolović i poznata lica Doris Pinčić Rogoznica, Ida Prester, Mirna Medaković Stepinac i Luka Bulić koja podupiru Bajkaonicu za pet, pogledajte u videu ispod!

Sve naše daljnje aktivnosti možete pratiti na našoj Facebook stranici.

price-za-laku-noc

Bajkaonica za pet

Peta obljetnica održavanja projekta tematski se nastavlja na PRIPOVIJEDANJE, a okruglu obljetnicu obilježit ćemo s još više priča, još više aktivnosti i još više prijateljstava!

Uključili smo čak 34 volontera iz 21 Društava naša djeca koji će kroz Bajkaonice prenositi vještine pripovijedanja i zajedno s djecom stvarati neke nove priče. Kako bi u tome bili što vještiji opremili smo pripovjedače i stvorili male oaze pripovijedanja - Bajkaonice za pet!

Priključite nam se u svijetu mašte glasanjem za priče nastale na temu bajke „Ružno pače“ koje su osmislila djeca zajedno s volonterima iz Društava naša djeca u Bajkaonicama diljem Hrvatske.

Provjerite jeste li među našim sretnim, tjednim dobitnicima izvlačenja

Svaki tjedan nagradili smo vas s NIVEA poklon paketom iznenađenja.

 

Dobitnici nagradnog natječaja:
  • Izvlačenje 12. 10. 2018: Suzana Ramić, Zabok
  • Izvlačenje 19. 10. 2018: Nikolina Dundović, Našice
  • Izvlačenje 26. 10. 2018: Sanela Florijan, Ravna Gora

Priče

NAGRADNI NATJEČAJ

Predstavljene priče nastale su na temu bajke „Ružno pače“ u Bajkaonicama diljem Hrvatske. Na njihovom osmišljavanju radila su djeca i volonteri iz čak 21 Društva Naša djeca Hrvatske, a zadatak svakog Društva bio je promijeniti detalje priče, odnosno, osmisliti svoj potpis zadane bajke na način da se ne mijenja ono najbitnije – pouka priče.

Ovih 5 priča dobilo je najviše vaših glasova i ušlo u uži izbor u kojem će naš stručni žiri odabrati pobjedničku!

                                         

Stručni žiri

Stručni žiri sastavljen je od tri člana - predstavnika partnera u projektu - tvrtke Beiersdorf Hrvatska, suradnika Saveza društava Naša djeca Hrvatske i neovisnog stručnjaka u području pripovijedanja. Po završetku vašeg glasovanja, u razdoblju od 26. do 30. listopada 2018. godine odlučit će koja je priča pobjednička od najboljih pet koje ste vi odabrali!

Predstavljamo vam naš stručni žiri za odabir najbolje priče Bajkaonice za pet!

  • Magdalena Mlinar Blaić brand manager je u tvrtki Beiersdorf Hrvatska. Već petu godinu uspješno i s veseljem provodi društveno odgovorni projekt “Neka odrastanje bude dječja igra” u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske.
  • Ksenija Rožman je dramska pedagoginja i voditeljica je kulturne djelatnosti u Centru mladih „Ribnjak“ gdje organizira i provodi dramsko - pedagoške programe, kulturne aktivnosti i vodi umjetničke programe s djecom i za djecu (2003. godine - zajedno s mladim suradnicima dobitnica je posebne Nagrade za kazališno istraživanje Festivala kazališnih amatera Hrvatske). Predsjednica je Udruge „Punkošipak“ namijenjene kazališnim aktivnostima mladih.
  • Vladimira Velički izvanredna je profesorica na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje radi od 1993. godine i predaje kolegije s područja Metodike hrvatskoga jezika i književnosti te kolegij Odgoj za dobrotu. Glavni su joj profesionalni interesi vezani uz područje metodike književnosti i hrvatskoga jezika: pripovijedanje, razvoj i poticanje govora u ranoj i predškolskoj dobi te cjeloviti pristup govoru, pisanju i učenju, utjecaj medija na recepciju književnih djela, odgoj, ponašanje i jezično izražavanje, odnosno za logoterapiju.
Svijet pripovijedanja

RIJEČ STRUČNJAKA

djecje-bajke

Svijet priča svijet je za sebe: svijet mašte, veselja, radosti, emocionalne napetosti. Priča prati dijete na putu njegova odrastanja. Od davnina je djetinjstvo ispunjeno pričom. Kao zbirni pojam priča uključuje bajke, basne, fantastične priče i druge književne oblike namijenjene djeci. Predškolsko dijete je slušatelj priča. Voli da mu roditelji ili neka druga odrasla osoba priča ili čita priče. Prve književne interese djeca vezuju uz bajke. Čudesan svijet iz bajki oživi u dječjoj mašti. Svijet vila, vilenjaka, divova, patuljaka i drugih likova za dijete postaje stvaran.

Događanja

AKTIVNOSTI U SKLOPU PROJEKTA

Studeni mjesec je i NIVEA mjesec pripovijedanja, pa vas sve pozivamo da nam se pridružite na Bajkaonici. U prilogu se nalazi raspored svih Bajkaonica koje se održavaju ovaj mjesec. Pridružite nam se i zaronite u čarobni svijet priča.

predivne-bajke